Reklama

Reklama

VOD (1)

Lovecká sezóna právě začíná... V létě 1974 vyráží čtyři přátelé na víkendový výlet tábořit v lese. Během cesty jsou ale přepadeni a omráčeni. Když se proberou z bezvědomí, slyší zvuk lovecké trubky. O tom, že se kořistí stali právě oni, není pochyb. A lov? ... Začíná. (oficiální text distributora)

Recenze (250)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Vyloženě se na vyvražďovačky nespecializuji, ale i když jsem jich neviděl tolik jako někteří zde i já měl dojem, že to vše už tu celé bylo nejméně stokrát. Parta teenagerů nasere vidláky, navíc lovce a ti si je honí po lese a loví. Některé lekačky byly předvídatelné, některé trapné a chvilkama se to táhlo. Ono na průhledech do severského lesa plného padlých stromů, borůvčí, klestí a a smrčin není až tak moc co ke koukání. Hrdinové se občas chovali nelogicky a když šlo do tuhého, vždy se někde na zemi našel nůž nebo luk vhodný pro obranu... Na druhou stranu tam bylo i pár napínavých míst to jen abych nehaněl. Závěr je sice otevřený, ale čekal jsem jej. Po Mrtvém sněhu jsem se těšil, že si spravím chuť, ale ani tady se to moc nepovedlo. Tři patrony do brokárny, víc nedám. * * * ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Čo by nám tak tento drsný hixploitation poradil. Nebrať stopárov, nevyskakovať na miestnych vidlákov, jazdiť lesnými cestami len v núdzi, no a v prípadnom už extrémnom prípade, že si vás niekto chtiac zmýli s vysokou zverou, zaryť sa do prvej diery a vyčkať čo bude ( možno ich to prestane baviť ). Lenže človek sa v krajných situáciách chová celkom ináč, podobne ako nešťastná kôpka mladistvých z tohto snímku. Predvídateľný, ale v rámci žánru viac ako obstojný kúsok. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Jakožto divák, který chová k těmhle konceptům honu na člověka velmi vřelý vztah (často až přehnaně), bývám při sledování otevřen všelijaké špatnosti. Tady jsem byl ale už po pár minutách otevřen leda tomu, aby to co nejrychleji a pro hlavní postavy také co nejbolestivěji skončilo. Přece nemůžete chtít vystavět takový příběh kolem idiotů, kteří jsou více nepříjemní než jejich vrazi, a navrch jen nudně opisovat od hororových vzorů a nepřijít s žádným originálním nápadem. Jen ta hlavní ženská postava alespoň vypadá dobře, ale ono nikoho ani nenapadlo dát její přednosti, které dalece přesahují největší filmařské klady, pořádně na odiv. Nudí to i přes správnou stopáž a pár hnusných záběrů.. ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Trojici myslivců už dojde hojná, tak se prostě rozhodnou lovit lidi, hm, zábava opravdu k popukání. V Norsku asi pravděpodobně nevědí, co je to klišé, a nebo nikdo z tvůrců neviděl nikdy nějaký pořádný horor. Protože takovou snůšky nesmyslností a potupné zábavy by jste našli opravdu těžko. Alespoň po dlouhé době hlavní hrdinové ukázali těm hnusákům zač je toho loket. A jinak v Norsku jsou lesy jako tady, asi půjdu s pár přáteli také něco takového natočit :-) ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Severská kombinace The Texas Chainsaw Massacre (sedmdesátá léta, banda mladých v dodávce, podivná stopařka), Wrong Turn (naháněčka v lesích) a taky trochu Avenging Force (boj o žiovt hnané oběti proti lovcům). Pozitivní je krátká stopáž, málo mluvení, panoramatická krása norských lesů (detailní záběry už nějsou tak úchvatné, je to jako by to točili v lese u nás za barákem), neokoukané tváře, dobrá kamera, stehna Henriette Bruusgaard a parádní scéna s ustřeleným kotníkem. Negativní to, že to není nic originálního, všechno jste již mnohokrát viděli, strašně předívdatelný konec (který je sice natočen a pojat neotřele, přesto to ale nic nezmění na tom, že jsem přesně tohle čekal a strašně mě zklamalo, že k tomu došlo. Čistý průměr. 2,5* ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • Písnička, která hraje na začátku filmu v autě, je „Wait For The Rain“ od Davida Hesse. Ve 20. minutě hraje „En Spennende Dag For Josefine“ od Inger Lise Rypdal. Ta samá písnička pak hraje na konci filmu. (Duoscop)

Reklama

Reklama