Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vydejte se na oběžnou dráhu s Jamesem Bondem. Roger Moore v hlavní roli britsko-francouzského akčního filmu. Během přepravy je přímo z trupu Boeingu unesen nejnovější britský raketoplán Moonraker. Britská tajná služba proto povolá do akce agenta 007 Jamese Bonda. Ten se vydá napřed do Kalifornie, kde se raketoplány vyrábějí. Majitelem výrobní společnosti je francouzský magnát Hugo Drax, který Bonda vlídně přijme, avšak vzápětí vydá svým lidem pokyn ho zabít. Bond přežije enormní přetížení ve výcvikové centrifuze i pokus o atentát při lovu bažantů. Jeho další kroky směřují do Benátek, kde se vyrábějí skleněné komponenty pro Draxovu firmu. Tam 007 objeví laboratoř, ve které se kompletují kosmické satelity naplněné smrtícím nervovým plynem. Ty následně putují do Ria de Janeiro. James Bond se proto musí vydat na druhou stranu zeměkoule. To ovšem ještě není nic proti tomu, co jej čeká potom. Hugo Drax totiž připravil svérázný plán na způsob Noemovy archy. S několika desítkami vyvolených lidí chce odstartovat na tajnou vesmírnou stanici, nervovým plynem zlikvidovat veškeré lidstvo na Zemi a osídlit planetu „superrasou". A právě na oběžné dráze musí Bond – s pomocí americké agentky CIA Holly Goodheadové – lidstvo zachránit... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (428)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tři a půl hvězdy. Napíšu hned ze začátku, že na Moonrakeru mi vadí hlavně Richard Kiel. Jeho Jaws je tady prostě navíc, naprosto zbytečný a - přiznejme si to - trapný. Doslova nesnáším scény s copatou vyprsenou blondýnkou, ať už jde o jejich setkání nebo o to, co se s nimi stane v závěru filmu. Brrr. Jaws tu zkrátka být neměl, ale znáte to - když se postava jednou divákům líbí, proč ji tam nenacpat znovu, že, páni filmaři? No nic. Zbytek filmu je absolutně bez výhrad. Bondovka je to nadsazená (podobně jako Brosnanova Dnes neumírej), má ze všech nejblíže k parodování sebe sama, a o to více pobaví. Jízda v Benátkách, honička na řece v Riu... Absolutní uznání si ale režisér Gilbert spolu se skladatelem Barrym zaslouží za scénu útěku sličné pilotky před dobrmany. Ačkoliv patří k těm krutějším, je neskutečně krásně natočená. Jo a Lois Chiles je jedna z nejkrásnějších bongirl vůbec.__P.S. Hudba burácející při startu a letu do vesmíru... Božská věc. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[83%] Sice se u téhle Bondovky zvané MOONRAKER sem tam objevila nějaká ta kritika, tak já s tím nemám absolutně žádný problém. Finále v kosmu je na oko trochu přehnané; už to tak trochu spadá do sci-fi žánru, ale co … Podstatné je, že jsem se bavil a neshledal zde nic zásadního, co by vybočovalo z téhle slavné ságy o agentu 007. Roger Moore zde už pokořil padesátku a stále vypadá skvěle a k tomu ty jeho hlášky a smysl pro humor. Ostatní postavy jsou též v pohodě, včetně známých tváří jako je M, Moneypeny nebo Q. Z předchozího dílu se nám vrací dlouhán Richard Kiel, který zde opět hraje „JAWS“. Takže opět nám vnese nadlehčené až komediální scénky. Už v úvodu ho tu máme. Každý jeho scéna je cool (nejvíc asi pasáž s lanovkou). Hlavní záporák Drax má také co do sebe, i když nepůsobí tak výrazně. Dějem je to vcelku jednoduché, ke konci gradující typickou myšlenkou zničit svět, aby se zrodil nový. Akční kousky jsou rozmanité, je jich tu dost. Toto je čtvrtá Moorova Bondovka a opět tu máme naháněčky na člunech. Asi sám má Roger ty lodičky rád. ;) Jak už jsem zmínil, ke konci tu máme výlet do vesmíru, ale mě to nijak nepohoršilo. Jsou tu na tu dobu dobré scénky s gravitací, jak lidí plují, předměty atd. Uznávám, že ty laserové boje jsou trochu moc. Hlavně kosmonauti vystupující volně po vesmíru. To už opravdu připomene byt jen vzdáleně Star Wars. ;) Ale pohoda. A na závěr opět musím pochválit Johna Barryho, který se pro Bondovky prostě narodil. Zdařilý OST, který se opět odvíjel od titulní písně. Moc nedostatků bych zde nenašel a ani to nemá hluchá místa. Spokojenost. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Bond. James Bond........... Scénář : Christopher Wood. Kamera : Jean Tournier. Film byl nominován za vizuální efekty na Oscara. Hudba : John Barry - ve filmu zazní - Shirley Bassey - Moonraker http://www.youtube.com/watch?v=c7EUmYnCzCA CHYBA VE FILMU - Asi okolo 30 minuty utíká jedna žena k lesu před dvěma psy. Žena má boty na vysokém podpadku. Když pak běží lesem už má jakési tenisky bílé barvy. CITÁT - Doufám, že vaše přítomnost je náhodná. Nesnáším špehování.......... ()

