Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Beth (Jaime King) chce spolu s manželem (Frank Grillo) oslavit nastěhování se do nového domu, který před pár měsíci vydražili, a tak uspořádají pro pár přátel večírek. Oslavy netrvají dlouho a na prahu nově zrekonstruovaného domu se objevují jeho původní a ne zrovna spořádaní obyvatelé, kteří vůbec netušili, že přišli o svůj domov. Když na sebe obě skupiny nevyhnutelně narazí, začíná nepředstavitelný teror.... (Krouťák)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (282)

topi 

všechny recenze uživatele

Rozhodně bych tento film neoznačoval jako horor, ale spíš jako psychologocko - dramaticko šílenej teror! A vůbec bych to nebral jako remake na Tromáckou verzi z roku 1980, s kterou tento snímek má opravdu pramálo společného, snad jen vyšinutou matku a její synáčky, ale tot´ vše. I přes delší stopáž film odsýpá a přibývá na hustotě. Některé podstaty scén jako by vypadly ze série Saw, tady se Bousmann prostě nezapře, podle mě ale snímku spíše škodí. Více gore by taky neškodilo, ale tady se sází hlavně na ten psychickej teror, kterej je fakt krutej a dost vypjatej. Ke konci filmu je jasný, proč se film jmenuje Den matek, bitka mezi matkama byla dobrá, ten úplnej konec už tak originální nebyl. Ale jinak fakt nenudící napínavá podívaná s výbornou představitelkou vyšinuté matky a s perfektně dokreslující hudbou, zejméná violoncellové tóny byly hodně smutné a depresivní. Po pro mě špatném " Repo! The Genetic Opera " zasloužená čtyřka. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Den matek měl spoustu prvků, které byly velmi dobré, i docela dobře poskládané za sebe... Ale zdálo se mi, že byly tak nějak ležérně nedotažené. Jakoby herci vždy dostali pokyn, jaká minizápletka se teď bude předvádět - pomalu začala, vyvrcholila a nechala se doznít, a pomalu se připravovala další. Měl jsem z toho skoro dojem poslepovaného mikroseriálu, dramaturgie přechodů od jednoho nápadu k druhému otřesná, a další scénka naprosto bez návaznosti na předchozí. Ale docela dobrý příběh s ultimátní velkou matkou. ()

Reklama

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Skvěle rozjetý thriller s mrazivou atmosférou. Záporáci jsou skvělí, hlavně psycho matka, která ovládá své dětské ghetto. Celý fim prostě velmi dobře baví a jde divákovi do hlav. Občasné blbosti se dají v klidu prominout, ale velká škoda, že film v poslední dvacetiminutovce velice znejistěl a klesl s úrovní tím, že se začal zbavoval postav naprosto nepřirozeně (ohluchlý černoch s kvérem se snaží něco udělat a zastřelý svoji ženu? WTF?), dále nevím proč při tak geniálním zlikvidování psychopatického zmrda ve sklepě nepokračovali dál. Navíc jsem čekal, že doktor po svých pokusech nějak víc psychycky rozebere tu holku, bohužel nic. Ke konci je snaha zbytečně moc vyhrotit situaci na úkor kvality a úplný finiš s ukradením dítěte byl trapný a přestřelený. Každopádně hodnotit film jenom za konec je blbost, to bych šel tak na 2*. Jako celek je to solidní podívaná. 3,5* ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Horror? Spíše psychothriller. Váhám mezi jednou hvězdou a pěti. Za nálož brutálního sadismu bych nejraději dal téměř odpad, ovšem opravdovost snímku žene hodnocení nahoru. Nejhorší je milující, oddaná a všeho schopná matka! S jakou grácií je zahrána - člověk jí to musí věřit. Mučení, mlácení a ponižování vypadá ve většině případů jako skutečné. Pokud by šlo o plnohodnotný horror, divák by nejspíše nezapojil emoce tak intenzivně. Zapalování hlavy zaživa či lití vroucí vody do uší je ve své zvrácenosti neuvěřitelně působivé. Sladký úsměv a medový hlas matky vysvětlující a ospravedlňující všechnu tu brutalitu...mrazivé. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Námět velmi dobrý - odpočinkové psychothrillerové béčko jedna báseň. Ale scénář už podstatně horší - pokud má thriller fungovat jako thriller, nesmí se všechny jeho postavy chovat tak extrémně pitomě. Pak už to totiž není thriller, ale pitomost. A nechtějte po mě, abych všechny nelogičnosti a pitomosti v jednání postav jmenoval, bylo jich zatraceně hodně. A okamžik, kdy maminka svléká a připravuje těžce zraněnému synáčkovi ke znásilnění jeho první děvče, byl nejen pitomý, ale i tak nějak... nezdravý, incestně nechutný. A propos maminka - pěstěná a udržovaná buržoazní panička Rebecca De Mornay se na roli psychopatky a sociopatky z "bílé chátry" příliš nehodila, i když svou roli zahrála celkem dobře. Ale jisté relaxační kvality filmu přiznávám, jedná se o vcelku dobrý večerníček na dvě na tři zkouknutí. S trochu propracovanějším (pozměněným) scénářem a s kvalitnější prací kamery však mohl být výsledek o třídu lepší. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (7)

  • Film sa natáčal vo Winnipegu (Manitoba, Kanada) len 27 dní. (Arsenal83)
  • Režisér Bousman uviedol, že film ešte zahŕňal 20-minútovú scénu, ktorú z filmu vystrihol, pretože mu nesadla do celého toku filmu. Ako však tvrdí, bola to najlepšia a jeho obľúbená scéna. (Arsenal83)

Reklama

Reklama