Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

James (Alex Lawther) je sedmnáctiletý kluk, který si o sobě myslí, že je psychopat s potřebou zabít člověka. Alyssa (Jessica Barden) je také sedmnáctiletá a právě začala chodit na stejnou školu jako James. Vyznačuje se svým více než hrubým jazykem a tendencí neustále porušovat pravidla. Oba hrdinové nemají z různých důvodu jednoduché dospívání. Seznámí se dost netradičním způsobem na školním obědě. Později spolu z dost odlišných důvodů začnou chodit, a tak celý příběh začíná. (MrBlonde)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (274)

Fr 

všechny recenze uživatele

„LIDI NEMŮŽOU BÝT ODPOVĚĎMA. JSOU SPÍŠ OTÁZKAMA. JAKO TŘEBA: PROČ JSEŠ TAK NESCHOPNEJ TÁTA?“… /// Netflixovská týnejdžerská jednohubka o smutnejch věcech, z níž si můžou vzít ponaučení mladí i staří. Jde jen o to, jestli to ti první poberou a ti druzí vydržej. Příběh je, stejně jako jeho hrdinové, zvláštní. Vulgarity, krvavý cákance, rebelie hlavních postav, hra s divákem..., můžou vzbudit dojem, že sledujete něco neobvyklýho. Hodně lidí seriál osloví právě díky tomu. Asi bude záležet na věku. Oba hrdinové nemají z různých důvodů jednoduchý dospívání. Jsme svědky mnoha vnitřních monologů, kterýma dávají světu vědět něco o sobě. Svojí bezprostředností poukazujou na svý problémy. Postupně se z toho stává sociální drama, v němž je situace hrdinů čím dál víc bezvýchodnější. Obě postavy prochází vývojem a nutí diváka na ně měnit názor. Postupně odhalujou onu rejhu, kterou mají na srdci a v duši. Snaží se ukázat, že ten rebelskej útěk má za cíl něco víc, než jen užít si života. Že v tom jejich zkurveným světě je pro ně lepší bejt banditou a poslat všechny do hajzlu. Což je mimochodem přání každýho normálního teenagera. Nejsem dospívající puberťák. A už vůbec ne outsider (teda... aspoň si to myslím...). Možná proto na mě tenhle seriál nepůsobí nějak výjimečně. Vidím, že je jinej, odlišnej od televizní klasiky, ale čekal jsem něco jinýho. Víc odlehčenýho, vtipnýho. Tady jde o vážný věci (a nemyslím tím zabití). /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennej komiks, kterej v roce 2013 napsal Charles Forsam, neznám. 2.) Abych něco cejtil, strkám ruce do friťáku. 3.) Thx za titule „jneck“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ * ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

„Jmenuji se James, je mi 17 a jsem si celkem jistý, že jsem psychopat.“ Takhle začíná jedna z nejoriginálnějších road-movie poslední doby. Originálnost spočívá v tom, že krutě přesně vykresluje svět dospívajících, se všemi hrůzami, nejistotou, strachem a vztekem. Pichlavá romance dvou looserů postupně odhaluje jejich rodinné zázemí a důvody, proč jsou takoví, jací jsou. Jejich dosavadní zkušenosti se světem jsou většinou na prd a oni ještě nemají zmáknuté obranné mechanismy. Ještě ke všemu - k neuvěřitelně siným hereckým výkonům - mi oba dva připadali mladší než sedmnáct. Nejenom sexem: někdo se k němu hrne, jiný to odkládá. Ale i celkovým postojem k smutně praktickým stránkám světa. Oba byli jak děti. _____ Proto čtu Alyssino zuřivé: „Všechno stojí za hov…“ ve skutečnosti takhle: „Všichni mi říkají, že já stojím za hov… možná mají pravdu.“ A Jamesovo: „Chci někoho zabít,“ překládám jako: „Chci něco cítit.“ Ona se obrnila vztekem, on rezignací, protože jiný způsob obrany zatím neumí. A takhle outsiderská dvojka si klestí cestu dalšími hrůznými zážitky, které ale nepostrádají drsný humor. Společně se vydávají na útěk, ze kterého už není – myšleno emocionálně – návratu. Proto doufám, že další řadu už nenatočí. ___ Přidejte si záměrně super ironický americký feeling, perfektní dialogy, gradaci scén, dobrý soundtrack a i takové drobnosti, jako je Jamesovo oblečení, kterého poprvé vidíme v černém, jako prototyp mladistvého podivínského vraha, aby nakonec skončil ve vesele pestré havajské košili. ______. Škoda, že se podobné seriály nevysílaly, když bylo sedmnáct mně. Necítila bych se tak vyloučená. ()

