Reklama

Reklama

První případ otřesného týrání dítěte, který prorazil hradbou mlčení veřejnosti, komentoval žalobce Leroy New slovy: "Tohle je ten nejodpornější zločin v historii státu Indiana." V působivém snímku Tommyho O'Havera si Catherine Keener zahrála zdánlivě obyčejnou ženu v domácnosti Gertrudu Baniszewskou, která ve sklepě svého domu vězní a mučí dospívající dívku v podání Ellen Page. Jejich postavy budou rezonovat v myslích diváků ještě dlouho poté, co zhasnou světla v sále. Jednu z rolí ve filmu také tvárnil Bradley Whitford. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (772)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Příliš rozvláčné, což v 92 minutách filmu musí být jednoznačně chyba tvůrců. Než se vám to trochu dostane pod kůži, tak uběhne půlhodina, kde se sice rozvijí motivace postav a klíčují se osobnosti a jejich vazby, avšak trestuhodně odosobněnou formou. Tzn. budete sledovat maloměšťáckou extrémně chudou rodinu a nebudete mnohdy chápat jednání a uvažování postav. Druhá polovina je slibnější, jelikož násilí tu je a celková atmosféra společně s bravurní Carherine Keener jednoduše strhne hlava nehlava. Avšak ačkoliv je výpovědní hodnota silná a od začátku do konce má film vzestupných kvalit, dalo se to podle všeho natočit daleko lépe-svižněji-úderněji. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

:O .. Silný Zážitek a sakra Kvalitní Film !! Ve filmu převládá Absolutní Bezmoc, Strach, Emoce, stísněná Atmosféra! Vynikající nepříjemný Soundtrack, který se vám zaryje pod kůži !! Chvílema se mi chtělo i brečet a Právě teď nemám vůbec sílu tohle nějak více komentovat, je mi z toho zle, strašně smutno a cítím obrovskou lítost ! ! ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Film dle skutečných událostí ze státu Indiana léta páně 1965, jenž vznikl z přepsaných výpovědí svědků před soudem. Režisér (průměrných, leč povedených) komedií Tommy O'Haver tak překvapivě usedl za kameru a líčí filmařsky nikterak přelomové dílko, kdy se emocionálně rozrušená žena s finanční tísní na čas ujímá dvou dospívajících sester, jejichž rodiče přes letní sezónu kočují s cirkusem. Po počátečních bezstarostných dnech ale na povrch vycházejí nevinné lži, diskutabilní rodinné vazby a konfrontace s bezhlavým násilím. V tichosti a lhostejnosti okolí tak zejména starší Sylvia prožívá horoucí peklo. Umně vygradovaný snímek absentuje v zobrazování násilných činů, službu mu naopak prokazují herecké představitelky. Herecky všestranná Catherine Keener (za roli Gertrudy Baniszewski na cenu Emmy i Zlatý glóbus nominovaná) je coby vyčerpaná samoživitelka skvělá, zrovna jako drobounká Kanaďanka a z minula ultrazvukovými snímky stíhaná Ellen Page!! Oběma jejich úlohy s přehledem věříme a i přes snaživost okolních postav tu jejich výkony osamoceně trčí jako pilíře nedostavěného mostu!! 80%.. ()

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Mám slabost pro zfilmované, skutečné příběhy, i když se mi z nich někdy zvedá žaludek - což je i tento případ. Zločiny páchané na dětech patří mezi ty nejnechutnější.. Proč ? Protože děti se nedokážou samy bránit, do jistého věku nejsou ani schopny pochopit, proč se jim to děje a v některých případech jsou dokonce přesvědčeny, že si to zaslouží a že je to úplně normální. To vše bylo ve filmu znázorněné na výbornou a v kombinaci se záběry ze soudní síně se utvořil celek, který nám neustále připomínal, že se podobná zvěrstva opravdu dějí a hlavně jak málo stačí k tomu, aby podobné hrůzy procházely (viz. jasný příklad lidské lhostejnosti v případě sousedů). Film je kvalitní, příběh zdrcující, herecké výkony nadmíru uvěřitelné, avšak podobný film nechci nějakou dobu vidět. Je mi z toho ouzko - 90%. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Slušný televizní film. Silný příběh i dobří herci jsou přítomni, ale zpracování je na můj vkus příliš obyčejné, krotké a hlavně nedostatečně intenzivní. Tady by surovost a sugestivní zobrazení násilí byly určitě ku prospěchu. Základem by samozřejmě tak jako tak musela být osobitá a pevná režijní vize. 60 % ()

Galerie (15)

Zajímavosti (11)

  • I když je film napsaný podle skutečné události, liší se v několika málo detailech. Například Sylvia nebyla ve skutečnosti nalezena v kuchyni, ale v pokoji v prvním patře nebo Gertrude měla 7 dětí, ve filmu mluví o šesti. (don corleone)
  • Film vychází z přepsaných výpovědí svědků před soudem k otřesnému případu. (don corleone)
  • Ellen Page byla jedinou volbou na roli Sylvie. (don corleone)

Reklama

Reklama