Reklama

Reklama

Den matek

Trailer

Obsahy(1)

Slavná vyvražďovačka podle Tromy! Jak nejlépe potěšit svou matku? Každý má svůj způsob, někdo nosí květiny, někdo pomáhá při uklízení. Bratři Addley a Ike mají jasno. Jejich maminku nejvíce potěší, když znásilňují mladé dívky, mučí jejich bezbranná těla a nakonec je brutálním způsobem zabijí. To se stává osudným třem mladým kamarádkám, které si vyrazí na výlet do lesů, kde sídlí šílená rodinka... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (76)

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Dobře zkombinovaný horor s komedií zasazen do lesa,obstojně zdařilý scénář,který sice není kdoví jak dokonalý,zato funguje tak,aby nebyl zas tak špatný. Jako Texaský masakr motorovou pilou nebo Poslední dům na levo,jen se tam trochu snad možná zasmějete. Jakmile jsou děvčata unesena,tak film se přelívá do hororu a to dost dobře a zvláště ten otevřený konec. ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Možno so mnou nebude každý súhlasiť, ale Mother´s Day je napínavá i krvavá "disturbing" záležitosť kdesi medzi slasherom a exploitation. Takú tu naozajstnú horrorovú atmosféru filmov z počiatku osemdesiatych rokov len tak nenavodíte, výborná a v tomto type filmov nečakaná je i pomsta v závere, a geniálna je i úplne záverečná pointa. Pre mňa jeden zo zásadných horrorov. ()

Reklama

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Charlie Kaufman sa rozhodol spraviť si svoje ultimatívne hororové béčko. Na otázku, ako to dopadlo, vám odpoviem múdrou poučkou (ktorú som si teraz vymyslel): existujú tri druhy trashu - trash, trash s extra porciou demencie a jeho odnož, trpiaca po väčšinu stopáže zúfalou nudou. Hádate správne, v tomto prípade sa jedná o poslednú kategóriu. Kaufman totiž nielen že napchal po vzore psíčka a mačičky do svojej torty všetky hororové klišé a smery (slasher, mučenie, znásilňovanie, šialená rodinka, burani, kempovanie v lese, lovenie táborníkov, nevinné ženy, ktoré sa musia postaviť svojim väzniteľom), ktoré padli na firemnom brainstormingu; to by bolo samo o sobe celkom zábavné. On sa však totiž po prihlúplo úsmevnom úvodnom morde dvoch členov hnutia hippies (celá expozícia do deja trvá 6 minút) rozhodol trápiť nás ďalšiu cca hodinu sledovaním troch žien, ktoré stále nie a nie zomrieť alebo zabiť svojich mučiteľov a ujsť. Vážne sa tam celú tú hodinu, okrem nezáživného sledovania dvoch bratov v pokročilom štádiu demencie a ich zlatej mamičky, pod ktorej vedením trénujú, podpichujú sa, vtipkujú alebo trápia svoje obete, nič nedeje. Zvyšných 24 minút, ktorých je ešte blbších než predchádzajúcich 66 to zaklincuje. Amatérsku kameru, "herecké výkony", úroveň gore a soundtrack, z ktorého sála hrôza ponechám radšej bez komentára. Alebo som to len nepochopil, a celé je to fromálne dokumentárne spracovaná štúdia zhubného vplyvu celoživotného vplyvu matky na deti a rafinovaná kritika spoločnosti (scéna, v ktorej Ikeovi narazia celou silou televízor na hlavu predsa jasne symbolizuje vražedný účinok zmanipulovaných médií na modernú spoločnosť!)? Nech je to, ako chce, odpad dať nemôžem; pár ráz sa mi objavil úsmev na tvári :-) 5% ()

cariada 

všechny recenze uživatele

No váhám kolik tomu dát ,ale zatím je to jen za dva. Začátek člověka krásně navnadí ,Jákási bába jede ze semináře či z čeho a veze sebou mladý pár ,který tam byl sní k sobě na samotu do lesa ,jenža se v lese porouchá auto a než to spraví vyskočí maník a usekne jednomu hlavu a druhý jde holku znásilnit ,ale bába je zarazí je to jejich máma. A pak ona sama dívku uškrtí. Trojice spolužaček se každý rok schází a jezdí na víkendy blbnout jenže se dostanou až do ono lesa kde sídlí ta "hodná rodinka" Nejdřív je unesou jednu z nich znásilní ,ale po sléze utečou všechny tři ,ale ta znásilněná posléze umírá ná následky dovádění dementních bratrů. A zbylé kámošky se jdou pomstít je to velice průměrné a obehrané kolikrát už to tu bylo někde na samotě šílená rodina co vraždí a mučí turisty. Nakonec holky vítězí ,prý měli právo přežít jenže neříkej hop dokud nepřeskočích......Co k tomu dodat ,že to bylo místy velice nudné a zdlouhavé. Klasické béčko. ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Den Matek je spíš komedie než horor a obsahuje spoustu nezapomenutelných vtípků, jako například prodavače, stříhajícího si nehty, nebo nevěrníka na stadiónu. Tohle je Kaufmanův Tromácký humor v krystalické podobě. To samé by se dalo říct o rozverných scénách v lese, kdy pak přesná hudba navodí pocit napětí a strachu, aby si z nás tvůrci několikrát po sobě vystřelili. Já si nemůžu pomoct, ale když se jedna z hrdinek za doprovodu hudby jako z nějakého moc milého stupidního filmu ladně procházela lesem, sledovala dalekohledem srnku a pak jí něco chytlo za nohu, tak jsem se neuvěřitelně bavil. Mimochodem přechody přes oranžovou barvu byly moc pěkné, originální a bylo jich tak akorát. ● Od přepadení děvčat se Kaufman snaží navodit děsivou atmosféru, což se mu docela i daří, a komedie se začíná prolínat s realistickým explotation hororem. Sice nevím proč Kaufman natočil něco tak normálního bez spousty násilí, krve, slizu, sexu a obnažených ženských těl, ale výsledek mě pobavil. Nečekanej zvrat po smrti jedné z trojice holek byl naprosto perfektní! Herecké výkony jsou na béčkovou hororovou komedii opravdu dobré a postava starostlivé matky, která se bojí zla venku a chce mít ze synáčků nejlepší a nejzvrhlejší herce akčních filmů pod sluncem, je úžasná. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (7)

  • Dům použitý ve filmu byl skutečný dům. Nachází se v lesích Newton v New Jersey. (Chatterer)
  • Z filmu bylo vystříháno 14 minut a film dostal nálepku mládeži nepřístupno. (Rodriguez)
  • V domě kde bydlela filmová maminka bylo doopravdy nalezeno mrtvé tělo. (Halloween9)

Reklama

Reklama