Reklama

Reklama

The Girl Next Door

  • USA Jack Ketchum's The Girl Next Door (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film je natočen dle románu Jacka Ketchumse inspirujícího se případem z roku 1965 o Sylvii Likensové, která byla ve svých šestnácti letech umučena a zavražděna. Jedná se o další filmové zpracování případu, avšak na rozdíl od filmu "AN AMERICAN CRIME" neobsahuje přesná fakta, nýbrž jen jejich útržky.
Mladičká Meg se svou sestrou přijdou při autonehodě o své rodiče a jejich osud je zpečetěn životem u tety Ruth a jejich synů. Zanedlouho je Meg svou tetou a jejími syny nelidsky týrána, šokující je, že k bezcitnému chování se přidávají i děti z okolí. Její sestra, která po autonehodě zůstala částečně nepohyblivá, všemu může jen zoufale přihlížet. Jediným přítelem se stává David, chlapec od vedle. (hunny)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (73)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Docela silný příběh, inspirovaný skutečnou událostí. Šikana mladé dívky přesahující všechny meze, vedená její vlastní tetou (zakomplexovanou, opuštěnou starou píčou), která navíc do psychologického týrání až později regulérního mučení (věšení za ruce ve sklepě, řezání, mlácení, znásilnění, vypálení genitálií) bez ostychu vtahuje své tři syny a další děti z okolí. Vše sledujeme z pohledu jednoho a toho 'kladného' z chlapců, který dnes po desítkách let na onu událost vzpomíná. Nevím, místy mi to přišlo až nereálný, ale všechno se přeci jen mohlo odehrát a navíc tak rychle, že se to provalilo až moc pozdě - ať už v té údajné skutečnosti, nebo jen této konkrétní fikci. Snímek návíc působivě rámuje i jakési životní ponaučení. Asi z toho šla udělat působivější a lepší podívaná, ale já jsem spokojený. ()

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele

Moc pěkně vyprávěný příběh. Začíná to skvěle lidsky. Taková milá americká rodinka, chvíli jsem si i říkal, jestli se nedívám na něco jiného. Náhle přijde zlom, kdy si řeknete, že něco není v pořádku. U těch kluků jsem si ze začátku říkal, „jsou to jenom kluci, všichni dělali tyhle vylomeniny“. No a potom mě začala štvát ta čarodějnice s hnusným nosem. Nevadilo mi ani tolik to mučení, ale ty její nechutné pohledy a psychopatický kecy. Což je na ní super, atmosféru to vytváří krásně. Tenhle film má chybu jenom v tom, že je moc krátký. Protože ke konci se to seběhlo strašně rychle. Ono i toho týrání v tom mohlo být víc. Koneckonců je v tom spíš jenom pošťuchování. I když diváka, co na takové věci není zvyklý, tak ho to nejspíš masivně přesvědčí, za to velké plus. 7.5/10 ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ne tak kvalitní jako Americký zločin, ale pořád se jedná o film, který se dokáže zavrtat pod kůži a řádně naštvat. Blanche Baker sice není Catherine Keenar, ale i její ztvárnění tety, která terorizuje svou neteř Meg, mě donutilo jí nenávidět. Vůbec casting se povedl. Z dětských herců mám obvykle vítr, ale tady ta partička parchantů zasloužila do jednoho pověsit za koule do průvanu, o což režisérovi šlo. Slušná práce. 80% ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Než jsem viděl film, přečetl jsem si komentáře abych věděl do čeho jdu. Hodně lidí tu popisovalo šikanu, ale nenechte se zmýlit o žádnou šikonu totiž vůbec nešlo. Daleko více to vystihuje slovo týrání či mučení. Každopádně to nemusíme až tak moc prožívat, protože příbeh z pera Jacka Ketchuma je více méně smyšlený. Skutečný zločin byl totiž mnohem horší. A jak to tak bývá, všichni vrahové měli celkem pěkný život a ani jeden nezemřel ve vězení, ba dokonce vyučovali na škole. Jak je ten svět zvrácený.... ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Dětské retro příběhy z padesátých let mi vždycky tak trochu evokují Kingovo To. Tohle je zajímavější ještě tím, že mě bavila představa tohohle jako letmé alternativy kingových dětí z osmapadesátého roku. Ne tak roztomilí, ne tak slušňáčtí, ne tak kladní. Je známo, že autor předlohy Jack Ketchum se skutečných událostí zrovna moc nedržel, prostě jen příběh adaptoval do svého klasického horrorově realistického mustru o lidech a bolesti, kterou si navzájem způsobují. Je velká škoda, že čeští nakladatelé Ketchumovy romány ignorují (čest té jedné výtečné výjimce) a tak se s jeho dílem můžeme setkávat jen prostřednictvím filmu, který ale pravděpodobně dost ubírá na Ketchumově syrovosti. Což je možná případ i tohohle, přišlo mi to obecně slabší, než jsem čekal. I když Tetička Ruth je výborná. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama