Reklama

Reklama

Anakonda

Trailer

Obsahy(1)

Do hlubin amazonského pralesa se vydává výprava dokumentaristů, vedená profesorem Stevenem Calem, aby našla tajemný indiánský kmen Širašama. Cestou expedice neplánovaně získá dalšího člena, lovce Paula Saronea, který chytá hady pro zoologické zahrady a jeho loď uvízla v hustých kořenech. Paul jim vypráví indiánskou legendu o obrovském hadovi, události v džungli však dávají tušit, že by nemuselo jít jen o mýtus. Krátce po vyplutí se Steven ocitne v ohrožení života, když při pokusu uvolnit zaseklý lodní šroub vdechne vosu. Sarone provede tracheotomii. Zachrání mu tak život, znamená to však, že se výprava musí vrátit a dopravit Stevena do nemocnice. Sarone navrhne plavbu zkratkou, kterou prý dobře zná, a výprava v tísni neochotně souhlasí. Nový směr plavby se jim však stává osudným. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (400)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Na plakátu stojí: „Anakonda - Vám vyrazí dech.“ No leda, že by ji někdo chytl za ocas a praštil vás s ní přes záda.. Jako horor čiré utrpení, jako komedie naprosto úchvatné (vyblinkaný Voight, anakonda na souši rychlá jako průjem po kile třešní a litru mléka), ovšem sto tisíc USD za sekundu digitálního plaza se mi zdá krapítek moc. Osobně si myslím, že osm metrů zahradní hadice a klubko motouzu na vodící šňůrky z OBI by vyšly o něco levněji a efekt by byl stejný. Pokud se budeme bavit o kvalitách filmů, ve kterých je hlavním hrdinou útočící dlouhý had, tak u mě zatím vedou ty s Roccem Siffredim.. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Poměrně kultovní béčková záležitost, která jde zhlédnout, avšak nějak zvlášť záživná není. Něco, co tvůrci nevychytali: a) Ve scéně, v níž Jenifer Lopez vystřelí anakondě kus mozku z hlavy, je krásně vidět díra v její hlavě. Když však o chvíli později klesá pod vodu, tak díra je pryč. b) Když žijící posádka lodi uvolňuje loď, která uvízla, můžeme v pozadí vidět vodopád, v němž voda záhadně "padá" vzhůru. S největší pravděpodobností je to trik - film puštěn pozpátku. ()

Reklama

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Bože, Jennifer nééé, já už budu hodnej, jen mi netvrď že je tohle herečka. Filmy o hadech jsou oddedávná zdrojem surovin pro hororový průmysl, jedny jsou skvělé (kupříkladu Mamba) a jiné příšerné (pro příklad Chřestýši) a pak jsou tu takové, co se chtějí tvářit jako skvělé, ovšem přitom jsou úplně na prd. Anakonda je zdárným příkladem toho, jak z poměrně slušného námětu udělat prvotřídní závačku, podloženou leckdy prapodivnými speciálními efekty a v případě hlavní hrdinky i dosti svérázným pojetím herecké profese. Prostředí samotné nabízí tolika možností, jak pracovat s napětím, žel tvůrci zvolili tu nejhorší. S napětím zásadně nepracovat. Souhlasím s tím že Jon Voight je milionkrát úlisnější než ta nafouklá zahradní hadice, kterou vydávají za obrovského hada. Jediným moudrýk krokem bylo to co udělal Dany Trejo, ukončil to hned na začátku. Škoda že se autoři nedrželi jeho zdárného příkladu. Takže máme tu dobrodružný film z amazonských pralesů jež spíš než horor připomíná díl z cyklu National Geographic. Prakticky není nec co bych mohl vyzvednout a tak vlastně nevím proč dávám ty dvě hvězdičky? Asi za snahu....... ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Tak Amazonia je plna kadejakej havede a veruze verim tomu, ze aj nejaka vyse 10 metrova anakonda tam kludne zije. Tento film je vsak ako -tak kvalitny, tocil ho totiz Luis Llosa /Specialista/, a tak sa pekne pohral s reziou. Scenar je na urovni : dokumentarna vyprava do Amazonie sa meni v boj o zivot. Herci teda nic moc, akurat Jon Voight sa tu objavil /otec Angeliny Jolie/, ale par dost nechutnych scen potesi hororoveho fandu. 69 % ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Když mi bylo asi 10 let, tak to byla totální paráda. V dospělosti z pěkných vzpomínek zbyla jenom parodie na film. Neuvěřitelné obsazení (na takový počin) se absolutně míjí účinkem a celý scénář je průhledný od první do poslední minuty. A k tomu samozřejmě obří had s IQ větším, než celý tým lidí. 25% ()

Galerie (66)

Zajímavosti (19)

  • Na začátku filmu je řečeno že anakonda může dorůstat až 12 metrů. Největší potvrzená ovšem měřila "pouze" necelých 9 metrů. (Žralok)
  • Owen Wilson byl při natáčení zraněn živou anakondou. (Terva)
  • Náklady na jednovteřinovou scénu s anakondou byly 100.000 dolarů. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama