Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policista Vincent zabaví při tajné operaci drogové mafii velký pytel s kokainem, při akci je však odhalena jeho identita. Mafie se tak snadno dostane k Vincentovu synu, jejž unese a hodlá vyměnit za zabavené drogy. Za místo předání je určena diskotéka, na níž dochází k mnohým nelegálním kšeftům. Vincent pravděpodobně prožije nejdelší noc svého života, která se snadno může stát jeho poslední... (claudel)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (20)

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdina hodinu a půl střídá polohy "jsem na pokraji smrti" a "dokážu nakopat všechny ostatní někam" na základě toho, zda je v dané situaci sám (první možnost), nebo, zda ho obklopuje parta hnusných mafiánů (druhá možnost). Na jistou přehnanost jsem v rámci filmové tvorby samozřejmě zvyklá, ale když se chrabrý policista každých dvacet minut tváří, že kvůli prostřelenému boku umírá, jen proto, aby o pět minut později zmlátil všechny mafiány v okolí, skákal po stolech a porazil Usaina Bolta ve sprintu, je to i na mě trochu moc. Zvlášť když se jinak tento film tváří jako velmi vážně myšlený thriller. [Glasgow Film Festival 2012] ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmů loňského Midnight Madness na torontském festivalu, který zatím pluje hodně pod radarem českých žánrových fanoušků (přitom na Rotten Tomatoes má aktuálně 100 % kladných recenzí a skóre 8.1). Snad se to změní, protože je to opravdu docela kvalitka. Ve zkratce je tento francouzský thriller o policistovi, který se snaží dostat svého syna z rukou únosců - drogové mafie. Důležité je, že se drtivá většina děje odehrává v jeden večer v prostorách jedné diskotéky, kterou hrdina proleze v podstatě od střechy až po sklep, a především že se režisérovi opravdu povedlo na diváka přenést hektičnost té situace, v níž se hrdina (a ostatní postavy -a že jich je docela dost) nachází. Takže je ten film opravdu až nečekaně akční, ačkoli nejde o takovou akci, kterou asi při spojení "akční thriller" čekáte. Jen se prostě neustále uhoněně pobíhá z cimry do cimry + pár efektních bitek. Palec rozhodně nahoru, tohle za pozornost jednoznačně stojí. ()

Reklama

bararich8 

všechny recenze uživatele

Ač se 95% filmu odehrává v jedné budově, jedná se o kvalitně zpracovaný snímek, kde se neustále něco děje a tempo je nastaveno na vysoké obrátky. Hrátky s kamerou jsou občas až moc překombinované, ale v akčních scénách není co vytknout. Navíc Tomer Sisley má stále co ukázat a tak snad jen zamrzí na Francouze hloupoučký a naivní příběh. Přesto ale není tak ohraný. 4* ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý akčný thriller z francúzskej produkcie. Má vydarený príbeh o policajtovi z protidrogového, ktorý si rád privyrába nelegálne a tak spolu s partnerom ukradnú množstvo drog miestnemu mafiánovi, lenže behom akcie je jeho totožnosť prezradená a mafián mu unesie syna, ktorého ukryje vo svojom klube. A tak chce policajt v tomto prostredí urobiť všetko preto, aby syna získal späť, lenže aj kvôli ľuďom z vnútorného sa situácia čoraz viac komplikuje. So spracovaním som dosť spokojný, po obstojnom úvode sa už dej presunie do klubu a tým aj kvalita ide výrazne vyššie. Tento nápad umiestniť takmer celý dej do prostredia jedného klubu sa skutočne vydaril, pôsobí to nadmieru dynamicky, tu sa skutočne stále niečo deje, hlavný hrdina sa správa rozumne a má dobré nápady, takže je tu plno zaujímavých situácií a je sa rozhodne na čo pozerať. Pomerne rozporuplne ale pôsobí fakt, že mafián a jeho ľudia nie sú práve typickí záporáci, ide im len o to, čo im patrí, únosy a zabíjanie je to posledné, čo ich zaujíma. Takže miestami to pôsobí dojmom, že práve hlavný hrdina je tu záporák a o syna sa kvôli tomu ani moc báť nedá, ale neberiem to ako zápor, lebo na druhú stranu to má takú zaujímavú priateľskú atmosféru. Len škoda, že táto výborná äroveň nevydrží celý film, paradoxne práve záverečná štvrtina, ktorá je najakčnejšia je zároveň aj najslabšia, ale našťastie tiež stále dobrá. Akcie je tu pomerne dosť a som s ňou spokojný. Toto nie je ten typ akčného filmu, kde by šlo v prvom rade o zneškodňovanie protivníkov, takže akciu tvorí obzvlášť rôzne pátranie, snaha dostať sa do zakázaných oblastí a podobne, ale predsa sa tu nájde aj pár súbojov v štýle jeden na jedného, ktoré nevynikajú nápaditosťou, ale sú dynamické, pôsobia realisticky a navyše aj dobre natočené. Herecké obsadenie je na tom dobre, Tomer Sisley ma tu bavil viac, ako vo filmoch o Largovi a poteší aj plno zaujímavých vedľajších postáv. S réžiou a technickou stránkou som nadmieru spokojný, kvalitný vizuál, dobré tempo a funguje aj napätie, v rámci žánru si nemám na čo sťažovať. Sleepless night je vydarený akčný thriller, ktorý sa rád ešte niekedy pozriem. 77% ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Jak z pera Luca Bessona. Je to slabší odvar 96 hodin; celou dobu jsem si říkal, co tomu chybí, protože to vážně špatný nebylo. Možná nějaký znýmý ksicht, možná silnější citový vztah k hrdinovi. Ale jinak celkem promyšlený, se zvraty, akce nonstop, kulky se cílům nevyhýbají, ani se scénárista nebál zabíjet; jen některé postavy snesou drsnější zacházení než normální člověk. Celkově příjemné překvapení. # [viděno: monitor, 5.1] # příběh **** | hudba *** | humor – | akce **** | napětí ** | pustil bych si znovu **** ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama