Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Florence je vzdělaná mladá žena, jejíž rodiče zemřeli po útoku lvů v Africe, když byla ještě dítě. Sama byla zachráněna jedním vesničanem. Po studiích se zabývá odhalováním šarlatánství a "lovením duchů", na něž nevěří. Roku 1921 přijíždí do chlapecké internátní školy, kde panuje strach kvůli duchovi, který zabil jednoho z žáků. Nejprve vše racionálně vysvětluje, avšak postupně zjišťuje, že ne všechno je tak, jak se zdá, a že ve školní budově už kdysi dávno byla. (Bolldar)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (115)

psy.cho 

všechny recenze uživatele

Škoda, film mal na začiatku našliapnuté na poriadny hororový kúsok. Hlavne svojím príbehom. Ale ako sa to všetko prehĺbilo do druhej polovice filmu, tak som sa začal mierne nudiť. Sem-tam bola nejaká dobrá scéna s mrazivou atmosférou, ale bolo ich strašne málo. Niečo tam bolo z El Orfanato, niečo z El Espinazo del Diablo, ale k týmto filmom sa The Awakening priblížil len z časti. Podľa mňa by ani neuškodilo, kebyže koniec príde o niečo skôr. ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem, že mě Procitnutí takhle sejme. Donedávna jsem o něm ani nevěděl. Byla to pro mě jedna z těch mnoha generických duchařin, kterých se v tý době objevily mraky, a úplně mně proplula pod radarem. Jenže teď jsem objevil Stephena Volka. Britskýho hororovýho scénáristu, kterej má na triku osmdesátkovou podivnost Gothic a Friedkinovu Chůvu. Já ho teda začal registrovat až teď, když mně udělal radost kanadským Polibkem a stylovým Oktanovým kultem. Navíc taky napsal kultovní televizák Ghostwatch a populární sérii Afterlife. Moc pěkný portfolio, řekl bych. Standardní kvalita udržovaná přes třicet let, to neumí každej. Takže jsem si sehnal i Procitnutí, nenechal se odradit totálně podstřeleným hodnocením a šel do toho. A film mě naprosto pohltil. Ze začátku jsem byl nedůvěřivej, ale Volk je suverénní tvůrce, a Murphy jako režisér odvedl špičkovou práci. Na to, že je film poměrně delší, tak mu nikdy nespadne řetěz, ba co víc, ke konci pekelně graduje a já napětím ani nedýchal. Herci jsou skvostní, charaktery a jejich motivace uvěřitelný, atmosféra perfektní, kamera úchvatná a hudba víc než výborná. Tohle se zkrátka povedlo. ()

Reklama

Radka_86 

všechny recenze uživatele

Ne, ne, ne ne a ne !!! Tohle mě vážně ničím "neoslovilo" :) Hvězdu dávám za hudbu a kameru, ale jinak se jednalo o naprosto nezáživný, zdlouhavý, popletený a rozhodně ne strašidelný příběh, s nesympatickou hlavní hrdinkou ze které jsem už po půl hodině měla kopřivku a až do konce jsem trpěla jako zvíře...A ten konec...bože...nemám to slovo ráda a moc ho nepoužívám ale jiné mě nenapadá - klišé. 10% ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Věřil jsem v lepší duchařinu, pomalu měsíc netrpělivě čekal na titulky a ono z toho nic. Atmosféra vymizela, žádné lekačky a první půl hodina naprosto ohromně nudná. Poté hodince se vše aspoň trošku rozjelo, ale diváka nebaví čekat na rozjezd hodinu, to ho dost otráví. Příště se zaměřit na děj a hlavně na daleko lepší atmosféru. Já si nemohu pomoc, ale v tomto případě se jedná spíše o thriller než horor... 4/10 = 45% ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Nedá sa povedať, že Awakening je dokonalá či originálna duchárina, pretože už počas úvodnej polhodiny ma napadlo viacero kúskov, ku ktorým by sa ten námet dal pekne prirovnať (napr. El Espinazo del Diablo či Fragile - tieto dva ma napadli ako prvé), aj keď nájsť nejakú originálnu pecku je už v dnešnej dobe poriadne obtiažne. Ja mám však takéto báchorky celkom rád, takže mne vlastne k šťastiu úplne stačila pekná kamera, desivá hudba, atmosféra, sympatická hlavná hrdinka a niekoľko podarených ľakačiek, pri ktorých som si fajnovo podskočil. Ako je tu už spomenuté, ten záver je aj na môj vkus až príliš prekombinovaný, ale aspoň sa to pokúsilo o nejaký nečakaný zvrat. Ja som spokojný, je to také akurátne postrašeníčko na dobrú noc. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (1)

  • Malba, na níž jsou zobrazeny dvě ženy vraždící muže a která je ve filmu nazvaná chlapci jako oblíbená, se jmenuje "Zavraždění Holoferna". Pochází z roku 1612-1613 a autorkou je italská barokní malířka Artemisia Gentileschi. (Mrs.Blue)

Reklama

Reklama