Reklama

Reklama

The Haunting

(seriál)
Trailer 1
USA, (2018–2020), 17 h 55 min (Minutáž: 43–71 min)

Tvůrci:

Mike Flanagan

Předloha:

Shirley Jackson (kniha), Henry James (kniha)

Hrají:

Carla Gugino, Michiel Huisman, Elizabeth Reaser, Henry Thomas, Paxton Singleton, Victoria Pedretti, Mckenna Grace, Oliver Jackson-Cohen, Kate Siegel (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(19)

Obsahy(1)

Dej tohto seriálu z dielne Netflixu sa odohráva okolo 7 člennej rodiny Craineových, ktorí v minulosti bývali v záhadnom starom dome zvanom Hill House. V jednu osudnú noc po čudnej smrti matky vezme vystrašený otec rodiny všetkých svojich päť detí narýchlo preč z domu a už nikdy sa tam nevráti. Navyše, deťom o smrti ich mamy odmietne čokoľvek povedať. Po 26 rokoch za podivných okolností spácha samovraždu jeden zo súrodencov a ostatní musia konečne začať čeliť svojim démonom, ako aj zlu v Hill House, ktoré s nimi zďaleka neskončilo. (Lapedro)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (241)

campix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

The Haunting of Hill House je pro mě osobně příjemným překvapením. Hororový žánr až na pár výjimek téměř vynechávám a hororové sériály mě už skoro vůbec nelákají. O to větší radost mi tento desetidílný seriál udělal. Flanagan ukázal, že mu žánrové řemeslo není cizí a vykonstruoval perfektní mozaiku hororovo-psychologických jevů, kde hlavní roli hrají rodinné vztahy výborně napsaných a zahraných postav. Laciné lekačky jsou omezeny na minimum, aby dokázaly vždy v pravý čas překvapit a notně okořenit místy uvadající děj. Hluchých míst je ale i díky tomu po málu. Za to může především styl vyprávění příběhu, kdy se prolínají časové linie a také úhly pohledu na danou situaci. Škoda je, že vrchol seriálu přichází mezi díly 6-8. Finále mě pak lehce zklamalo. Nezbývá ale nic jiného než uznat, že Netflix stále boduje a Haunting of Hill House je nefalšovaná pecka. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Hodně povedené série. Hauting mi doporučovalo tolik lidí. A já jejich rady poslechl až teď. Tenhle seriál má luxusní atmosféru a velmi dobře využívá svoje herce. Každý díl končí dalším kliknutí na pokračovat. Navíc v první sérii vás nutí zjistit, co se stalo v červeném pokoji a v druhé co se to safra děje... Bere si na paškál hodně divoké a smutné osudy lidí v rodině. K tomu všemu je to horor, jak se sluší a patří. Nechybí tedy mrazivých scén, děsivých úkazů a taky trošku toho "Wanova" hororu. Mistr se sic na díle nepodílel, ale drobná inspirace tam asi bude. Cením, že druhá série je totálně odlišná od té první a stále stejně kvalitní. Atmosférou, hudbou, herci i samotnou zápletkou. Navíc obě série mají setsakra emotivní konec. A to jako fakt! (80 %) ()

Reklama

zbyshek 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo vážně něco. Pokud máte rádi tituly jako V zajetí démonů, nebo Insidious a jdete s pustit tento seriál právě kvůli tomu, rozhodně neočekávejte stejný styl duchařiny. A to přesto, že The Haunting of Hill House daleko obě série přesahuje v celkovém pojetí. A to nechci předešlé zmíněné díla nějak hanit, stále to jsou top hororovky, ale tenhle seriál měl prostě něco navíc. To "něco navíc" budete rozklíčovávat postupně a pro něčí vkus pomalu. Začátek seriálu je hodně o rodinných dramatech a pomalém nastiňování hororového tématu do příběhu. Celkově je seriál postaven na citových vztazích rodiny a jejich zvratech, které se pojí s flashbacky, se kterými si tvůrci dost hráli. Nicméně srozumitelnost děje to vůbec nenarušuje a vy tak budete moct postupně poznávat, jaké podivnosti musejí hlavní představitelé ve svých životech snášet. Po hororové stránce to nebylo tak agresivní, jak bych si v některých situací možná přál, ale celkovou atmosférou a postupným navozování situací se až geniálně zbytečně netlačilo na pilu. To vedlo k větší nepředvídatelnosti, se kterou jsem to více a více celé hltal až do skvěle zvládnutého konce. Rozhodně uvidíte něco, co jste ještě neviděli. Pro mě rozhodně jeden ze seriálů roku a vrcholné dílo z tohoto žánru! Jasných 5 hvězd. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Exkluzivně jsem si tohle hororové, ehm, rodinné drama užil. Dialogy velice povedené, lekačky nejsou prvoplánové (a je jich málo) a vše je skvěle propletené - a to jak jednotlivé příběhy, tak i časové osy. Dlouho jsem si takhle neužil něco tajemného, z poslední doby snad pamatuji jen Dark či Twin Peaks (a vzpomněl jsem si na první sérii AHS). ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

"Diváci omdlévají strachy". "Podívaná i pro ty, kdo nemají rádi duchařiny". "Interstellar mezi horrory". Ale hovnajs. The Haunting je dokonalou esencí všech nádorů, které sžírají tenhle bubužánr. Stupidní lekačky, dřevěné dialogy, kostrbatý scénář a hlavně tuny, tuny klišé. Dlouhovlasé ženštiny v potemnělých chodbách, bílé kontaktní čočky, vyskakování z postele, ječící děcka, staré zámkoidní domy, arogantní racionalisté čekající na drsné prozření, a hlavně naprostá absence nadhledu a sebeironie, která zachránila podobně zastřešující sérii "Stranger Things". Plus smutný fakt, že Mike Flanagan je režisérskej břídil. Vydržel jsem to do druhé epizody. ()

Galerie (127)

Zajímavosti (39)

  • Během oběda si nabere Flora (Amelie Bea Smith) na prsty kaši, ale k obličeji svého bratra se přibližuje jen jedním prstem. V dalším střihu má ale kaši zase na více prstech. Taktéž se mění množství kaše na prstech. (Duoscop)

Související novinky

Tvůrce Hill House chystá Zánik domu Usherů

Tvůrce Hill House chystá Zánik domu Usherů

06.10.2021

Po úspěchu se dvěma řadami seriálu The Haunting a následně s novou minisérii Půlnoční mše oznámil režisér a scenárista Mike Flanagan další, celkově již pátý projekt pro streamovací službu Netflix.… (více)

The Haunting Of Hill House se vrátí

The Haunting Of Hill House se vrátí

21.02.2019

Populární hororová série The Haunting of Hill House, která loni přistála na Netflixu a okamžitě si získala srdce mnoha diváků i kritiků, se vrátí. Druhá série se bude jmenovat The Haunting of Bly… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Nominace na 76. Zlaté glóby

Nominace na 76. Zlaté glóby

06.12.2018

Nominace na 76. ročník Zlatých glóbů byly čerstvě oznámeny a vy po nich teď nejspíš budete mít ještě více otázek, něž kolik jste měli před nimi. Mezi pěticí nejlepších dramat se totiž objevily filmy… (více)

Reklama

Reklama