Reklama

Reklama

Milionář Steven Price otevřel nový zábavní park s domem hrůzy a zorganizoval speciální narozeninový večírek pro svou ženu o které ví, že ho podvádí. Je však dost překvapen, když z pětice hostů není ani jeden z těch, kterým nabídl milion dolarů, když přijdou. Kromě jeho manželky se ve strašidelném zámku objevili - záhadný doktor Blackburn, sekretářka Sára, novinářka Melissa, motocyklový kurýr Eddie a podivínský pan Watson, syn bývalého majitele domu. Když se za hosty zavřou ocelové mříže a uzavřou se všechny východy, Price tuší, že něco není v pořádku, protože to není to, co sám připravil. Je možné, že dům žije vlastním životem? Šest lidí se stalo jeho vězni a čeká je noc hrůzy. Když první z nich přijde o život, ostatní si uvědomí, že tento strašidelný dům, který měl sloužit k zábavě, je domem skutečného zla. Kdo z nich přežije tuto noc? (Intersonic)

(více)

Recenze (118)

Vabr 

všechny recenze uživatele

Je to přesně ten klasický levný dvotisícovkový horor se vším všudy (přestože je z roku 99): všudypřítomná levnost (kamera, vizuál, CGI), nesympatické postavy, nelogické chování (rozdělování postav atd.), díry ve scénáři, absolutně nestrašidelný horor a kýčovité využití videokamery. S tím vším musí člověk zkrátka, když jde do Domu hrůzy, počítat. Taktéž i s kupou naháněček, kdy postavy různě zakopávají, obětovávají se a hloupě umírají. Co ale musím aspoň lehoulince pochválit je, že finále bylo aspoň trochu zajímavé. Výsledek je tedy po tomto krátkém zhodnocení poměrně očekávatelný, tudíž podprůměrné hodnocení. Vyhodnocení: Vynález videokamery musel být opravdu převratným vynálezem, když ho pak v dvoutisícovkách cpali, kam se jen dalo ()

movieband 

všechny recenze uživatele

Strašidelná pohádka o Hill House z téhož roku od DeBonta je o mnoho levelů výš. Dům hrůzy je zmatený, prapodivný, a místy, co se vysvětlení týče, dost abstraktní a nelogický. Nic sem nečekal a taky jsem velice nic nedostal (mimo fajn coveru Sweet Dreams a půvabné Famke Jenssen). Námět měl potenciál, a taky zůstal nevyužit. 28% ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Obsazení lákalo, ale je pravda, že trio Rush-Janssen-Larter tenkrát ještě neznamenalo ve světě filmu tolik, jako dnes. To jsem si nějak neuvědomil a podle toho to dopadlo. House on Haunted Hill je otřepaná báchorka o opuštěném blázinci, kde mají strašit duchové krvelačného personálu. Ztvárnění strašidel stálo za starou bačkoru a nejen proto, že se samotní bubáci moc nezjevovali a ten zmatek, který se plížil po zdech, byl neskutečným úletem. Za mnoho nestála ani atmosféra, která zapáchala lacinou televizí. Koukat se dalo vlastně snad jen na Famke. Jednoduše špatné. 25% ()

Anticque 

všechny recenze uživatele

Béčkovej horror, kterej nemá hlavu ani patu. Nejlepší část filmu je hned na začátku, kdy jde vidět pan chirurg jak si pohrává s lidma, kteří ho pak zmasej, ale jinak kam se poděl horrorovej nápad? To fakt nevim. Atmosféru to nemá, maximálně uspávající, triky tak pro malé děti, děj to nevede. Někdy se ten film tak převrátí, že nevim kde stojim. Vopravdu, moc je jim to povedlo, nechápu chlápka co touhle slátaninu natočil, jestli si myslel, že to bude trhák, tak musel bejt trhlej. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

První zhlédnutí u mého kámoše - milovníka hororů - s partou lidí z dob ZŠ bylo vcelku pozitivní a film se nám líbil. Bylo to asi tou jeho vymakanou technikou, kdy si připadáte jako v kině a bedničky všude možně vás při napětí a lekačkách dokáží dostat do varu. Po pár letech jsem měl možnost film vidět v televizi a velmi jsem se těšil. Zklamání bylo zřejmé, protože film není nijak výjimečný. Atmosféra na postarší televizi taky nic moc a samotný děj na mě už moc nezapůsobil. 45% ()

Galerie (20)

Zajímavosti (17)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 64. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama