Reklama

Reklama

Aquaman a ztracené království

  • USA Aquaman and the Lost Kingdom (více)
Trailer 6

Poté, co se mu nepodařilo Aquamana (Jason Momoa) porazit poprvé, se Black Manta (Yahya Abdul-Mateen II), stále poháněný potřebou pomstít smrt svého otce, nezastaví před ničím, aby Aquamana jednou provždy zničil. Tentokrát je Black Manta hrozivější než kdykoli předtím a vládne mocí bájného černého trojzubce, který uvolňuje prastarou a zlovolnou sílu. Aby ho Aquaman porazil, obrátí se na svého uvězněného bratra Orma (Patrick Wilson), bývalého krále Atlantidy, a uzavře s ním nepravděpodobné spojenectví. Společně musí odložit své rozdíly, aby ochránili své království a zachránili Aquamanovu rodinu i svět před nevratnou zkázou. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (7)

Trailer 6

Recenze (320)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Dvakrát tomu istému guilty pleasure už štvorku nedám. Príbeh je úplne basic, záporáci okopírovaní z prvej časti a snaď všetko vytvoril počítač. Na druhú stranu tu sú skvelé triky, obstojná réžia a vcelku vysoký faktor zábavnosti (pokiaľ teda vyžadujete relax a nič iné). Vtip so švábom 🔝. Ps: Dosť to odsrala Amber. Za tých päť rokov od premiéry jedničky zostarla min o 10. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Druhý Aquaman vznikl na základě mnohaměsíčních přetáček a objektivně vzato se nejedná o moc dobrý film. Na nižší úrovni jsou prakticky všechny složky od nevtipného scénáře (hned několikrát je titulnímu hrdinovi načuráno do obličeje, což na rozdíl od tvůrců nepovažuji za vrchol humoru) po výrazně horší vizuální efekty. Mezi klady ale určitě patří tempo a taky smířlivá stopáž (konečně komiksovka, která nemá dvě a půl hodiny). Reprízu si ale nechám ujít. Hodně slabé 3* a po jedničce, kterou jsem si oblíbila, velký kvalitativní sešup. ()

Reklama

maddy 

všechny recenze uživatele

Úprimne, baví to ešte niekoho? Dvojka Aquamana by nebola tak zlá ako nedávne komixové filmy z dielne DC, ale je rovnako zbytočným filmom ako ten Blue Beetle, Shazam alebo The Flash. James Wan je síce natoľko zručný režisér, že to celé vie ukočírovať, občas tomu dať jemne hororovo ladenú atmosféru, ale čo z toho, keď ten zvyšok jej zase len jeden obrovský digi bordel, ktorý je divákovi po dejovej stránke úplne ukradnutý. Keby Aquaman prišiel do kín tak pred pätnástimi rokmi, možno by mal čo povedať. V roku 2023 je to iba smutný pohľad kam to komixové filmy dopracovali. Vo výsledku tak síce neškodný, ale absolútne priemerný komixový štandard určený ako rýchlokvasná zábava pre tie najväčšie masy. Som rád, že to už končí a ja do budúcna začínam vyhlížet skôr pokračovanie Jokera alebo Batmana, lebo tieto posledné komixovky (nielen z dielne DC, zdravia otrasné The Marvels) sa stali už skutočne iba zábavkou pre desaťročných, bez štipky snahy navyše. CELKOVO: 5/10 ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Zohľadním recenzie dvoch naj užívateľov a urobím z toho mix - vidieť toto v kine musel musel zážitok, vidieť to s odstupom času nebolo úplne že trápenie a miestami to bolo vtipné ale tá neodmysliteľná ekologická stopa to trošku pokazila, suma sumárum - film na ktorý fanúšikovia v kine budú spomínať vo veľmi dobrom...ale iba vďaka (d)efektom...príbeh a zvyšok neoslní, možno tak výber piesní, v konečnom zúčtovaní objektívnych 60% na čsfd...bohužiaľ, zázrak sa nekonal. ()

