Reklama

Reklama

Milionář Steven Price otevřel nový zábavní park s domem hrůzy a zorganizoval speciální narozeninový večírek pro svou ženu o které ví, že ho podvádí. Je však dost překvapen, když z pětice hostů není ani jeden z těch, kterým nabídl milion dolarů, když přijdou. Kromě jeho manželky se ve strašidelném zámku objevili - záhadný doktor Blackburn, sekretářka Sára, novinářka Melissa, motocyklový kurýr Eddie a podivínský pan Watson, syn bývalého majitele domu. Když se za hosty zavřou ocelové mříže a uzavřou se všechny východy, Price tuší, že něco není v pořádku, protože to není to, co sám připravil. Je možné, že dům žije vlastním životem? Šest lidí se stalo jeho vězni a čeká je noc hrůzy. Když první z nich přijde o život, ostatní si uvědomí, že tento strašidelný dům, který měl sloužit k zábavě, je domem skutečného zla. Kdo z nich přežije tuto noc? (Intersonic)

(více)

Recenze (118)

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Ještě v půlce jsem myslel, že ten film je fakt bomba, po některých scénách jsem tušil noc, kdy budu mít problém usnout. Kéž by vydržel až do konce. Závěr a gradace bohužel vše uzemnily a zbyla jen nahořklá pachuť. Kvalitu prvních dvou třetin ale nemůže smazat nic, takže zůstaneme na nadprůměru tří knedlíků. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Remake filmu z roku 1959 někteří vynášejí pomalu do nebes, ale po jeho zhlédnutí si s nimi dovolím nesouhlasit. Zatímco originál je skvělou detektivkou s propracovanou hororovou atmosférou, tak tohle není nic jiného než obyčejné (hodně) průměrné béčko, které těží jen ze známého hereckého obsazení a zhruba dvou – tří zajímavých scén. Přitom začátek skutečně příjemně navnadil – nejen že se tu objevil Jeffrey Combs, ale i ta „odveta“ pacientů byla docela pěkně natočená. Takže jsem očekával, že i zbytek filmu se bude odvíjet v podobném duchu, leč přišlo zklamání. Ani známé tváře totiž nezaručí solidní podívanou, pokud nedostanou do ruky kvalitní scénář a ten tu teda rozhodně k mání nebyl. Když nepočítám výstřih Famke Janssen (na který se kameraman zaměřoval podezřele často), tak mě tu zaujala snad jen ona pasáž, kdy čtveřice vyrazí do sklepení hledat únikovou cestu. Přesně v těchto momentech ukázala Ali Larter své herecké schopnosti a vlohy pro „hororový žánr“ – díky kterým se následně objevila hned v několika dalších filmech (tohoto žánru). Atmosféra v tuto chvíli gradovala a je jen velká škoda, že poté krvavé kádi to šlo s ní i celou kvalitou filmu rapidně dolů. Tvůrci se nám sice snažili neustále podstrkovat další rádoby „šokující“ zvraty a situace, ale ani gumová hlava ani počítačově ztvárněné zlo už prostě nefungovalo tak jak mělo.50% ()

Reklama

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Jakmile jde o prachy, tak se najde spousta lidí co pujde do nebezpečí a dělají si z toho legraci. Jenže když přijde na lámání chleba, tak ty prachy každej vrací a chce za každou cenu pryč. Říkám si proč vlastně?! Stejným způsobem si může každý z pětice náhodně vybraných lidí vydělat milion od milionáře Price, který si s nimi chce zahrát bláznivou hru... Jenže nic není na první pohled čím se zdá... 40% ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Filmové horrory o strašedilných domoch mám celkom rád. Je to zaujímavá téma. Avšak v prípade amerického filmu "Dom hrôzy" to na mňa vôbec nezapôsobilo. Nenašiel som si žiaden vzťah k postavám, nezaujal ma dej, predvídateľné ľakačky na mňa nefungovali, absolutne ničím ma to neprekvapilo. Nudil som sa od začiatku až do konca. Tento snímok je vraj remake rovnomeného horroru z roku 1959. Ten možno má svoje kvality a ak niekedy naň natrafím, rád si ho pozrem. No titul "Dom hrôzy" z roku 1999 už viac do svojho prehrávača nevložím. ** ()

Anticque 

všechny recenze uživatele

Béčkovej horror, kterej nemá hlavu ani patu. Nejlepší část filmu je hned na začátku, kdy jde vidět pan chirurg jak si pohrává s lidma, kteří ho pak zmasej, ale jinak kam se poděl horrorovej nápad? To fakt nevim. Atmosféru to nemá, maximálně uspávající, triky tak pro malé děti, děj to nevede. Někdy se ten film tak převrátí, že nevim kde stojim. Vopravdu, moc je jim to povedlo, nechápu chlápka co touhle slátaninu natočil, jestli si myslel, že to bude trhák, tak musel bejt trhlej. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (17)

  • Nápisy na zdech a dveřích v nemocnici jsou v němčině. (Chatterer)

Reklama

Reklama