Reklama

Reklama

VOD (1)

Lovecká sezóna právě začíná... V létě 1974 vyráží čtyři přátelé na víkendový výlet tábořit v lese. Během cesty jsou ale přepadeni a omráčeni. Když se proberou z bezvědomí, slyší zvuk lovecké trubky. O tom, že se kořistí stali právě oni, není pochyb. A lov? ... Začíná. (oficiální text distributora)

Recenze (250)

Arkos 

všechny recenze uživatele

Celkem dobrý, ale pořád jen průměrný horor. Film má celkem slušný příběh, i když něco podobného tu již bylo stokrát, prostředí lesa je velice slušné, je zde pár dobrých scén /např. ustřelený kotník/, ale co mně vadilo, byli nesympatičtí hlavní hrdinové a hlavně občas jejich zcela nelogické jednání /hlavní představitelka uprostřed lesa křičí o pomoc atd./. Takže na jedno zkouknutí ano, ale vícekrát se k tomu již určitě nevrátím. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nelítostná řežba z norských lesů, ve kterých vesničtí nimrodi nahánějí skupinku hipíků. Záběry jsou dostatečně krvavé, stopáž řádně krátká, do toho jedna echtovní blonďatá Norka.........já jsem spokojen. A když se koukám na podobné nízkorozpočtové záležitosti ze Skandinávie, tak se ptám, proč ne my? 75% ()

Reklama

panjosef 

všechny recenze uživatele

Místy je to docela slušně brutal. Na pomezí lesního slasheru a syrovýho hixploitaion. Z Norska chodí samý kvalitky a tohle není výjimka. Banda mladejch, lesy, buran magoři s nožema a flintama, dobrá atmosféra, všechno klape správně jak má. Level násilí je tady celkej slušně povolenej, záběry typu ustřelenej nárt nebo vyvrhování střev vypovídají za vše. Bandička našich hrdinů tentokrát nejsou takoví pohodáři jako v dalším aktuálním norským masakru Fritt Vilt, hádají se, nemají se zas tolik rádi, jsou uhádaní, arogantní atd., ale jakmile začnou být pronásledovaní tak se hned sympatie obracejí na jejich stranu. Slušnej standard z krásné země. 8/10 ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Za posledné roky som si hodne obľúbil severskú krimi literatúru. Predovšetkým knihy, ktoré napísal nórsky spisovateľ Jo Nesbo. Jeho romány mám prakticky kompletne prečítané. No uvedomil som si, že v oblasti nórskej filmovej tvorby toho nemám veru moc napozeraného. Aby som to aspoň trochu napravil, tak som siahol po snímku "Lovci ľudí" (Rovdyr), ktorý v roku 2008 natočil režisér Patrik Syversen. Je to surový horrorový thriller, ktorého dej sa odohráva v hlbokých lesoch v roku 1974. Partia štyroch mladých ľudí sa vyberie spoznávať krásy divokej prírody. Ani v sne by ich nebolo napadlo, že sa stanú súčasťou krvavej hry šialených lovcov. Stane sa z nich korisť, ocitnú sa v úlohe lovnej zveri. Ich výlet sa doslova zmení na boj o život. Je to solídny nórsky retro hixploitation. *** ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nikdo v daném žánru nečeká žádné veledílo postavené na scénáři a vypointovaných dialozích, ale tahle lovecká sezóna je postavená na hodně směšných pravidlech. Vůbec navíc nejde o tradiční slasher, většinu děje diváka nudí tvůrčí plácání do vody a otravuje totální nesympatičnost (proč spolu vůbec jeli, když do sebe permanentně a hlavně nesmyslně šijí?) ústředního kvarteta. Pokud něco ocenit, tak je to tu a tam kamera využívající norské krajiny a to, že se film odehrává za denního světla a neskrývá své neumětelství za šero nebo tmu. Zbytek je ale průšvih na druhou.. Stokrát viděný konec, totální absence motivace postav, mizerné herecké výkony, nulová atmosféra. Místní „nadšení“ u mnohých nechápu, tohle byla čirá samoúčelnost. Navíc jsem měl tu „čest“ vidět snímek s českým dabingem a vrcholem byla záměna dvou jmen (Camilla x Renate) – to je vizitka a vrchol amatérismu!! ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • Písnička, která hraje na začátku filmu v autě, je „Wait For The Rain“ od Davida Hesse. Ve 20. minutě hraje „En Spennende Dag For Josefine“ od Inger Lise Rypdal. Ta samá písnička pak hraje na konci filmu. (Duoscop)

Reklama

Reklama