Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1986 trápí malého Joshe Lamberta vidiny podivné staré ženy. Jeho matka Lorraine přivolá na pomoc experta na paranormální jevy Carla, který požádá o pomoc svou spolupracovnici Elise. Ta Joshe zhypnotizuje a i přes jeho varování se pokouší najít zdroj podivných jevů. V komoře v ložnici je ale čímsi nebo kýmsi napadena. Elise Joshově matce oznámí, že její syn má pozoruhodnou vlastnost astrální projekce, kterou se ale kdosi pokouší zneužít. Všichni tři dospělí se shodnou na tom, že bude nejlepší, když nechají Joshe na jeho schopnosti zapomenout. O 25 let později je Elise v Joshově domě za tajuplných okolností zavražděna a nyní dospělý Josh je hlavním podezřelým. Ten se se svými dětmi a manželkou Renai stěhuje dočasně k Lorraine. I v jejím domě se ale začínají dít podivné věci, tajemná stařena se znovu vrací a obyvatelé domu se ocitají ve smrtelném nebezpečí. (Falcon)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (723)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Hodinu solídny horor v tradične kvalitnom (hoci už trošičku opozeranom) Wanovom podaní. Niekoľko tučných infarktov. Potom sa to zmení na akúsi temnú fantasy a priznám sa, že ma to bavilo ešte viac ako ľakačky, začalo to mať aj celkom zaujímavý príbeh, minulosť sa spojila s prítomnosťou, krásne sa nadviazalo na jednotku. O čosi slabšie ako Conjuring, na ktoré sa Wan zjavne sústredil viac, ale stále silný žánrový kúsok. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Mrazenie bolo kvalitné, ale celý príbeh (aj napriek tomu, že sa snaží byť plnohodnotným pokračovaním) bol len akousi obmenou prvej časti. Na druhej strane som rád, že sa pokračovania chytil opäť Wan a neprevaril to nejaký béčkový horrorový rutinér. Je cítiť, že režisér sa tento rok viac zameral na svoj doterajší masterpiece a tento film si natočil len ako chuťovku natočenú za necelý mesiac. Ľakačky miestami úderné, inokedy to bola tradičná stávka na istotu a aj herci sa v prvej časti obuli do svojich rolí oduševnenejšie. Ale napriek tomu, že sa jedná len o Wanov štandard, oproti väčšine horrorovým príspevkom je to stále na vysokej úrovni. 75%. ()

Reklama

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Šablona, šablona, šablona. Viděl jsi jednoho Wana, viděl jsi všechny. Pár slušných momentů se ve druhých Insidious sice najde, ale vzhledem k tomu, že jsme se v polovině filmu začali bavit o reformě školství a na konci o tom, jestli pointa vychází z vidláckého pohledu na transgender lidi, to asi zase tak dobrý nebylo. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Nejprve osobní vzkaz komukoli, kdo náhodou navštíví tuto stránku a měl nějaký podíl na rozhodnutí, že Insidious 2 nebude (jak se alespoň zatím zdá) uveden v českých kinech: Shoř v pekle, čuráku. Jel jsem kvůli tobě až do Bratislavy a stálo mě to tak zhruba o pět stovek víc, než bylo nutné... A teď k filmu: Cesty nelituju. Insidious 2 je perfektní pokračování, které zajímavým způsobem rozvíjí příběh prvního dílu (obavy, že Wan přijde s pouhou variací na jedničku, byly liché). Strachu a děsu je tu sice o něco méně, lekačky nejsou tak infarktové a nápadité jako v prvním díle, ale tempo je zase naopak vyšší (v podstatě si není kdy vydechnout) a rozehraná mytologie o "dámě v černém" a o Zásvětí to prostě táhne nahoru. Podobný přístup využil Balaguero s Plazou při prvním sequelu Recu. Prostě komplexní pokračování, které je sice o něco slabší co se děsu týče, ale zajímavým a nečekaným (a nenuceným!) způsobem rozvíjí příběh. Veliká spokojenost a po příliš bezpečném The Conjuring opět návrat na vrchol. Insidious: Chapter 2 sice nebude mít tak jednoznačně pozitivní široké přijetí jako předchozí letní hit, ale o to ho mám radši. (Cinema City Aupark, Bratislava) ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Oproti úvodnímu dílu mi připadá, že Insidious 2 trochu strádá ve vystavění příběhu, ale jinak se stále jedná o poctivou, hororovou žánrovku. Nyní s přídavkem humoru a také četným výskytem (předpokládaných) lekaček a ostatních děsivých scén, které mě jedna za druhou postupně na chvíli odrovnávaly:) Darth Maul se zde sice neukázal, ale závěr snímku dává tušit, že jeho kralování ve světě "za zrcadlem" ještě možná tak úplně neskončilo:) ()

Galerie (37)

Zajímavosti (28)

  • Když Specs (Leigh Whannell) a Tucker (Angus Sampson) analyzují záběry mladého Joshe (Garrett Ryan), je možné vidět, že logo Panasonicu bylo místy kvůli opotřebení nečitelné a na kameře tak zbylo pouze slovo "Panic", v překladu "panika". (MultiTobi)
  • Původně měl být film uveden v USA 30. srpna 2013. Později se datum premiéry změnilo na 20. září, ale konečným datem se stalo 13. září tohoto roku, což vyšlo na pátek třináctého. (Mardzis)

Související novinky

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Kurt Russell hlavním padouchem v Rychle a zběsile 8

Kurt Russell hlavním padouchem v Rychle a zběsile 8

15.09.2013

Ano, čtete správně, osmý díl. Ještě nedávno se mluvilo o tom, že sedmička, jejíž první klapka padla tento týden, bude posledním dílem série. Jenže těch bezmála 800 milionů dolarů, které utržila… (více)

James Wan – hororový král léta 2013?

James Wan – hororový král léta 2013?

21.11.2012

Pokud o tom nevíte, nejvýdělečnějším filmem roku 2011 byl horor Insidious. Utržil sice v kinech „jen“ 97 milionů dolarů, ale byl pořízen za pouhého 1,5 milionu. Tomu se říká dobře rozjet investice. A… (více)

Reklama

Reklama