Claw 

všechny recenze uživatele

Strašně mě baví dravá režie Jamese Wana, který už u jedničky dokázal z průměrnějšího scénáře přeplněného bordelem vykřesat opravdu zábavný dobrodružný film. Do každé akční scény dává maximum, je vynalézavý pohybem kamery a svými širokoúhlými záběry. Myslel jsem, že dvojka popluje ve stejném proudu… První půlhodina mě zaskočila. Měl jsem pocit, že ve filmu absolutně nic nefunguje Aquaman působil jen jako Jason Momoa, chemie s Merou byla ještě slabší než v jedničce, jeho otcovská role mi vůbec nesepla a potom je tu asi 15minutovka z pohledu záporáků, která je strašně natáhlá a přitom nevypráví nic zásadního, co by se nemohlo zkondenzovat do pár minut. A když došlo na první akční momenty, měl jsem pocit jako by to dělal někdo úplně jiný, někdo, koho to vůbec nezajímá a koho to nebaví dělat. Na filmu je vidět, že se s ním něco zásadního dělo v post-produkční fázi. Naštěstí film nabere dech po první půlhodině, kdy se na scéně objeví Orm. Tohle přezkoumání bratrského vztahu a jejich vzájemné dynamiky s Aquamanem je aspekt, který zachraňuje tento film. Kdykoliv jsou ti dva spolu na plátně, má to úplně jinou energii, náladu a celkovou úroveň. Ve druhé polovině, když film přejde ze sázení na CGI prostředí do opravdových kulis, se kterými režisér energicky a dravě pracuje a filmu to neuvěřitelně prospívá. V ten moment máte pocit, jako by to točil někdo úplně jiný. Všichni se rázem proberou z kómatu a příběh, dění a akce nabere úplně jiný spád. Kdyby se celý film nesl v těchto šlépějích, jednalo by se o superhrdinskou pecku roku, která by se nesla v duchu jedničky a já bych byl spokojený. Bohužel tomu tak není. Tyhle dravé a kreativní momenty střídají chvíle naprostého zoufalství, kde hodně utrpěla i samotná úroveň digitálních efektů, které jsou místy dost odpudivé. Hlavní záporák Black Manta je dost upozaděný kvůli černému trojzubci. Ten Mantu plně ovládá a manipuluje s ním, což kompletně podrývá celou jeho postavu až do samotného finále, kde s ním filmaři nic zásadního neudělají. Takže kdybyste Mantu nahradili úplně jinou postavou, tak to vyjde nastejno. Jo a ten děj Ztraceného království je enormně hloupoučký a pokud jste pedanti na díry v ději, nelogičnosti a rádi se v tom babráte, tak tohle pro vás bude ten nejsnadnější terč, protože tu jen máloco dává smysl. Přitom to, jak se film opírá o globální oteplování a přírodní problémy je už velmi špatný vtip. Celkově jsem si ale film užil. Určitě je to lepší než "Marvels", "Ant-Man" a "Blue Beetle", ale pořád to sakra není nic extra. Komiksovky jdou už špatným směrem… /60%/ ()

Galerie (39)

Zajímavosti (33)

  • Natáčanie filmu začalo 28.6.2021 a skončilo 13.1.2022 v Malibu, v Los Angeles, v niektorých častiach Anglicka a na Havaji. (EvilMatus)
  • Black Manta (Yahya Abdul-Mateen II) v tomto filmu obléká novější elegantnější oblek, který je založen na jeho kostýmu Silver Age z komiksu „Aquaman“. (Johnny.ARN)

Související novinky

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

17.12.2023

Už za pár dnů do kin po celém světě vstoupí nejnovější snímek studia Warner Bros. a pokračování miliardového hitu Aquaman z roku 2018, komiksovka Aquaman a ztracené království. Film režiséra Jamese… (více)

Nicholas Hoult je příští Lex Luthor

Nicholas Hoult je příští Lex Luthor

21.11.2023

Když to nejde přes Batmana, musel Nicholas Hoult (Šílený Max: Zběsilá cesta, Menu) vzít zavděk Lexem Luthorem. Britský herec byl totiž jedním z favoritů na Reevesova netopýřího superhrdinu, jehož… (více)

Gadot a spol. v DC oficiálně skončili

Gadot a spol. v DC oficiálně skončili

10.10.2023

Po měsících mlžení a kontradikcí ze strany Jamese Gunna, nového lodivoda filmového DC univerza, server Variety konečně může potvrdit, že se hlavní herecké hvězdy Gal Gadot, Jason Momoa a Ezra Miller… (více)

Reklama

Reklama