Reklama

Reklama

Vetřelec: Covenant

  • USA Alien: Covenant (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Snímkem Vetřelec: Covenant se režisér Ridley Scott vrací do vesmíru, který sám stvořil ve Vetřelci, prvním filmu věnovaném nejstrašnějšímu mimozemskému monstru filmové historie. V nejnovější a ještě děsivější kapitole se připravuje posádka vesmírné lodi Covenant kolonizovat vzdálenou planetu na druhé straně galaxie. Nový svět, který nečekaně objeví, se jim z počátku zdá být dosud nezmapovaným idylickým rájem. Ve skutečnosti je to ale temný a brutální svět, jehož hrůzy si nikdo z členů posádky nedokázal představit ani v těch nejhorších představách. Když se tito vesmírní poutníci ocitnou tváří v tvář smrtícímu monstru, nezbývá jim nic jiného než se aspoň pokusit o zoufalý únik z tohoto zdánlivého ráje proměněného ve skutečné peklo. (Cinemart)

(více)

Diskuze

Apollyon09

Apollyon09 (hodnocení, recenze)

Scott sa mal vykašlať na votrelca, ale radšej dokončiť svoju prométheovsku ságu. Ukazuje sa však, že filozofovanie mu moc nejde a tak radšej siaha po jednoduchej zábave.

Votrelec možno fungoval v roku 1979, ako revolučná jednohubka. Verím tomu, že na tú dobu bol revolučný a publikum si nekládlo základné otázky, ako: "Prečo je vo vesmírnej lodi tma ako v pivnici?".

Scott podceňuje dnešného diváka, krmy ho lacnými digitálnymi efektmi a zabúda na to podstatné, a to je zápletka.

na příspěvěk reagoval mm13

rawu

rawu (hodnocení, recenze)

za 120 kaček mě to bavilo ten Vetřelec víc bych za to ani nedal..

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Pod

Pod (hodnocení, recenze)

bobstock

Dík, i když by mě vážně zajímalo, jak to původně plánoval, než se rozhodl zase vrátit zpátky ke xenomorphům. Ale to už se asi nedozvíme.

martess

martess (hodnocení, recenze)

Rypicong

Tiež sa mi viac pačil v Prometheovi dokonca ten prolog ma ešte originalny Davidov nadych. Avšak pači sa mi čo s nim urobili a som zvedavy ako sa bude ta psotava rozvíjať alebo čo sa o nom este dozvieme. 

Mr.SelfD

Mr.SelfD (hodnocení, recenze)

Jen by mě zajímalo, jestli se ten patogen nacházel na té jejich planetě přirozeně, nebo to byl důsledek Davidova pokusu

na příspěvěk reagoval Gladiator15

martess

martess (hodnocení, recenze)

Gladiator15

Haluz to som ani nevedel :D... skafandre  do vesmiru mali ale tie  su moc velke a ťažke. Inak tie sondy ktore v Prometheovi vypustil Fifield su schopne detekovať toxiny a formy života do 500nm. Možno podobne gadgety mali aj na covenante co it vies nejake indikatory len teda vo vzduchu nic nebolo ale rozumiem čo ti prekaža každopadne je to film verim tomu že v dalekej buducnosti bude vyzerat kolonizacia planet uplne inak a nebude prebiehat tak hociako ako sak omu zalubi no prezatial je to len film :P teda netreba to brat tak seriozne. Avatar je seriozne sci fi alebo interstellar. Toto je horror.... či? :D

Demonic189

Demonic189 (hodnocení, recenze)

Rypicong

Chyba!!!! Volať sa to Prometheus 2 s tým, že nejde o Aliena, nepoviem ani slovo!!! :) Takto je tam Alien iba z toho dôvodu aby sa nepovedalo a aby film viac zarobil. Ak by sa pokračovalo v objavovaní vecí z Promethea, odpovedalo na otázky ohladom Space Jockeys a podobne, vôbec by mi to nevadilo. Len ak daš do názvu Aliens, tak tam tych votrelcov jednoducho čakaš. Ako keby si chcel pozerat dokument o Nirvane a Kurt Cobain by sa tam mihol len občas....btw, Prometheus sa mi páčil viac a určite mal kvalitnejšie postavy a  realistickejšie potvory (had, chobotnička, ten xenomorph na konci...)

Gladiator15

Gladiator15 (hodnocení, recenze)

Rypicong

Po tomto filme by som bol radšej, ak by tam žiaden votrelec nebol, a šlo by to čiste Prometheus story. A votrelca by si nechal Scott na posledný film. Takto to len dojebal, lebo pár ľudí plakalo že nedostali votrelca.