Reklama

Nach 

všechny recenze uživatele

Kupodivu svěží vítr do žánru EMO komedií. Protkán černým humorem. Na počátku mě vlastně vůbec ústřední duo nezaujalo. Přišlo mi, že sleduji příběh o dvou postavách, které si zaslouží peklo, které je čeká. Jenže jak epizody přibývaly, dostával jsem se hrdinům víc a víc pod kůži (palec nahoru za herecké výkony). A světe div se, zamiloval jsem si je. A druhou sérii tak zhlédl za pouhé dva dny. The End of the F***ing World není jen přihlouplou komedií pro náctileté. Je dobře budovaným dramatem s příměsí humoru, který se nesnaží být přehnaně filozofický. Ani nám neukazovat odraz reálného světa. Je to poctivě odvyprávěný příběh dvou přátel na okraji společnosti, kteří musí přežít strastiplné peripetie, aby přišli na to, že jsou si - možná - souzeni. 85% ()

Handle 

všechny recenze uživatele

1. SÉRIE (45 %): Drama / Krimi / Thriller / Komedie / Dobrodružný / Romantický. Jo, tak přesně takovej miš maš to je, ale nic z toho pořádně nefunguje. Při sledování jsem alespoň stále doufal v nějaký hlubší přesah nebo uspokojivý závěr, ale celá řada jde odnikud nikam a snaží se jen o jakýsi rádoby cool feeling. U mě tahle překombinovaná slátanina s extrémně nesympatickými postavami teda bohužel nezafungovala vůbec. ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Výrazne teenagerský seriál už len v tom, ako veľmi klame telom. Zo začiatku je to totiž pózersky extrémistické, outsidersky hrdo výlučné a divák premýšľa, kam sme sa to dopracovali, že máme takýchto hrdinov...v akom stave musí byť spoločnosť... lenže potom sa póza odkryje a zo psychopata a vulgárnej pasívnej agresorky sa vykľujú obyčajné traumatizované deti túžiace po láske. To už ale samozrejme prichádza zvrat, ktorý posúva dej žiadaným smerom, aby sa z nich stali štvanci, s ktorými sympatizujeme, aj keď sú to vlastne kriminálnici. Inak je ich čin extrémnou ilustráciou tézy, že niekedy najhoršie býva, keď sa vám splnia vaše sny... - hlavne v čase puberty, kedy vlastne ani neviete, čo chcete.. a túžite po tom silou-mocou.. Pričom jediné slovo, ktoré všetky tie túžby zhŕňa, je stále jednoducho "láska". ()

Galerie (36)

Zajímavosti (9)

  • Auto Jamesova otce (Steve Oram) je Mercedes-Benz 230E (W123). Tento model se vyráběl v letech 1976–1986. (J.F.B.)
  • Na rozdíl od ostatních seriálů, které používají filtry ke zvýraznění a odlišení vzpomínek, jsou zde vzpomínky vyobrazeny v poměru stran 4:3. (ČSFD)

Související novinky

Strážce vesmíru čeká další reboot

Strážce vesmíru čeká další reboot

25.10.2020

Připraveni na nové Strážce vesmíru? Tvůrce seriálu The End of the F***ing World Jonathan Entwistle byl najat, aby vytvořil nové filmové univerzum založené na slavných postavách pro filmovou… (více)

Reklama

Reklama