Reklama

Reklama

Scream

(seriál)
  • USA Scream: The TV Series (více)
Trailer 2
Horor / Mysteriózní / Thriller / Drama
USA, (2015–2019), 20 h 56 min (Minutáž: 39–81 min)

Hrají:

Willa Fitzgerald, Bex Taylor-Klaus, Carlson Young, John Karna, Connor Weil, Bobby Campo, Amadeus Serafini, Tracy Middendorf, Jason Wiles, Bryan Batt (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(29)

Obsahy(1)

Nafoukaná středoškolačka Nina byla brutálně zavražděna. Její milenec se pohřešuje a panika se pomalu začíná šířit celým městem. Spolužáci Niny se musí vyrovnat jak s její smrtí, tak i s faktem, že se po městě nejspíš potuluje vrah, který může kdykoliv znovu udeřit. Navíc se začínají otevírat staré rány, které 20 let vyhnívaly a nyní začínají být smrtelně nebezpečné. Má Niny vražda něco společného s dávným zabitím sériového vraha? To se dozvíte z 10 dílů seriálu od stanice MTV, který se nechal inspirovat úspěšnou řadou hororových filmů s názvem Scream. (geklon)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (144)

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Zezačátku překvapení jako hrom (pilot 85%), který v postupu dalších dílů začalo upadat do hlubokých střevních výměšků. Postupně mě začala nehorázně srát každá postava kromě Noaha a Audrey a to zbytečný natahování mi taky zrovna nevykouzlilo úsměv na xichtě. Původní filmovou Vřískot sérii mám hodně rád hlavně kvůli skvělým nečekaným zvratům, sebe-parodii, napětí a nostalgii. Tady většinu zvratů člověk ví 20 minut předtím, sebeparodii jsem v tom žádnou neobjevil (to neustálý upozorňování na slashery a sériový vrahy fakt neberu jako parodii). Aspoň, že to napětí občas nechybělo a atmosféra tam taky nějaká byla. Jestli těch zbylých pár dílů někdy dokoukám, tak jenom proto, abych zjistil, jestli ty postavy co nemám rád umřou. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Tak nějak nevím, jestli tohle byla zrovna ta "nej" zabijácká série roku. Scream mě přijde strašně ukecaná a místy dost nudí. Co by taky seriál měl nabídnout, i když jenom v deseti dílech. Musím uznat, že filmy mají "již" svoji hodnotu a tenhle seríál je "přeceňovaný"! Škoda, že ten potenciál o vrahovi v masce neprošel do dalšího pokračování (jako Scream5) a usilovalo se místo toho o "trapný" seriál! 40% *** PS: Další sérii už asi šanci nedám! ()

Reklama

maddy 

všechny recenze uživatele

Vzhľadom na to, že sa jedná o produkciu MTV som sa seriálového Screamu veľmi bál. Predsa sa len pošliapanie najobľúbenejšej hororovej série môjho detstva, resp. puberty by som bral takmer osobne. Prekvapivo však pilot nie je vôbec taký zlý ako som sa obával. Síce vyzerá skôr ako seriálový remake Friday the 13th (zápletka s utopeným mladíkom v blízkom jazere) než remake Vreskotu a nejako mi uniká zmysel toho oživovať starú značku spôsobom, ktorý nemá s pôvodnom sériou takmer nič spoločné, ale budíš. Samotná ikonická maska však mohla ostať zachovaná, pretože tá nová je otrasná a oživovať značku bez jej najtypickejšieho poznávacieho znamenia sa mi nejaví ako najšťastnejšie riešenie. Inak sa tradične variuje pár scén z prvého filmu (úvodná vražda v dome, scéna v garáži), postavy neustále narážajú v rozhovoroch na iné horory, akurát zatiaľ čo filmový Scream spomínal prevažne hororové klasiky (Halloween, Nightmare on Elm Street ...), tak seriálový spomína trefne práve tie súčasné seriálové (Hannibal, American Horror Story, Bates Motel ...). Postavy teenagerov sú prekvapivo sympatické (hlavne titulná hrdinka a jej lezbická kamarátka), jasne vyprofilované a čakal som, že podobní típci budú otravovať oveľa viac. Akurát vraždenie by sa do budúcna mohlo zintenzívniť, pretože pilot okrem úvodných 8 minút nič viac neponúkol a ďalej sa riešili iba školské trable zúčastnených. Vo výsledku však stále taký slušný priemer, ktorý značke nerobí hanbu. Je otázne ako sa bude vyvíjať ďalších deväť epizód a čo všetko seriálový Scream ďalej ponúkne - môže to rovnako ľahko skĺznuť do naťahovanej teenagerskej telenovely, ale aj celkom efektného slasheru, no na úvod opatrná spokojnosť. Čakal som totiž horšie, oveľa horšie. edit: ehm, tak nakoniec ... / Season 1: 2,5* (5/10) ()

