Reklama

Reklama

Skupina policistů se rozhodne pomstít smrt svého kolegy. Banda zločinců, která jej má na svědomí se ukrývá ve výškové budově na předměstí Paříže. Tam se po zuby ozbrojení policisté vydají. Trestná výprava se ale nezdaří a všechny navíc začnou ohrožovat zombie, kteří se zničehonic vyrojí. Policisté a zločinci tak musí spojit své síly, pokud chtějí přežít. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (194)

kingik 

všechny recenze uživatele

Zombíci po francouzsku, aneb komu nestačil Resident Evil, může směle sáhnout po tomhle horůrku. Všechno to začíná, když si čtveřice policistů přichází do věžáku v obávané čtvrti vyřídit účty za smrt svého kolegy s nebezpečným a po zuby ozbrojeným gangem drogových dealerů, kteří neznají slitování a před ničím se nezastaví. Jenže za chvíli, budou-li chtít vůbec přežít, budou muset chtě nechtě obě znepřátelené strany spolupracovat, protože venku se zničehonic vyrojila slušná armáda krvelačných zombíků. Francouzi to vzali zase jednou pěkně od podlahy a nepárali se s tím. Naservírovali brutální hardcore (tohle slovo si urvalo ve filmu moc dobrou hlášku) akci, při které nešetřili krví a bylo jim jedno kdo přežije nebo nepřežije. Napětí+ hláška neohroženého černocha s tendencí pro kult ("Já jsem zkurvenej Nigérijec") + dynamická hororová jízda, která v druhé polovině strhává vše kolem sebe jako lavina. Byl jsem překvapen a s výsledkem spokojen. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Po kratkym uvodu se da dohromady skupinka drsnejch poldu se skupinkou drsnejch zabijaku a rozhodnou se dostat ven z panelaku plnyho potvor pripominajicich neco mezi zombikama a upirama. Vse je to radne temny, syrovy a krvavy, takze jsem se docela tesil, co bude nasledovat. Jenze misto toho, aby se furt masakrovalo, tak vetsinu casu zabiraj nekoncici hadky a rev, kdy se postavy neustale o necem dohadujou, chovaj se jak kreteni a neni tu ani jedna, ktera by byla cloveku sympaticka nebo mu na ni zalezelo. Nejbliz k tomu ma asi tlustej, nechutnej dedek s kulometem a sekerou, kterej hazi hlasky a masakrovani si uziva. Takze nebejt toho, ze vic jak pulku filmu vyplnujou pouze otravny hadky, byla by to prijemna jednoducha brutalni jizda s desitkama mrtvol a litrama krve, ale takhle jen 3*. ()

Reklama

Zeck 

všechny recenze uživatele

Další film, který potvrdil mé dlouholeté přesvědčení. Francie a horor, předem zpackaná záležitost. La Horde zjevně inspiroval španělský REC a za každou cenu ho chtěl převést do francouzského prostředí. Vybral si k tomu socialistický, polorozpadlý panelák s deseti obyvateli a dopadlo to přinejlepším průměrně. Imigrantsko-narkomanská skupina postav je celkem v pořádku, ta policejní je až směšná. Filmu chybí rohled a mě rozhodně mnohem víc zajímalo, co se děje ve městě. Scénárista jistě moc nepřemýšlel a ani nenašel rozumné vysvětlení, proč poslal tisíce zombíků k práznému paneláku, když ve městě je mnohem více "jídla". Čím víc koukám na podobné braky, tím víc si vážím filmů, jako Úsvit mrtvých a 28 dní... Tyto filmy mají inteligentní scénáře, kde vše zapadá dokupy a divák si nemůže klást otázky. Tohle je jen ubohý pokus natočit film se stříkajícím mozkem, který stejně neuvidíte. Zombie žánr v posledních letech sliboval pokrok, pokud se tohoto tématu dál budou ujímat podprůměrní tvůrci a herci, pak se vše pomalu vrátí do undergroundových vod. 55% 02.07. 2010 ()

Curlyman 

všechny recenze uživatele

Jeden z najbrutálnejších, najkrvavejších a nahnusnejších zombie filmov za poslednú dobu, čo z neho robí nadpriemer. Miestami je to fakt ultrabrutálne, platí staré známe pravidlo, zabije ich strela do hlavy alebo v tomto prípade aj jej ručné rozmlátenie o stenu. Príbeh tu vôbec nie je potrebný, dokonca sa ani nedozviete, čo nákazu spôsobilo. Je to iba samé strieľanie a mlátenie sa prakticky od začiatku do konca. Je to fakt zábava, ale nič pre slabé žalúdky. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý zombie horor z francúzskej produkcie. Má výborný príbeh o skupine policajtov, ktorí sa rozhodnú pomstiť vraždu svojho kolegu a priateľa a tak sa vydajú splniť túto krvavú úlohu do výškového domu, v ktorom gangstri sídlia, ale nevydarí sa im to, no čoskoro si uvedomia, že nastala zombie apokalypsa a tak policajti musia spojiť svoje sily s nenávidenými gangstermi, aby si zvýšili svoje šance v tejto neočakávanej a mimoriadne náročnej situácii. Spracovanie je celkom slušné, dej je úplne jednoduchý, v celom filme ide len o to, aby sa skupina ľudí dostala z najvyššieho poschodia výškovej budovy von, čo mi navyše ani nepripadá až tak moc logické, vzhľadom na to, že vonku to nie je o nič lepšie, ale to je to najmenej, hlavne, že po rýchlom úvode sa už začne hlavný dej, postupne sa dá zbližovať s rozmanitými postavami, keďže v úvode na to nie je čas, stále sa niečo deje, je to svižné a dostatočne zábavné, takže sa je na čo pozerať po celý čas. Akcie je tu pomerne dosť a som s ňou spokojný. Nie je ničím výnimočná a ani výraznejšie nápaditá, ale osobné strety pôsobia správne surovo, streľba je zase nadmieru krvavá, useknutých alebo inak zdeformovaných častí tiel tiež nie je málo, oceňujem slušnú rozmanitosť zbraní, takže svoj účel to splní. A najzaujímavejšia je asi celá záverečná akcia na prízemí. Inak o nejakú atmosféru tu vôbec nejde, nejaký náznak je možno v jednej scéne a nie je to ani výraznejšie napínavé, ale dobre to funguje aj tak. Herecké obsadenie je na tom dobre, získali si ma hlavne obaja vodcovia, teda policajtov a aj gangsterov, bavila ma aj postava veterána, ale nesklamú ani zvyšné postavy. A chválim ich aj za hlášky, je ich tu plno a mnohé sú výborné. Réžia a technická stránka sú skôr len priemerné, ale na takýto surový zombie film to stačí. La Horde je vydarené akčné zombie béčko, ktoré samozrejme nemá na tých najlepších predstaviteľov tohto žánru, ale bavil som sa nadpriemerne a za posledné roky sa jedná asi o najlepší zombie film, aký som videl. 76% ()

Galerie (33)

Zajímavosti (2)

  • Ve filmu hraje Čech v roli gangstera. V původním znění má i svoji českou hlášku "tak zavři ty dveře, dyť to teče až sem". Tu můžeme slyšet ve 14 minutě. (zdenda0)
  • Promítáno jako závěrečný film na mezinárodním filmovém festivalu s hororovou tématikou v Leedsu "Day Of The Dead" 7. 11. 2009. (facojurka)

Reklama

Reklama