Reklama

Reklama

Sebevražedný oddíl

  • USA Suicide Squad (více)
Trailer 3
USA, 2016, 123 min (Director's Cut: 134 min, Alternativní 111 min)

Je to dobrý pocit, být ten zlý... Dejte dohromady tým těch nejnebezpečnějších superzločinců na celém světě, kteří si právě kroutí své tresty, vyzbrojte je tím nejefektivnějším arzenálem, který má vláda k dispozici, a pošlete je porazit záhadnou nepřemožitelnou entitu. (Freeman Ent.)

Videa (35)

Trailer 3

Recenze (1 669)

pepo 

všechny recenze uživatele

Mohlo to byť úžasné. Ale nebolo. Niektoré pasáže sú vynikajúce, rovnako ako casting, soundtrack alebo niektoré konkrétne scény. Má to diabolské tempo, takže nuda nehrozí, ALE.....ten film je absolútne režijne a scenáristicky nesústredený a čo je horšie podliezavý. Záporácka aura nefunguje, všetci sú skôr klasické kladné postavy robiace hrdinské činy. A čo je najhoršie, sú totálne nevyužité, čo zamrzí hlavne u vyložene tragického Jokera. Mnoho scén vôbec nie je pripravených a hlavná zápletka je absolútne dramaturgicky odfláknutá. Takže vlastne vôbec nevieme o čo a prečo a s kým sa bojuje. Respektíve vieme, ale emočne to absolútne nefunguje.Aj napriek tomu sa na to minimálne prvú poldruha hodinu dobre pozerá a baví to. Ale s nástupom poslednej tretiny sa všetko presúva do kvalitatívnych vôd Káčera Howarda alebo Warcraftu. Je to celé preplácané, nefunkčné a občas si to žiada facepalmy. Je to obrovská škoda a vzbudzuje to pocit neuveriteľne nevyužitej príležistosti na trochu inú komiksovku. Stále je to však sympatickejšie ako filmy z MCU aj napriek tomu, že to nedosahuje ich jemne nadpriemerných kvalít. Mohla to byť drzá, originálna a štýlová žánrovka, takto ostal zameniteľný priemer s obrovským potenciálom, využitým sotva z polovice. Veľká škoda. 5/10 ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Funguj to lépe než BvS především proto, že zdejší postavy většinu času baví, soundtrack je vynikající (takovým tím "Strážci Galaxie stylem") a má to opravdu strhující tempo, kdy se na nic a nikoho nečeká. Bohužel, spíš než plnohodnotný film je to pilot k seriálu, záporácký základ je totálně nevyužitý (jsou to vlastně normální klaďasové, i když trochu brblající) a filmařsky to lacině pracuje s motivy, aby se ušetřil čas (úvodní půlhodinka se skládá jen z medailonků postav). Ale nenudil jsem se. Uteče to rychle a nejde tomu upřít fajn atmosféra. Škoda jen, že šance na originální týmovku zůstala hrubě nevyužita. Je to naprosto tucový komiksový akčňák s extrémně debilním finále, kdy se dozvíme, že i když má čaroděj/polobůh jakkoli velké schopnosti, bohatě na jejich vyřízení stačí dobře umístěná nálož. Jedinou přidanou hodnotou je fantastická Harley Quinn (Joker je dle mého herecky také ok, ale je ve filmu zbytečně - kdyby se ta postava vystřihla, na výsledku by to nic nezměnilo). Extended Cut Warneři bohužel definitivně dokazují, že neví, co činí a netuší, kam chtějí jít. Prodloužená verze je naprosto zbytečná, snad jen scéna, kdy Harley začne otravovat ostatní, přinesla něco navíc (konečně byla aspoň na chvíli jedna z postav za nepříjemného psychopata). Další projekce filmu navíc nepomáhá, protože víc vyvstane, jak je dramaturgicky extrémně nezvládnutý. ()