Spooner

všechny recenze uživatele

Pilot: Přesně tak teenagerské a jednoduché, jak jsem čekal. Je sice hezké, že se tvůrci snaží jet téměř přes kopírak a nepřijdeme samozřejmě i o nesmělého geeka, jenž si bere na paškál klišé a pravidla žánru. Jenže když dva dělají totéž, není to totéž, a místo zábavného kousku tak dostáváme jen nudnou vykradačku s nezajímavými modely a modelkami z Bravíčka, která nenabízí nic moc jiného. A já nevím, proč bych měl na tuto rutinní vyvražďovačku vůbec koukat. I když úznávám, že hlavní zápletka má do budoucna celkem potenciál. 50% ()

HonzyR 

všechny recenze uživatele

1.série - 50% Vlastně nic moc a pro mě bohužel jedno z největších seriálových zklamání (hned po Kingově Under the Dome). To, že to není strašidelné ani trochu by mi možná úplně nevadilo. To, že se Slasher prostě NEDÁ udělat na celou sérii bych taky nějak zazdil. To, že maska vraha je totálně trapná a ani trochu strašidelná už ale úplně nedávám. A to ani nemluvím o tom, že ani jedna z postav mi po 8 dílech nepřirostla k srdci (a to když si vzpomenu na Gail, Sydney a Dweyho, které jsem miloval od první minuty!!). Kdyby každý díl byl ve stejném duchu jako ten poslední (párty, později opuštěný dům, relativně dobrá identita vraha - i když ta poslední minuta!!!!), šel bych s hodnocením na 80%. Takhle je to pouze 50 a opravdu doufám, že příští řada dostane větší rozpočet, klidně méně dílů a hlavně aby se tam začalo něco vážnějšího dít! PS: A ať mi sakra někdo vysvětlí, proč jsme u seriálu v ČSFDových červených číslech, kdežto Scream 4 není!! ()

Galerie (246)

Zajímavosti (27)

  • Stejně jako se filmoví tvůrci Vřískotu (1996) inspirovali případem takzvaného Gainesvillského rozparovače, nechali se i tvůrci seriálu inspirovat případem Sheilie Eddy a Rachel Shoaf. (henrycruel)
  • Wes Craven byl nespokojen s tím, že k natáčení filmu použili masku, kterou ke svému filmu navrhl právě sám Craven a byl toho názoru, že si měli producenti vymyslet vlastní masku. (newpage)

Související novinky

Wes Craven (1939-2015)

Wes Craven (1939-2015)

31.08.2015

Ve věku 76 let nás včera opustila hororová legenda Wes Craven. Slavný režisér podlehl rakovině, která ho trápila mnoho měsíců, přesto mu ale nezabránila v tom, aby se věnoval svému milovanému žánru.… (více)

Sin City jako televizní seriál?

Sin City jako televizní seriál?

03.12.2013

Televize je na vzestupu a v mnoha ohledech šlape na paty filmovému průmyslu. Uvědomilo si to už několik velkých hollywoodských společností. Další z nich je The Weinstein Company. Bratři Bob a Harvey… (více)

Reklama

Reklama