sud 

všechny recenze uživatele

Tak a opět se vydávám na cestu proti proudu a tentokrát mile rád. Bondovkám jsem nikdy úplně nepropadl (no, těm s Connerym částečně možná jo), ale koukal jsem na ně vždycky rád. Sean Connery divákům přinesl tvář Jamese Bonda, George Lazenby z něho v tom jednom filmu udělal obyčejného chlápka a Roger Moore? Obdařil jej velkou nadsázkou a mračnem praštěných vynálezů. Zároveň však byl nejstarším Bondem, a tak, při vší úctě k němu, hlavně v těch pozdějších filmech, působily jeho fyzické eskapády směšně. Někde to možná nebyl záměr, ale v případě Moonrakera určitě ano. Nebo vám se to nezdá? Vždyť každá akční scéna vrcholí absurdně humorným gagem (souboj ve vzduchu o padáky, gondola s rakví), spoustu filmových odkazů rozpozná i malé dítě (Sedm statečných, Casablanca, Blízká setkání třetího druhu, o SW ani nemluvím), rvačka s kendistou mi silně evokovala SpencerHillovky, James Bond tu působí mnohem víc jako Bob Saint-Claire a nelítostný zabiják Čelisti tu nejen že nikoho nezabije - navíc se zamiluje a v závěru se přidá na Bondovu stranu. Důmyslná žánrová parodie, kterou jsem zařadil do své soukromé Bondovské TOP 5. 95%. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ani nevim proc, ale tak nak jsem cekal, ze Moonfucker bude nejaka akcicka ve vesmiru. A zacatek vypada jeste slibne, ukradena raketa, Bond patra v kosmickejch laboratorich. Ale za chvily to spadne do typicky bondovky, kde Bond jezdi po ruznejch exotickejch lokacich, obcas hodi hlasku, obcas se s nekym porve. Proste nicim spatny, ale vcelku tuctovy. Navic Moorea uz to viditelne unavuje, je poznat, ze spoustu scen oddrel nejakej kaskader a tam, kde to kuli detailu a podobne musel bejt Moore, tak je videt, ze ho to hodne unavilo a vyridilo. Z ostatnich postav tentokrat nezaujme bondgirl, ani zaporak, kterej ma sice zajimavej plan, ale je jen takovej trapacek s hlavou pripominajici chlupatou prdel. Taky se vraci vedlejsi zaporak pan kovova drzka, coz je asi poprve, co nejaka vedlejsi zaporacka postava vydrzela do dalsiho dilu. Bohuzel uz to ale neni ten prekusovac zeleza, kterej kazdyho sereze, ale udelali z nej spis trochu saska, kterej neustale haze tupy xichty a kazdou chvily nekam spadne. Nastesti ne v groteskovym stylu, ze by zakop a spad do kanalu, tady pada z letadla, z lanovky a podobne, ale uz to spis pripomina komedii. Nicmene film me potesil svym koncem, kterej je prijemne sci-fi, navic triky nejsou vubec spatny. Hlavne za tu zaverecnou pulhodinku pridavam tu ctvrtou hvezdicku. ()

Galerie (134)

Zajímavosti (37)

  • Přibližně ve 30. minuty utíká žena k lesu před dvěma psy. Během útěku má boty na vysokém podpadku, později v lese však běží s bílými teniskami. (Terva)
  • Richard Kiel, který si zopakoval roli Jawse po účinkování ve filmu Špion, který mě miloval (1977), pronesl v obou filmech jen jedinou větu, a to v závěru snímku Moonraker, kdy si připíjí se svou přítelkyní v podání Blanche Ravalec. (Lorge)
  • Zvuky počítačů jsou totožné jako na vesmírné lodi Nostromo z filmu Vetřelec (1979). (keyzersoze)

Související novinky

Zemřel herec Michael Lonsdale

Zemřel herec Michael Lonsdale

22.09.2020

Ve věku 89 let zemřel v pondělí v Paříži filmový a divadelní herec Michael Lonsdale. Informaci předala zpravodajská televize BBC s odkázáním na jeho agenta. Britsko-francouzský herec se narodil v… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno