Reklama

Reklama

Náš příběh se odehrává v malém městě Willard, místě, kde se každý zná s každým a nikdo nezamyká dveře, protože zloději zde prostě nejsou. A všichni až na Timmy Robinsona (K'Sun Ray) jsou spokojení. Timmy je osamělý tichý kluk zavřený neustále ve svém pokoji. Jednoho dne si jeho maminka (Carrie-Anne Moss) koupí nemrtvého domácího pomocníka (Billy Connolly), ale Timmy je zásadně proti, protože zombiím nevěří. Když si s ním ale umrlec chce hrát a navíc ho ješte zachrání pred místními rváči, začne jej považovat za přítele a pojmenuje ho Fido. Jenomže nefunkční Fidův obojek je velký problém, a o to větší ve chvíli, kdy začnou sousedé umírat. (Filmbox)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (292)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Veľmi originálny nápad. Milujem túto komédiu z prostredia 50.tych rokov. Svet je tam krásny a pozriem si túto snímku asi každý pol rok. Všade sa preháňajú autá z 50.tych rokov. No a do toho sú tu skrotené zombie, ktoré si každý berie domov miesto psov a mačiek. Skrotené sú ale len do doby, než im začne zlyhávať obojok. George A. Romero obohatil žáner zombie hororu o rovinu sociálnej kritiky. Andrew Currie k tomu prihodil poctu americkým melodramatov z päťdesiatych rokov a vytvoril čiernu "zomediu", ktorá je dojemná. Titulný hrdina je jedným zo zástupov zombie, ktoré v idylickom mestečku Willard roznášajú noviny či prevádzajú deti cez ulicu. Píšu sa totiž trochu iné päťdesiate roky, než ako ich poznáme: radiácia priviedla mŕtvych späť z hrobov, ale korporácia ZomCon prišla na spôsob, ako ich prinútiť k poslušnosti. Zombie teraz patrí k výbave každej domácnosti. Osamelý Timmy sa s Fidom spriatelí nad rámec bežných vzťahov, pretože zombie sú nakoniec tiež len ľudia a môžu mať aj city. Lenže v upätej spoločnosti, ktorá delí svet na ten "vonku" a "vo vnútri", taký postoj skôr alebo neskôr spôsobí veľké problémy. PS: Milujem Carrie-Anne Moss v tejto snímke. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Zombie na mě nepůsobí jako strašáci v hororech a patrně z toho důvodu nefungují ani jako součást komedie. Nejpůsobivější část přišla hned v úvodu, kde instruktážní film o původu zombiácké pohromy a její pacifikace nasadil laťku docela vysoko někde mezi 3 a 4*, jenže s ubíhajícími minutami jsem se čím dál víc nudil a styl humoru mi zkrátka neseděl. Výprava snaživě stylizuje příběh do retrostylu 50. let, zlaté éry konzumu a masové kultury televize. Jenže výsledek televizní produkci konce 50. let tak nějak připomíná. Milý rodinný snímek pro všechny, jenže tak nějak průměrný a i když se snaží cílit na hodně nešvarů od konformismu přes militarismus po maloměšťáctví, klouže to jen po povrchu. Plusem je přítomnost Carrie Ann Moss, které to opravdu sluší, a jako maminka s pistolí v ruce likvidující dětské zombíky nemá chybu. Mimochodem, moje děti se bavily víc než slušně. Dětské publikum, případně ti, kteří zkouknou Fida bez velkých očekávání, zatížení únavou dne, můžou být vcelku spokojeni. Celkový dojem: 45 %. ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Pokud odpustíte tvůrcům to, jak naložili s chováním zombie a vlastně s jejich celkovým charakterem, tak potom si užijete nevšední zombie komedii s vtipným a neotřelým nápadem. To vše za zvuku nádherné dobové hudby a pěkných kamerových záběrů. Nevidím důvod, proč bych měl hodnotit níže než hodnotím, tedy 75%. :) ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Chcete být IN??? Kupte si zombíka...Alespoň takhle nějak to vidí lidé v tomto snímku a díky magickým obojkům (fakt kouzelný čéče) máte i skoro jistotu že Vás zombík nesežere k obědu a vy nemusíte závidět sousedům jakto že oni ho maj a vy ne (toho zombíka) . Tahle hororová komedie je skutečně šílená a scénarista asi na něčem neskutečně frčel a nebo se prostě jen dokonale odvázal. Každopádně film to není vůbec špatný mě dostala scéna zombík Fido VS stará babka nebo Fido VS šikanující kluci ale každý si vyberu tu svou. Jinak náš zombo-hrdina Fido se ocitl v parádní rodince kde taťka je magor, mamka po Fidovi jede, kluk ho bere jako nej kámoše...no pošahanější už je snad jen soused odnaproti co randí se svou zombicí. V tomto filmu už chybí jen písnička od Landy a bylo by vymalováno úplně. Je to ulítlé ale člověk se u toho zasměje a o to jde takže já jsem pro a doporučuji. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Docela zklamání, protože ono to neni ani horor a bohužel ani zombie-komedie. Na horor tomu schází potřebný napětí, nějaký drsný či pěkně splatterový scénky a na komedii tomu zase schází vtip, sice se tomu nedá upřít originalita, která to dělá aspoň trochu zábavný, ale jinak je to fakt o ničem, což je docela škoda, určitě to mělo na víc, nebát se trochu přitvrdit, tak by to mohla být pecka ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • Na pohrebe (cca 1:24:04) FIDO-vi nesvietia červené kontrolky. (GabrielGabko)
  • Celosvětová premiéra proběhla 7. září 2006 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)

Související novinky

Unavená smrt

Unavená smrt

22.05.2006

Taky jste si říkali, kam se poděla bledotemně krásná představitelka otce, syna a ducha svatého anglicky z Matrixu Carrie-Anne Moss? Kromě toho, že se starala o své děti (první 9/03 a druhé 11/05) si… (více)

Reklama

Reklama