Reklama

Reklama

Marvels

  • Slovensko Marvels (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Carol Danvers (Brie Larson), známá také jako Captain Marvel, získala zpátky svou identitu, kterou jí vzali kreejští tyrani, a pomstila se Nejvyšší inteligenci. Když ji povinnosti zavedou k anonymní červí díře spojované s kreejským revolucionářem, padá na ni kvůli nečekaným okolnostem tíha celého destabilizovaného vesmíru. Její schopnosti ji propojí s Kamalou Khan (Iman Vellani), alias Ms. Marvel, a její vzdálenou „neteří“, kapitánkou Monicou Rambeau (Teyonah Parris), z níž se mezitím stala astronautka organizace S.A.B.E.R. Nesourodá trojice musí spojit síly a naučit se kooperovat, aby mohly společně zachránit vesmír. (Falcon)

(více)

Videa (20)

Trailer 2

Recenze (366)

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Velmi jsem se těšil a trochu mě zklamalo (ale nelituji, že jsme byli v kině). Pozitivem je super chemie všech tří Marwels a jejich výkony, negativem režisérská rozháranost. Bizarní scény mi paradoxně až tak nevadily (při záchraně posádky pomocí koček jsem se docela bavil). Škoda, že to bylo točené primárně pro zábavu. Zábava je standardně v pořádku ale toto bylo až moc. P.S. Schází mi Iron Man. Jeho sebevědomí, cílevědomost a ego. ()

Jenda 

všechny recenze uživatele

Barvičky a nuda. Disney chrlí ročně minimálně vyšší jednotky téměř stejných marvelovek, které jsou si naprosto podobné, a šablonovitostí se podobajících Power Rangers. Člověk si pak ani nepamatuje, o co v nich šlo. To je v provázaném universu světa Marvelu problém, jelikož odkazů na předchozí filmy je ve tu hlavně na začátku hromada a já už se moc nechytal, i když mám nakoukáno. Akční scény a CGI sice propracované, ale co je to všechno platné, pokud jsou prokládány melodramatickými plky na různá rádoby vyšší témata. Je to pak dostatečný důvod vidět film na velkém plátně? Podobně ošetřených, a nazřídka vtipnějších/zábavnějších, filmů jsou dnes v kinech k vidění mraky... Asi jediným opravdovým pozitivem tak je stopáž The Marvels a to, že jsem se v kině nenudil tak dlouho, jak je v dnešní době zvykem. ()

Reklama

Mike.Myers 

všechny recenze uživatele

1 * za Brie Larson. Nemám rád prázdné filmy, které jsou jen výplň pro feministky. SPOILER: kdyby captain Marvel třeba napadlo to dementní slunce promítnout, tak ani nevznikne zbytečná hoňba za náramky. Totální slátanina. L. Jackson připomíná v akčních scénách Palpatina, kdy nedělá absolutně nic tyvole. Sorry Marvele nekoukám na seriály takže vím kulové o tom co je to za program hvězdné brány v atmosféře, kočky narozené jeden den hned ví koho vysát ale nepolknout a taky netuším kdo je ta ta profesorka Marvel a Beast na konci chtěnej asi jako angína v létě. Dobrou ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Je mi hrozně líto, že právě tady se srazila žánrová divácká únava, toxicita fandomu (kdo říká, že tu žádná není, ten ať si projde libovolné diskuzní fórum) a nešťastné načasování. Dokážu samozřejmě respektovat fakt, že spousta lidí se ve vesmíru ztrácí a že právě tady je onen průsečík, který nejvíc ukazuje, že vybruslit z podobného labyrintu není jednoduché. Nejde o propojení dvou filmových sérií, tady je záhodno nakoukat hned několik televizních seriálů, kdy Ms. Marvel a Wandavision jsou úplnou nutností pro smysluplnost zážitku. K tomu si pamatovat / zopakovat Captain Marvel a Avengers: Endgame, seřadit si přibližnou časovou linii, držet v hlavě, co vše k tomuhle překošatému vesmíru patří, patřit bude nebo patřit může. Je to nekončící úkol a že se v něm rád rochním já, neznamená, že to tak mají i ostatní a upřímně, jít do kina vypnout a nemoct úplně vypnout je pochopitelná výtka. Bohužel mám pocit, že právě tady veřejnost odmítla udělat byť jen jeden krok vstříc filmu a to výsledku zákonitě ublíží. A když raněný leží, proč si ještě nekopnout. Pro mě Marvels ale září světlem nevídaným. Nevím, jak přesně se to povedlo, protože žánrově je scénář trochu míchanice, spojení hlavních Zázraků s Monicou mohlo dopadnout vynucenou odbočkou, ale právě naopak. Síla přátelství, ta obyčejná hnací rychlost mnoha dobrodružných trháků tu je v první řadě, v té druhé pak už klasická stájová menší týmovka a boj s pochopitelným záporákem v cizích světech. Volá se po klasických dobrodružných filmech, kde je vtip, sympatičtí herci, krásné herečky, super postavy, které divák chce vidět opakovaně. To všechno tady je, na stříbrném podnose. Nenechte si tenhle chod zošklivit, jednou nám bude chybět. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Víťazstvo politickej korektnosti na úkor kvality a tak to potom dopadne. Pred dokončením filmu sa ochkalo. Jé, prvá černoška v réžii marvelovky, to bude nárez, písali. A ešte aj moslimka tam je, to nemôže zlyhať! A potom sa dozviete, že "talentovaná režisérka" je tak talentovaná, že aj dadaisti by len kukali ako výr na myš v klietke, pretože pomaly polovicu filmu museli pretočiť, keďže scény nedávali zmysel a nedal sa z nich pozliepať súvislý dej 😅 Hlavne ale, že zvíťazila rozmanitosť a že režisréska bude žena a černoška, čo tam po nejakých kvalitách. A v rámci tej zvláštnej diverzity ešte aj z dvoch černošiek urobili matku a dcéru, hoci obe sú narodené skoro v jeden rok, dcéra je dokonca staršia 🙃Takže v celej tej koláži nepotrebných scén uspeje len vizuál. Samozrejme nie vizuál militantnej feministky s plesnivým menom Brie. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (15)

  • První film MCU s muslimským superhrdinou. (KGBelik)

Související novinky

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

15.02.2024

Velké tajemství to nebylo, ale oficiálně potvrzeno taky ne. To se změnilo včerejším Valentýnem, kdy Marvel oznámil definitivní obsazení své Fantastické čtyřky. Reeda Richardse, nejgeniálnějšího vědce… (více)

Steven Yeun nebude v Thunderbolts

Steven Yeun nebude v Thunderbolts

03.01.2024

Pouť jihokorejského herce po marveláckých cestách skončila ještě před svým ambiciózně naplánovaným začátkem. Oficiálního potvrzení toho, že se Steven Yeun (Živí mrtví, Neporazitelný) objeví v… (více)

Jonathan Majors je vinen a končí v Marvelu

Jonathan Majors je vinen a končí v Marvelu

18.12.2023

Marvelu se vrší jeden problém za druhým. Poté, co Marvels skončili fiaskem, se stále trošku doufalo v to, že nejúspěšnější sága v historii bude nakopnuta nejen Fantastickou čtyřkou s lákavým… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno