Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vydejte se na oběžnou dráhu s Jamesem Bondem. Roger Moore v hlavní roli britsko-francouzského akčního filmu. Během přepravy je přímo z trupu Boeingu unesen nejnovější britský raketoplán Moonraker. Britská tajná služba proto povolá do akce agenta 007 Jamese Bonda. Ten se vydá napřed do Kalifornie, kde se raketoplány vyrábějí. Majitelem výrobní společnosti je francouzský magnát Hugo Drax, který Bonda vlídně přijme, avšak vzápětí vydá svým lidem pokyn ho zabít. Bond přežije enormní přetížení ve výcvikové centrifuze i pokus o atentát při lovu bažantů. Jeho další kroky směřují do Benátek, kde se vyrábějí skleněné komponenty pro Draxovu firmu. Tam 007 objeví laboratoř, ve které se kompletují kosmické satelity naplněné smrtícím nervovým plynem. Ty následně putují do Ria de Janeiro. James Bond se proto musí vydat na druhou stranu zeměkoule. To ovšem ještě není nic proti tomu, co jej čeká potom. Hugo Drax totiž připravil svérázný plán na způsob Noemovy archy. S několika desítkami vyvolených lidí chce odstartovat na tajnou vesmírnou stanici, nervovým plynem zlikvidovat veškeré lidstvo na Zemi a osídlit planetu „superrasou". A právě na oběžné dráze musí Bond – s pomocí americké agentky CIA Holly Goodheadové – lidstvo zachránit... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (428)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Bond 11 - Když jsem tuto bondovku viděl poprvé, tak se mi líbila. S odstupem let jsem na ni jaksi zanevřel, ovšem když jsem ji zhlédl opět ('08), tak mě zaujala a troufám si tvrdit, že je jedna z těch nejlepších. Neustále se něco děje, často se střídá prostředí, jsou tu hezké herečky a Bond-girl a Roger Moore zde předvádí dokonalou uhlazenost a eleganci. Nezapomenutelná je scéna v sanitce, na lanovce, při startu Moonrakera, záporák Jaws, samotný závěr a hlášky agenta 007 či "zápich" pana Q na samém konci :) Plán hlavního zloducha, jakoby inspirován Hitlerem (nová a dokonalá rasa, vyvolení jedinci). Povedená bondovka. Po dalším zhlédnutí ('12) ubírám hvězdičku, protože tentokrát mě místy komediální až parodické vyjádření 007 vadilo. Výše uvedené klady souhlasí, ale finále v kosmu je už příliš. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Moonraker - Sci-fi bondovka? Jen posledních 30 minut. James Bond se podívá do Benátek a na výzkumné středisko Nasa. Potká opět Čelisti "Jaws" a nakonec si zajede člunem do Amazonie, aby následně bojoval ve vesmíru. Hugo Drax (Michael Lonsdale) se snaží vytvořit rasu superlidí ve vesmíru a zároveň zničit veškeré lidstvo na Zemi. Roger Moore již po čtvrté v roli agenta 007. Moore a jeho bondovky tímto dílem už jasně spadly do komediálního žánru a zde to dokazuje už příliš mnoha scénami. Jinak je to stále dobrá Bondovka se vším všudy. (82 procent) ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Bondův vesmírný úlet dnes překvapivě působí letitě hlavně vinou zadních projekcí během jinak nešizených akčních scén (souboj v oblacích se skutečně natáčel v oblacích, souboj na lanovce skutečně vysoko nad zemí). Závěrečné vesmírné sekvenci více než nedigitální triky škodí pomalost, zvrhávající se ve stavu beztíže až do poetičnosti (proto bych inspiraci viděl spíše ve Vesmírné odysei, na které také spolupracoval Ken Adam, než ve Hvězdných válkách). Ta je stejně nepatřičná jako komické přívěšky veškeré ve filmu obsažené akce. Bitka s maskovaným bojovníkem by klidně mohla být nějakou vystřiženou konfrontací inspektora Clouseaua s Katoem (za tohle Tě, češtino, občas proklínám). Přes tyto výhrady i přes celkový posun série poměrně zvláštním směrem (naštěstí jen dočasný) Moonraker není špatným, a už vůbec ne nudným filmem. 65% Zajímavé komentáře: Marigold, Terminus, masr, corpsy ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Zvyknem pri komentároch k filmom Jamesa Bonda vypisovať stručne klady a zápory, ale tu sa to nedá. S výnimkou často samoúčelnej a nevýraznej akcie vo filme nie je nič ani zlé ani dobré. Najlepšie to vidieť na tej sci-fi línii - je to zábavné, ale tak veľmi hlúpe a brakové ... áno, James Bond bol vždy brakom (teda lepšie povedané nenáročnou zábavou), ale mal štýl a úroveň. Vesmírny súboj s laserovými zbraňami bol vrchol - zábavný, ale potupujúci. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

V roku 1977 jeden sci-fi snímok zmenil nielen svoj žáner, ale aj pohľad na film ako taký. Nebudem ho menovať, všetci predsa vieme. Malo to za následok vzniku množstva podobne ladených filmov, či už väčšej alebo menšej kvality. Tejto mohutnej vlne sa nevyhol ani populárny James Bond a vsadil na spektakulárne dobrodružstvo odohrávajúce sa tým pádom samozrejme aj vo vesmíre. Ohromujúci rozpočet ( na svoju dobu ) dovolil rozbaliť náležité trikové scény, ponúknuť nám tie najkrajšie lokácie a dekorácie takmer všeho druhu. Čo sa týka atmosféry, opäť sa rozhodlo pre odľahčený štýl z dostatkom gagov takmer ako z RUŽOVÉHO PANTERA, ale samozrejme nesmie chýbať aj tradičná veľkolepá akcia. Zaslúžený úspech. Totižto kombinácia bondovky a sci-fi mala u mňa stále väčšie plus, ako klasickejšie bondovské špionážne príbehy. ()

Galerie (134)

Zajímavosti (37)

  • V době, kdy se francouzská filmová studia potácela před finančním krachem, přišla „záchrana z nebes“ a všechny kapacity hlavních filmových studiích byly pronajaty na čtvrt roku tvůrci tohoto filmu. (sator)
  • Scéna, kdy 007 (Roger Moore) bojuje o padák ve volném pádu, posloužila jako inspirace pro misi Unexpected Turbulence ve hře "The Operative: No One Lives Forever" (2000) od Monolith Productions. (Snickors)
  • Keď Bond (Roger Moore) prehadzuje reťaz na lano lanovky, tak reťaz dáva na opačnú stranu, teda keď lano stúpa dohora odkiaľ lanovka vyrazila - z kopca. V ďalšej scéne už visia na reťazi a smerujú správne dole, odkiaľ lanovka vyráža na kopec. (Budisovie)

Související novinky

Zemřel herec Michael Lonsdale

Zemřel herec Michael Lonsdale

22.09.2020

Ve věku 89 let zemřel v pondělí v Paříži filmový a divadelní herec Michael Lonsdale. Informaci předala zpravodajská televize BBC s odkázáním na jeho agenta. Britsko-francouzský herec se narodil v… (více)

Reklama

Reklama