Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na východě Mississippi nenajdete legračnější dvojici než mluvku Rayforda a konzervativního Clauda. Náhoda je svedla dohromady při společné cestě za rychle získanými penězi a nevědomky se zapletli do zločinu. Nekonečná smůla je dostane až před soud, ale oba zjišťují, že ať budou kdekoli, jsou a budou přáteli na život a na smrt. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jelikož film natočil Ted Demme, o kterém jsem tehdá také psal, nemohu jinak než hodnotit pozitivně. Doživotí je totiž ve skutečnosti supr komedie, kde hlavní roli hrají Eddie Murphy a Martin Lawrence. Také je to jedna z nejlepších komedií právě s nimi. Možná by na první pohled mohlo vypadat, že film je stoprocentně pro černošskou menšinu, ale ve skutečnosti to tak není. Stačí si uvědomit, že režisér je běloch. Každopádně ke komedii samotné. Já se u ní bavil, dokonce jsem jí viděl víckrát jak jednou a natočené je to také s vervou. Bůhví kde by Ted Demme byl, kdyby neskončil, tak jak skončil. Rozhodně měl nakročeno na jednoho z nejlepších režisérů doby, leč to nestihl. Alespoň tu na něj jsou vzpomínky, jako je právě tento film, které se jen tak neztratí. ()

Looka 

všechny recenze uživatele

Už jsem myslel že tohle nikdy nenapíšu, ale jedná se o zcela nečekaně přijemnou a vtipnou komedii s Eddie Murphym a Martinem Lawrencem. Žádný fekální humor ale místy až dojemný příběh dvou ztracenců, kterým budete opravdu fandit až do konce. Scény z amerického vězení 30. let jsou srandovní a přitom mrazivé. ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele

Táto tmavá dvojica rozhodne nepatrí medzi moje obľúbené komické dvojice, ale tu boli celkom znesiteľní. Množstvo slov je ohromné, no netreba čakať drámu, pretože scenár to všetko nemyslel až tak vážne. Nájdu sa aj momenty, kde vidno snahu o podanie nejakého životného posolstva, ale vždy sa to obráti na komédiu. A to je dobre, sú z toho dokobca silnejšie tri hviezdy. ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Komerčně s tím filmem vytřeli podlahu, ale je to nepochopitelné. Ač Murphy s Lawrencem slibují při každém svém novém trháku jen trapas a stejné schéma, jejich společný projekt dopadl podstatně lépe a takový osud si ani trochu nezasloužil. Vězeňský děj přebujelou bláznivinu neslibuje, proto se mezi žánry rotuje, což však nevadí a umírnění komici těží dokonce víc než v případech, kdy přehnaně tlačí na pilu. Neúspěch asi tedy pramení ze špatné taktiky producenta - na typické diváky M+L moc vážné, pro náročnější je vyhýbání se těm dvěma pravidlem. Smutné... ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Kokain od Demmeho se mi moc líbil a nemám nic ani proti Doživotí. Nejedná se o zase nějak ztřeštěnou komedii a chvílemi se i hraje na docela vážnou notu. Až mě to zarazilo. Duo Eddie/Martin hlavně v první polovině šlape jako na drátkách. PS: Zjišťuji že v roce 99 prožíval Eddie své znovuzrození. Trošku škoda že po roce 2000 přestal mít štěstí na podobné filmy. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (8)

  • Slovo "fuck" ve filmu zazní 63x. (D3VIL)
  • Spankyho (Rick James) kulhání nebylo předstírané. Scéna totiž byla natočena po Jamesově operaci. (D3VIL)
  • První běloch se ve filmu objeví po 14 minutách. (Sprite)

Reklama

Reklama