Reklama

Reklama

Ulice Cloverfield 10

  • USA 10 Cloverfield Lane (více)
Trailer 1

Jednu chvíli jedete v autě, pak to do vás z boku napálí nějaký idiot a vy se probudíte pomlácení, ale živí v podzemní kobce, kde vám neznámý podivín řekne, že jste právě vyhráli hlavní cenu v životní loterii. Onen neznámý podivín (John Goodman) se jmenuje Howard a je to zkušený „Prepper". To jsou lidé, kteří tuší, že jednoho nepříliš krásného dne přestane fungovat svět, a tak se na to připravují. Například Howard si postavil a komfortně vybavil podzemní bunkr. Výhra Michelle (Mary Elizabeth Winstead) spočívá v tom, že ji našel ve vraku havarovaného auta a přesunul do svého krytu krátce předtím, než na Zemi plnou silou udeřila gigantická katastrofa, která zničila veškerý pozemský život. Emmett, jeho kámoš, který mu se stavbou pomáhal (John Gallagher), a Michelle jsou podle všeho široko daleko jediní přeživší. Škoda, že je venku kontaminovaný vzduch a nejde to proto ověřit. Michelle ale téhle teorii příliš nevěří. Howarda považuje za magora, který ji unesl a pod za vlasy přitaženou záminkou ji chce udržet ve sklepě. Jenže důkazů, že má tenhle apokalyptický vizionář pravdu, se postupně objevuje víc a víc. Stejně jako dokladů toho, že Howard je fakt pořádný magor... (CinemArt)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (888)

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Spoilery. Michelle měla zemřit. A nesouhlasim s Rogue: Ten konec měl totiž přijiít ještě před oním "Oh, fuck" (vskutečnosti "Oh, common"), ne až po něm. Michelle měla vylézt na auto, podívat se na obzor, v poli mělo zavrčet monstrum a v ladném skoku jí ukousnout hlavu těsně před tím, než slečna cokoliv stihne říct. To by pak bylo na 4 hvězdy a svět by byl o něco víc v pořádku. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Aj takto sa dá prejsť z pomerne živého akčného počinu, na mdlý, nijak mimoriadne depresívny, psycho snímok. Kým si divák pri prvej časti takmer nevydýchol od akcie (mne F.F. nevadí), v tomto pokračovaní 3/4 filmu sleduje post apokalyptickú drámu s občasnými hádkami, ktoré môže započuť kdekoľvek pod oknami susedov. Je pravdou, že je divák čiastočne na hrane, či je naozaj všetko tak, ako to tvorcovia prezentujú, no ako môže očakávať prekvapenie v závere, keď karty odkryla prvá časť. Veď "všetci" predsa vedia, čo sa na povrchu deje, nie? (myslím diváka, nie postavy z filmu). A práve preto mi príde nešťastné nazvať, označiť tento film, ako pokračovanie "Cloverfield-u". Byť to totiž samostatný počin, zahalený do rúška tajomstva, verím že by divákovi zo samotného rozuzlenia padla sánka omnoho viac. Na záver už len dodám, asi ťažko by som dal čo i len tri hviezdy, keby posledná 20-30 minútovka, konečne (!!), či už z pohľadu drámy, akcie, napätia, no najmä sci-fi prvkov neponúkla to, čo sa od tohto snímku očakávalo najviac. Nechcem byť za múdreho, ale mne "10 Cloverfield Lane" priveľmi ako horor neprišiel. To teda nie ... - 60% ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MÁŠ ŠTĚSTÍ, ŽE TU VŮBEC JSI. NAŠEL JSEM TĚ A ZACHRÁNIL TI ŽIVOT, PROTOŽE JSEM TĚ VZAL SEM.…“ /// … a vy nevíte… Furt! Sice musím vytrpět ty tuny vobyčejňáckých keců… ale držím, protože … prostě nevím. A čím víc se blíží konec (na stupnici zajímavosti začínáme (bohužel) nulou) tím víc chcu znát pravdu. Postupně je to (konečně!) i svižnější a závěrečná dvacetiminutovka je fakt mysteriózní! Škoda, že to tak dlouho trvá. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem zavřenej u týpka, co má v obejváku barel s kyselinou. 2.) Neznám nikoho s bungrem. 3.) Thx za titule „pablo_almaro“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Je treba určite pochváliť scenáristu a režiséra za schopnosť udržať nejasnosť a mysticitu príbehu až takmer do poslednej minúty. Na tak malom poli je to obdivuhodné. Z morálneho hľadiska je tu ale viacero vecí otáznych, naviac aj racionálnosť občas šlape poriadne vedľa, takže len za tri. Možno je to prísne, lebo by sa tie nezmysli mohli pripísať chovaniu pod tlakom. Každopádne neperspektívne konanie nepodporujem :) ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tomuhle nejvíc škodí název. Divácký zážitek z výborného komorního dramatického thrilleru celou dobu nabourává to, že člověk kvůli slovíčku "Cloverfield" ví, k jakému rozuzlení to celé nutně musí směřovat. A když to tam pak dojde, tak nastane rozčarování, neboť propojení s původním filmem je opravdu jenom na papíře. Kdyby se film jmenoval Independence Day 2, tak to vyjde nastejno, neřkuli lépe. Slabší čtyřka. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (17)

  • Tržby ze severoamerických kin byly 72,1 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových činil 110,2 mil. (NIRO)
  • Film byl původně natáčen jako samostatné psychologické drama (nazvané jednoduše "The Cellar" neboli "Sklep"), až v průběhu jeho vzniku tvůrce napadlo propojit jej se snímkem Monstrum (2008) a některé scény pak byly náležitě upraveny. (ČSFD)

Související novinky

Cloverfield se oficiálně dočká pokračování

Cloverfield se oficiálně dočká pokračování

30.01.2021

Jeden z prvních velkých found-footage snímků Monstrum (Cloverfield) z roku 2008 se dočká přímého pokračování. Snímek režiséra Matta Reevese vydělal celosvětově nějakých 172 milionů a série se… (více)

Uncharted našlo nového režiséra

Uncharted našlo nového režiséra

18.01.2019

Po odchodu Shawna Levyho (Ocelová pěst) se filmová adaptace herního Uncharted znovu ocitla bez režiséra. Snímek, který má vyprávět o mladém Nathanu Drakeovi, jehož ve filmu ztvární Tom Holland … (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Třetí Cloverfield už je na cestě

Třetí Cloverfield už je na cestě

28.10.2016

J. J. Abrams pokračuje v budování sci-fi antologie, která zatím čítá Monstrum (aka Cloverfield) z roku 2008 a letošní Ulici Cloverfield 10. Série tajuplných thrillerů, v nichž si nemůžete být ničím… (více)

Reklama

Reklama