Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sydney Wells (Jessica Alba) je známou losangeleskou koncertní houslistkou, která v dětství přišla nešťastnou náhodou o zrak. Transplantace očí je její jedinou šancí. Konečně nastal její čas. Po operaci se zdá být vše v naprostém pořádku. Za pomoci lékaře Paula Faulknera (Alessandro Nivola) a své sestry Helen (Parker Posey) se začne Sydney znovu zapojovat do běžného života. Jenže její štěstí je krátkodobé. Začínají se jí zjevovat stínové postavy a děsivé představy. Jedná se o následky operace, nebo si jen její mozek zvyká na zrak a přízraky jsou pouhým produktem její fantazie? Ale co když je to vše skutečnost? Rodina a přátelé začnou pochybovat o její příčetnosti, ale Sydney brzy zjišťuje, že jí její anonymní oční doktor nějakým způsobem otevřel dveře do hrozivého světa, který kromě ní nikdo nevidí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (223)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Vůbec, ale vůbec nic převratného. Dějově i co se jakéhokoliv napětí týče je na tom Oko stejně jako většina dílů Věřte, nevěřte (tj. prachbídně), po herecké stránce toho také příliš nenabízí. Líbily se mi rozostřené a mlhavé scény těsně po operaci, pak scéna v zakouřeném bytě. Víc nic. Snad jen hudba Marca Beltramiho. ()

dawe04 

všechny recenze uživatele

5/10 - Američané by měli přestat přetáčet asijské duchařiny. Ačkoli je totiž americké Oko dějově téměř totožné s hongkongským originálem, nedaří se mu tvořit tu správnou atmosféru strachu a jeho finále nemá gradaci. Pár lekaček a digitálních triků vylouhovaný horor nezachrání, stejně jako krásná a podceňovaná Jessica Alba. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Kdyby tam nehrála J. Alba, tak je to totální odpad. Nevím jaký byl rozdíl v rozpočtech mezi remakem a originálem, ale asiaté dokázali vytěžit ze svého umění mnohem více, než přiblblí američané. Ti už by se měli vykašlat na kopírování a předělávky asijských filmů, protože to je katastrofa, co vypouštějí na svět. Navíc si zde nelze nevšimnout, že když už něco okopírovali, tak to ještě k tomu i totálně odflákli. V některých momentech si šli tvůrci vlastní cestou a to nejspíš způsobilo celkovou sterilitu a nudnost celého snímku. Atmosféra je tu povětšinu času na bodu mrazu, napětí téměř žádné, děsivé scény odbyté a vůbec ne strašidelné, atd… ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Jen velmi, velmi málo chybělo k pěti hvězdičkám. Ta rozhodující věc je konec, který byl převrácen v pravý opak toho, jak končilo původní Oko - nic v zásadě proti tomu, až na to, že tak smysl filmu vyznívá zbytečně prázdně. Jinak nemám moc co kritizovat, krom toho závěru stejně dobré, stejně působivé a zároveň přesto jiné Oko. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Přece jen je "Americká" verze Oka lepší než předělávky Zmeškaný hovor a Clona. Může za to poděkovat přece jen kvalitnějšími herci. Jessica Alba patří do první ligy mladých hereček a navíc se na ni příjemně dá koukat. Hlavním nedostatkem tohoto hororu je pak již pouze fakt, že to vlastně horor není a není se ani čeho bát a před čím se schovávat pod peřinou. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (7)

  • Zlatá malina: Nominace - Nejhorší herečka v hlavní roli (J. Alba). (Petr23)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 69. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama