Reklama

Reklama

Mladá televizní reportérka Angela (Jennifer Carpenter) se svým kameramanem natáčí noční pořad o hasičích, a když zazní poplach, dvojice spolu s nimi vyjíždí na místo, odkud přišlo volání pomoc. Hrůzu, jež tam na ně čeká, však nikdo nemohl předvídat…  Když se televizní reportérka Angela Vidalová (Jennifer Carpenter) a její kameraman vydají natočit akci odvážného týmu hasičů v Los Angeles, nikdy by je nenapadlo, že první noční volání o pomoc může být i poslední. Právě díky němu se ocitají v pasti obytného komplexu, který je bez varování zapečetěn a neprodyšně uzavřen. Je vyhlášena karanténa, telefony, internet, televize i mobilní telefony přestanou fungovat a zachránce bez možnosti úniku obklopí vystrašení obyvatelé budovy, kteří jsou zřejmě infikováni jakýmsi smrtelným mutujícím virem. Co se za zdmi budovy dělo dál, je známo jen díky později nalezenému natočenému materiálu... Karanténa je americký remake úspěšného španělského hororu, který měl premiéru v listopadu 2007. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (469)

sidzej 

všechny recenze uživatele

Ďalší z radu nezmyselných amerických remakov avšak v prípade Karantény ten kvalitatívny prepad nie je až tak veľmi badateľný. V atmosfére a autentickosti za svojim španielským predchodcom nepochybne zaostáva, no pre diváka, ktorý pôvodný Rec nevidel to bude s pribúdajúcimi minútami vcelku slušná hororová jazda. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Neznám španělský originál, to předesílám raději na začátek tohoto komentáře. A protože neznám originál a nevěděl jsem, jak to celé dopadne a co se zde bude dít, tak jsem si to užil se vší tou hrůzou, zděšením, lekačkama, ale především s pocitem, že něco takhle originálního už jsem hodně dlouho neviděl. Tenhle horor mi nahnal takovou hrůzu, že jsem hned po jeho skončení musel přepnout na nějakou jinou stanici na něco veselejšího, abych se z toho zděšení dostal, a povedlo se mi přepnout na třetí díl Muzikálu ze střední, to jen pro zajímavost. Faktem ale zůstává, že žádný horor mě v poslední době nedokázal takhle vyděsit a vystresovat jako tento, a to už něco znamená, protože já jsem člověk, který se vyleká u hororu docela snadno. A k dobru také musím započítat, že čas mi s tímhle hororem utíkal neskutečně rychle. Zkrátka tohle je hodně podařený a originální horor, od kterého jsem nic nečekal, ale výsledek, který jsem dostal, a obzvláště některé děsivé scény (zvláště ta úplně poslední) mi bude v hlavě rotovat asi ještě hodně dlouho, teď akorát doufám, že mě to nebude budit ze sna. Takže bez znalosti původního španělského originálu říkám, že tohle se povedlo a jsem příjemně překvapený. Je to něco mezi čtyřmi a pěti hvězdami, spíše se ale přikláním k lepším čtyřem hvězdám, na pět hvězd to není z toho důvodu, že mi vadil hodně permanentní křik hlavní hrdinky (regulérně mě z toho rozbolela hlava a musel jsem si vzít prášek) a z toho důvodu, že ty postavy se chovaly v některých chvílích dost naivně, místo toho, aby se všichni ti lidé v karanténě smířili s tím, že nepřežijou a zvolili rychlou smrt, tak se stresovali až do konce. Já být na jejich místě, tak to asi ukončím hned, ale to je jen moje osobní výtka k jinak velmi podařenému hororu. Takže z těchto dvou důvodů dávám nakonec jen čtyři hvězdy. ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Najrýchlejší remake, rýchlokvaška QUARANTINE prehráva s vyšperkovanosťou [REC]u. Vierohodnosť autenticity je úbohá, čomu nepomáhajú ani známi herci ktorí to proste hrajú, výnimkou je jedine Rade Šerbedžija. Remake nič nové neprináša ale čo je smutné ani sa mu nevyrovná, ani tempom, ani atmosférou a posledným klincom do rakvy je jeho okamžité zrealizovanie, pričom [REC] a adrenalínový pocit z jeho sledovania mám ešte čerstvo v pamäti, čo sa mi pri QUARANTINE ani zďaleka nestalo. