Reklama

Reklama

Dům hrůzy

  • Česko Dům na strašidelném návrší (festivalový název) (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Sedem hostí, sedem zbraní...  Klasika amerického hororu od legendárneho Williama Castleho.
Vitaj, milý návštevník, volám sa Frederick Loren a vybral som ťa, aby si so mnou strávil jednu noc v Dome na strašidelnom návrší. Iste si o ňom už počul. Pred rokmi sa tu odohrala séria vrážd. A dnes, dnes si tu ty a tvoji kolegovia, aby ste dokázali, že povesti o strašidlách a dušiach nebohých sú iba výmyslom. Za to že prečkáš noc v Dome, získaš rovných 10 000 dolárov. Pre svoju vlastnú ochranu príjmi, prosím, túto zbraň. Máme ju tu všetci. Je nabitá. Neboj sa ju použiť... (macclain)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (90)

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Tady je zase chytrých... a jako obvykle se povětšinou pletou. To jste viděli první Castleův film? Tohle je přesně jeho styl - jeho vybroušenej diamantovej styl. Pomalu a líně plynoucí vyprávění, které se absolutně nebere vážně, celým filmem prosakuje jemně ironický černý humor a do toho (jako obvykle) fantastický Vincent Price. V tom jsou tyhle filmy tak skvělé a právě House on the Haunted Hill je perfektním dokladem, jak skloubit parádní, skoro až gotickou atmosféru s nenásilně působící nadsázkou. Třeba scéna, kdy se divákům představí správce domu a jeho žena: divák neví, zda se má bát, nebo se té dvojici smát, ale je to natolik absurdní moment, že stojí za to si ho vychutnat. Jasně, není to dokonalé dílo, zhruba v první třetině filmu se už tak pomalé vyprávění zadrhne a trošku se natahuje; nemluvě o některých postavách, které jsou na pěst od první chvíle (mladej pilot, klaďas každým coulem, vede). Ale tuhle vadu zase vyvažují postavy jiné: vedle bezkonkurenčního Vincenta to je především Elisha Cook Jr. v roli zbabělého alkoholika. Remcat by se dalo asi i proti konci, ale proč? Sedněte do křesla a bavte se. A buďte rádi, že vám obývákem nepoletují kostlivci. ()

janek85 

všechny recenze uživatele

Tady jsem byl trošku vystrašený, ale ne tak moc. Tenhle film měl velice děsivou atmosféru, takovou až z ní leze mráz po zádech, bez ní to není horor jak se patří. Taky musím poznamenat na opravdu ale opravdu vynikající a strašidelnou hudbu. Klavírní a obzvláště varhaní je opravdu děsivá, strašně pomohla filmu k dokonalosti. Ale největší dokonalostí filmu jsou herecké výkony. Vincent Price, jakožto "herec hororu a dramatu" mě opět strašně moc potěšil. Sice v Jámě a kyvadlu byl o něco lepší, pořád je to kapacita. Většina scén byla hororová, sem tam se objevila dramatičtější a napínavá. K efektům bych je dodal bouřku. Já, jakožto neznalec hororu musím říct, že to byl kvalitní horor, ale nejlepší je Jáma a kyvadlo. 77% ()

Reklama

BlackTom 

všechny recenze uživatele

Film z čias, kedy sa ešte točili horory preto, aby naozaj vydesili. A všetkému kraľuje ikona Vincent Price. Asi častejšie siahnem po nejakej časom overenej "starine", ako sa nechať baláchať čoraz drbnutejšou vlnou amerických remakeov... Napätie graduje, dusno by sa dalo krájať a blíži sa pointa, ktorá naozaj "dorazí". Veľmi dobre pozerateľné. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Ponurá atmosféra zprvu slibuje pěkný stařičký horrůrek, kde se sázelo ještě na hrůzu a strach, než na litry krve. Bohužel po chvíli se nálepka "horror" odlepí a pod ní zůstane jen strašidelná, nikoli děsivá detektivní zápletka plná intrik. Jisté scény sice vyvolávají úlek, ale více se tu člověk nasměje. Slabší béčko, které neurazí, ale člověk si připadá, že skončilo příliš brzy a obsahem bylo poněkud strohé. 45% ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Velice příjemný horůrek, který byl jistě silnou inspirací pro mnoho pozdějších filmů. Lehká duchařina, která vsází spíš na atmosféru a hudbu, než na efekty a krev. Ke konci se nám příbeh dokonce začne svažovat ke kriminální zápletce. Vincent Price je skvělý, ostatní herci se však také namají za co stydět. Skoro mě až mrzí, že se film nedostal do červeného, alespoň zatím. Rozhodně mnohem, mnohem lepší, než podobné pozdější filmy plné přiblblých teenagerů. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (13)

  • William Castle, známý pro svou zálibu ve strašení diváků mimo film, je tentokrát překvapil kostlivci poletujícími po kinosále. (ČSFD.cz)
  • Natáčanie trvalo 14 dní, od 3. do 16. septembra 1958. (beso74)
  • Populárny strašidelný motív z filmu je dielom skladateľa Richarda Kayna. Mal pôvodne aj text, pre účely filmu sa napokon použila jeho inštrumentálna verzia. (beso74)

Související novinky

Festival otrlého diváka III.

Festival otrlého diváka III.

09.03.2007

Již po třetí se ve dnech 13.-18. března na plátno pražského kina Aero vrací přehlídka filmového nevkusu, hnusu, ošklivosti, strachu i smíchu a bizarností všeho druhu v podobě oblíbeného Festivalu… (více)

Reklama

Reklama