Reklama

Nevka 

všechny recenze uživatele

Ne, ne a ještě jednou ne. Tak tady se pokazilo, co se dalo. A přitom to mělo takové dobré ambice. Charismatický Deadshoot, Harley a překvapivě i Enchantrees. Kvalitní soundtrack. Možnost využít černého humoru, oplzlostí a dalších. Jenže ouha... Soundtrack a vyjmenované postavy fajn. Vtipy končí tam, kde začíná trailer s hudbou od Queenu - opravdu, více tam toho nenajdete. Chatrný příběh vypadá, jako by se mělo jednat pouze o roztáhnutý teaser. No... Martha v BvS dává asi stejný smysl, jako většina tohoto filmu, kterému rozhodně neprospělo, že nedostal R-Rating. Nechci tomu však úplně křivdit. Své momenty to mělo a 3D je super. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Týmová jednorázovka s vystříleným náboji z trailerů. (nepsal jsem to tu už někdy?) První půlka filmu funguje jako sestřih nejdůležitějších momentů poslední seriálové sezony, vše co potřebujete vidět za pár minut a efektně. Postavy rozhodně mají charizma, ale vládnou rozhodně Will Smith a neskutečně sexy Margot Robbie. Bohužel Joker nefunguje, jak bych si přál a zajímal by mě přesně záměr Leta i Ayera. Druhá půlka už vychází ze základního příběhu "cesty z A do B a vyřešit problémy". Základní zápletka je opravdu tak jednoduchá, že to divák vlastně ani neřeší (proč taky, přišel se podívat na tu bandu špatných, kteří vlastně nejsou tak špatní....). Osobně jsem z filmu necítil nějaké větší ambice, než představit pár postav a pak zase utéct. Hezké na první podívání, bojím se, že zbytečné na druhé. Za hudbu velké plus, dlouho jsem se takhle nesmál už jen kvůli její kombinaci s obrazem. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Vysoká očekávání Sebevražedný oddíl neplní, zásadní průšvih to ale rozhodně není. Jistě, celá záletka je dost vratká, půlka postav málo prokreslená a finále je nejslabší částí filmu. Pořád ale dostanete svěží a tónově vyladěnou akční řežbu, jíž kraluje cool Deadshot a vyloženě parádní Harley Quinn. Když to Will Smith kropí, je to kinematografická extáze, a to samé platí pro většinu scén s Margot Robbie. Je tedy škoda, že tyhle dva dobíhá jen Viola Davis (Letův Joker nemá na oslňování moc prostoru) a že řada věcí zůstala na půli cestu. Ayer si i přesto zaslouží pochvalu - DCčkový feeling trefil na jedničku. Tak to snad lidé ocení! ()

Galerie (293)

Zajímavosti (75)

  • Štúdio stanovilo dátum premiéry ešte v dobe, keď snímok nemal režiséra ani scenár. (classic)
  • Hlavná zbraň, ktorú vo filme používa Deadshot (Will Smith), je špeciálne upravená puška typu AR-15. (Cako_SK)

Související novinky

James Gunn upřesňuje restart DC

James Gunn upřesňuje restart DC

15.07.2023

Ještě před premiérou Flashe režisér a nový šéf DC Studios James Gunn uvedl, že veškerá komiksová tvorba studia počínaje jeho snímkem Superman: Legacy bude jedno velké propojené univerzum. Již delší… (více)

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

07.05.2022

Poslední snímky režiséra Davida Ayera (Drsný časy, Králové ulice) nebyly přijímány vůbec dobře. Sypat se to začalo už Sabotáží z roku 2014, následovala komiksárna od DC Sebevražedný oddíl, který se… (více)

Viola Davis zpátky v roli Amandy Waller?

Viola Davis zpátky v roli Amandy Waller?

04.05.2022

Zatímco nové vedení studia Warner Bros. vymýšlí, co vlastně sakra dělat s jejich hraným DC portfoliem, respektive jak kupu nesourodých projektů usměrnit tak, aby z toho postupem času vzešlo druhé MCU… (více)

Willem Dafoe jako Joker?

Willem Dafoe jako Joker?

19.01.2022

Herec Willem Dafoe (Spider-Man: Bez domova, Maják, Vražda v Orient expresu) dlouhé roky poslouchá ze všech stran, že by byl perfektní volbou na postavu Jokera. Batmanův arcizáporák a jedna z… (více)

Reklama

Reklama