Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vydejte se na oběžnou dráhu s Jamesem Bondem. Roger Moore v hlavní roli britsko-francouzského akčního filmu. Během přepravy je přímo z trupu Boeingu unesen nejnovější britský raketoplán Moonraker. Britská tajná služba proto povolá do akce agenta 007 Jamese Bonda. Ten se vydá napřed do Kalifornie, kde se raketoplány vyrábějí. Majitelem výrobní společnosti je francouzský magnát Hugo Drax, který Bonda vlídně přijme, avšak vzápětí vydá svým lidem pokyn ho zabít. Bond přežije enormní přetížení ve výcvikové centrifuze i pokus o atentát při lovu bažantů. Jeho další kroky směřují do Benátek, kde se vyrábějí skleněné komponenty pro Draxovu firmu. Tam 007 objeví laboratoř, ve které se kompletují kosmické satelity naplněné smrtícím nervovým plynem. Ty následně putují do Ria de Janeiro. James Bond se proto musí vydat na druhou stranu zeměkoule. To ovšem ještě není nic proti tomu, co jej čeká potom. Hugo Drax totiž připravil svérázný plán na způsob Noemovy archy. S několika desítkami vyvolených lidí chce odstartovat na tajnou vesmírnou stanici, nervovým plynem zlikvidovat veškeré lidstvo na Zemi a osídlit planetu „superrasou". A právě na oběžné dráze musí Bond – s pomocí americké agentky CIA Holly Goodheadové – lidstvo zachránit... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (428)

Psema 

všechny recenze uživatele

Jedenáctá bondovka, 007 ve vesmíru a pro mne převeliké zklamání, především z producenta Brocolliho, který očividně viděl Star Wars, díky nimž nechal vytvořit tuhle hodně divnou záležitost. Mrzí mě to z toho důvodu, že první polovina filmu evidentně funguje výborně, akce střídá akci, boj ve sklárně je více než dobrý, honička na člunech nemá chybu, ale jakmile se ocitneme ve vesmíru a začnou všude lítat lasery, fazery nebo co to je, tak to stěží rozdýchávám. A ta nadsázka a parodie už je taky trochu moc. Ve snaze brát to jako pokus a menší úlet stavím Moonraker na 7/10. ()

MrCreosote 

všechny recenze uživatele

Roger Moore má asi úchylku na čluny a lodě, jinak si nedovedu vysvětlit, proč se snad v každé jeho bondovce objevuje honička na řekách a v zálivech. Koncentrace dechberoucích akčních scén je ale vskutku vysoká a většinu času jsem u tohoto stylového následovníka Goldfingera či Žiješ jenom dvakrát vrněl spokojeností. Pak ale přišel start do vesmíru a sympaticky nadsazený Moonraker se začal měnit v čirou demenci pro předškolní děti a fanoušky laserových pistolí. Velká škoda, kdyby Bond zlikvidoval toho tučného vousatého strejdu už na naší planetě, bylo by z toho parádní (nad)pozemské dobrodružství. P.S. Onen ústřední padouch si svůj velkolepý plán na vyhlazení lidstva a vypěstování nové rasy v hlubinách vesmíru nejspíš vypůjčil od Dr. Divnolásky. ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Nazývejte mě konzervou a tradicionalistou, ale agent jejího veličenstva s povolením zabíjet nemá na oběžné dráze co pohledávat. Moonraker je ztělesněným zoufalstvým scénáristovým, dokud se drží na Zemi, je to slušná bondovka s několika výtečnými akcemi (honička na gondolách, souboj s kendistou v muzeu skla) a typickým moorovským sebeparodováním, která se sice po čase vleče jako kočka s přeraženým hřbetem, nicmémě snést se dá. Jakmile se 007 vydá ke hvězdám, stává se z toho čirá trapnost bez kapky nadhledu a s velmi nuceným humorem (Bondovy bonmoty ztrácí na kousavosti a parodické vsuvky na trefnosti). Závěrečnou bitvu po vzoru Star Wars jsem už vyloženě protrpěl s neodbytným pocitem, že tohle by možná obstálo jako béčková bondovská parodie, ale jako oficiální bondovka to spíš dělá ostudu než cokoli jiného. Moore prostě uměl Bonda o dvě třídy lépe a to samé v bledě modrém platí pro režiséra Gilberta... ()

PanCitron 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejobtížněji hodnocených Bondovek zatím. Už pár dnů si lámu hlavu jestli se přiklonit spíše ke třem nebo ke čtyřem hvězdám. Na jednu stranu je tu to dost pochybné vesmírné finále, přesto děj předtím mě vážně bavil a některé scény (především ona úvodní) byly vážně výborné, ačkoliv občas končily opravdu až zbytečně rádoby vtipně. Především co se týče Jawse jednoho z mých nejméně oblíbených henchmenů, jehož jsem nutně znovu vidět nemusel. Moore jako Bond stále skvělý a i nad výběrem Lois Chiles jako bond girl si nemůžu stěžovat ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Zvyknem pri komentároch k filmom Jamesa Bonda vypisovať stručne klady a zápory, ale tu sa to nedá. S výnimkou často samoúčelnej a nevýraznej akcie vo filme nie je nič ani zlé ani dobré. Najlepšie to vidieť na tej sci-fi línii - je to zábavné, ale tak veľmi hlúpe a brakové ... áno, James Bond bol vždy brakom (teda lepšie povedané nenáročnou zábavou), ale mal štýl a úroveň. Vesmírny súboj s laserovými zbraňami bol vrchol - zábavný, ale potupujúci. ()

Galerie (134)

Zajímavosti (37)

  • V knižní předloze má Hugo Drax v plánu zničit pouze Londýn – ve filmu pak veškeré lidstvo. (mahler)
  • Richard Kiel, který si zopakoval roli Jawse po účinkování ve filmu Špion, který mě miloval (1977), pronesl v obou filmech jen jedinou větu, a to v závěru snímku Moonraker, kdy si připíjí se svou přítelkyní v podání Blanche Ravalec. (Lorge)
  • Natáčení probíhalo ve Francii, Itálii, Brazílii, na Guatemale a v USA. Některé speciální efekty jsou pak dotočeny v anglickém studiu Pinewood. Natáčelo se od 14. srpna 1978 do 27. února 1979. (Terva)

Související novinky

Zemřel herec Michael Lonsdale

Zemřel herec Michael Lonsdale

22.09.2020

Ve věku 89 let zemřel v pondělí v Paříži filmový a divadelní herec Michael Lonsdale. Informaci předala zpravodajská televize BBC s odkázáním na jeho agenta. Britsko-francouzský herec se narodil v… (více)

Reklama

Reklama