Uživatel Gladiator15 smazal svůj příspěvek.

Rypicong

Rypicong (hodnocení, recenze)

martess

to je právě to, o čem jsem psal ráno. Vetřelec je kult a fanoušek je strašně "jednoduše náročnej" a ve své podstatě nechce vidět nic jinýho než vetřelce. Jakýkoliv pokusy o něco hlubšího smrdí průserem ( filmu to uškodí ) a to i pozitivní věci, jako je neskutečný výkon Fassbendera. Ale v Prometheovi se mi líbil víc - to hrál víc robota. V AC hrál vyloženě pomatence - ale zahrál ho skvěle...

na příspěvěk reagoval Gladiator15, Gladiator15, Demonic189, martess

Gladiator15

Gladiator15 (hodnocení, recenze)

martess

Pozri, skafandre tam jednoducho mať musia. Čo keby sa niečo pokazilo a museli by ísť von do vesmíru to opraviť.

A ako som už vravel. Zloženie atmosféry, nie je nič. Stále tam môžu číhať baktérie, alebo vírusy. A čo taký hmyz? Stačila by tam len nejaká obdoba nášho kliešťa v tej vysokej tráve a bolo by po nich. Alebo obdoba včely. Proste to je jedno. Skafander mať musíš, aj keby neviem čo. Pozri sa, keď astronauti šli na mesiac, na skurvený mesiac, ktorý je mŕtvy a bez života, tak aj tak po návrate na Zem, museli byť uveznení v tomto aby náhodou nekontaminovali Zem a nevyhubili celé ľudstvo. Nehovorím, že to má byť vo filmoch až takto reálne, to by nebol film, ale aspoň kúštik reálnosti, keď už má isť o vedeckú fikciu. 

na příspěvěk reagoval martess

martess

martess (hodnocení, recenze)

Rypicong

100% pravda ale nechapem ten odpor ved prave o tom tam išlo... po prometheovi sa všetci stažovali že "kde je votrelec kde je krv". A pri Fassbenderovom vykone sa čudujem že som si všimol aj niekoho ineho :D

na příspěvěk reagoval Rypicong

martess

martess (hodnocení, recenze)

Demonic189

nerozumiem prečo reaguješ na niečo čo som nepisal tebe :D ved som tam ešte aj označil komu je to adresovane to si naozaj taky hlupy? :DDD ok oteraz uz budem radšej pisat iba tebe hahaha ano hej ta scenka ma vela napatia bol som taky napaty že som skoro zaspal pri tych spomalenych zaberoch a prebilkavajucich zaberoch. Smutne je že ty čo si tu mal velke usta o fanatizme tu fanaticky vnucujes svoje tupe myslienky. Ty sa tu nehraj že vieš čo je svetelny rok podla mna by si ten udaj hladal v kalendary :DD a ten žaner sa vola sci fi btw a už dnes vieme zistit o tych vzdialenych planetkach z čoho sa sklada ich atmosfera ale to je mimo tvoje vzdelanie

na příspěvěk reagoval Gladiator15

Související novinky

Fede Alvarez natočí nového Vetřelce

Fede Alvarez natočí nového Vetřelce

05.03.2022

Zatímco plánovaný vetřelčí seriál pro kanál FX je stále v přípravách a jeho natáčení by mělo začít v roce 2023, kolem vzniku nových celovečerních filmů této franšízy panuje složitá situace. Stále se… (více)

RoboCop přišel o režiséra

RoboCop přišel o režiséra

16.08.2019

Režisér filmů Elysium a především chváleného District 9 Neill Blomkamp se té smůly nezbaví. Jeho pokračování Vetřelce se Sigourney Weaver bylo zaříznuto poté, co se Ridley Scott rozhodl pokračovat ve… (více)

Chystá Ridley Scott dalšího Vetřelce?

Chystá Ridley Scott dalšího Vetřelce?

01.06.2019

Vetřelec minulý týden oslavil 40. výročí a v rámci oslav došlo i na rozhovor se samotným tvůrcem ikonického hororu Ridley Scottem (Černý jestřáb sestřelen, Konzultant). V něm pak Scott mimo jiné… (více)

O čem by byl další Vetřelec?

O čem by byl další Vetřelec?

15.11.2018

Pokud jste viděli poslední filmy z vetřelčí série od režiséra Ridleyho Scotta (Marťan, Gladiátor), pak je vám nejspíš jasné, že měl slavný tvůrce pro svoji temnou sci-fi ságu ještě velké plány. V… (více)

Reklama

Reklama