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Pro mě, coby fanouška seriálu Dexter, byl tenhle americký remake španělského [REC]u zajímavý nejvíce tím, že v něm hraje "Dexterova ségra" Jennifer Carpenter. Jinak zbytečný film, i když s občas dobrými scénami (krysa, ubití zombie-ženy kamerou v p.o.v. záběru). A totálně nekoukatelnou "autentickou" kameru už tentokrát neodpustím. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Viděny oba filmy, jak [Rec], tak Karanténa (pro neznalé - americký remake, prakticky scénu po scéně stejný film) Ale jelikož převažuje [Rec], budu psát převážně o něm. Řemeslně pěkně odvedená práce, asi tím, že jsem z Evropy, ale přišli mi ti herci takoví uvěřitelnější, ač prakticky stejného složení, jen místo černochů je tam větší diverzita (mexičan asi, japonci, atd.) Taktéž zcela individuální je, že zde je vidět maximálně kameramanova noha, kdežto v americe se tam nachomýtá kdy jen může. Extra body za pěknou moderátorku Manuelu Velasco, hysterčení ve španělštině mi zní uvěřitelněji, než americká upištěná blondýna, které jsem to nevěřil už od úplného začátku. Tam se ostatně také snaží o plnohodnotný slasher s o kousek delší představovačkou a různými přidanými scénami (vyvstává mě na mysli především obživlé zvířectvo, ono celkově si rozhodněte sami, jestli radši budete chtít věřit zmutovanému viru vztekliny nebo podivným kultistickým praktikám a zřejmě testům na lidech, sice američani maj méně kontroverzní téma (ač s nynější prasečí chřipkou je to nejspíš opět aktuální) a méně přímého násilí a celkově té syrovosti a uvěřitelnosti některých záběrů a zvukové kulisy (pochybuji, že by žuchnutí těla na zem z 3. patra udělalo až TAKOVOU ránu, ale co už) hlavně ale američani ze zcela nepochopitelného důvodu krvácejí, že to stříká na stěny a na lidi. Rozhodně mě ale zaujala snaha u [Rec] ústřední dvojice i v nepříliš příznivém běhu událostí točit dokument tj. klasické záběry a rozhodně méně trhané, tedy plné rozostřených záběrů a neustálého přibližování a oddalování (ano, Jardo, dívám se na tebe) a ve výsledku tam není nikde co vidět. Takovéhle pako že by se dopracovalo až k televizi? Pochybuju. A další výtka americkému remaku - tma je černá, ne že je tam toho hafo vidět. A na závěr k oboum filmům zároveň - pohodovka, ovšem jestli jste viděli jeden z nich, asi se u toho dalšího budete cítit ošizeni. Celkově je to natočeno dosud stále ještě neokoukanou formou pohledu první osoby. [Rec] mi připomínal uvěřitelnějším prostředím záběry z Blair Witch, Quarantine mi zase připomínal svou vyleštěností a scénami zcela účelnými jen vystrašit člověka Cloverfield. Nutno dodat, že ani u jednoho jsem se přímo nebál, snad se jen párkrát leknul při konci, zvlášť u [Rec] ta "silentovská" místnost byla luxusní. A velká škoda těch stereotypů - zombie stařenka, zombie malá holčička, zombie zvířátka. Dead Horse Trope. Ovšem Alive Movie Genre. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (11)

  • Jennifer Carpenter, známá díky krimi seriálu Dexter, není jedinou televizní hvězdou, na kterou v Karanténě narazíte. Veterináře si zahrál šéf Ally McBealové Greg Germann a černovláska se psem je Dania Ramirez z Rodiny Sopránů nebo Hrdinů. (Pumiiix)
  • Dougu Jonesovi trvalo čtyři hodiny, než si nasadil celotělovou protézu. Svou roli natáčel pouhý jeden den. (LUKICKK)
  • Všechny symptomy ve filmu jsou příznaky vztekliny. (KucC)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno