Reklama

Reklama

John Wick: Kapitola 4

  • USA John Wick: Chapter 4 (více)
Trailer 3

John Wick (Keanu Reeves) odhalí cestu, jak porazit Nejvyšší radu. Než se mu však podaří získat svobodu, musí čelit novému nepříteli, který má mocné spojence po celém světě. Bude to o to težší, že nová spojenectví mění staré přátele v nepřátele... (Vertical Entertainment)

Videa (18)

Trailer 3

Recenze (832)

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Po jedničce, určitě nejlepší díl. Trochu jsem se bál té délky, prdel mám teď zarytou v křesle tak, že budu muset pár minut přemýšlet, jak vůbec vstanu. Ale z těch skoro tří hodin, je 80% jen akce, takže to parádně odsejpá. Top scéna za mě ta v Berlíně - Adkinse, jsem vůbec nepoznal, až po skočení jsem si vyhledal, jakou tady měl vůbec roli a málem to se mnou šlehlo, hah, tak to se fakt povedlo ! A samozřejmě i ta scéna kde je pohled na místnosti ze shora, to bylo fantastický ! Každopádně, jsem celkem zklamaný, že už je offiko oznámen pátý díl, jelikož tak jak to zde končí, tak by to mělo i zůstat. Momentálně, nejakčnější Hollywood. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„POZABÍJÍM JE VŠECHNY!“…  Kapitola 4 je lepší než „trojka“. V tom mám jasno. A asi nejen kvůli scénáři. Mám dojem, že akční scény jsou důvtipnější  - třeba ta Berlínská baví od samýho začátku. Rád jsem viděl Hirojukiho Sanadu, bavila jeho dcera Akira, bojující jako „Elfka“. Trošku zamrzí, že padouchem je (zrovna) Donnie Yen, nebo že v tý „Berlínský“ části nehrajou Ramštajni (když už Scott Adkins vypadá jako postavička z jejich videoklipu) – ale jinak nemá cenu si na soundtrack stěžovat, páč parádně doplňuje dění na plátně. Spousta viděnýho se zapíše do vlhkýho snu nekritickýho akčního fandy. I díky hrátkám s kamerou (třebas ta 2D akce), nebo kevlarovýmu kvádru. Stahelsky je magor. A stejně tak my, kteří neřešíme, jestli to může mít něco společnýho s realitou. A vlastně proč?     /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chci vzdát (poslední) hold Lanci Reddickovi. 2.) Všichni kolem mě serou.  ///  Thx za titule „Anna Karenina“.                 PŘÍBĚH  ****  HUMOR  *  AKCE  *****  NAPĚTÍ  ** ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Pořád je to povětšinou akční řemeslo špičkové, avšak wickovské téma už je notně vyčerpané. Scenář s napsanými dialogy Keanu Reevese měl asi 2 stránky formátu A5, na víc bych to neodhadoval, a když se zrovna někdo s někým nemlátil, chtěl jsem si spíš zacpat uši. Je tu jedna ge-ni-ál-ní akční sekvence (z ptačí perspektivy snímané řádění brokovnice s ohnivou „Dragon Breath“ municí), ale ta ještě nezapomenutelný film nedělá. Předchozí díl, který mi přišel lepší, měl spoustu momentů, ze kterých vám padala čelist, ať to byla bitka s nožemi, akční inferno s pejsky či koňské kopance, tady se vymyká fakt jenom ta krátká scéna s brokovnicí a pak kinetická sekvence u Vítězného oblouku. Jinak je to hlavně o headshotech a těch je tu tolik a s takovou frekvencí, že při závěrečné zdlouhavé scéně na „nekonečných“ schodech už jsem byl otupělý a bylo mi všechno tak nějak jedno. Navíc, jak se mám coby zainteresovaný divák bát o hlavní postavu, když to, co tady John Wick přežije jenom s mírným oklepáním, to by snad nerozdejchal ani T-1000 ve dvojce Terminátora?! Nebyla to radost, jako v předchozích dílech, spíš únava ke konci. Další zamýšlený díl už prosím ne. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Příběhově a mytologicky už to se čtvrtým dílem začíná vážně dost drhnout, v tomhle směru mám jedničku furt nejradši, na druhou stranu co se akční stránky týče, je tohle opravdu to nejlepší, co se v žánru za poslední roky/možná kdy urodilo. A není to ani blízko. Chad Stahelski a spol. si tady vyhráli na maximum, zejména závěr v Paříži, ačkoliv lehce přepálený - ostatně jako všechny tady - byla jedna z nejimpozantnějších sekvencí, co jsem na plátně sledoval. Nicméně zůstávám střízlivý a ty problémy nepřehlížím, spin-offy o nových postavách tudíž s radostí, pokračování...snad raději ne. 8/10 ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Až nestoudně opulentní vizuál a impozantní akční sekvence, bohužel velmi prkenné co do hereckých kreací a konverzačních scén. Občas se mi to zdálo až trochu srandovní z hlediska toho, co protagonista přežije, stejně tak nesestřelitelnost slepého antihrdiny mlátila do očí. Tomu jsem zkrátka moc nevěřil. Mám s tím filmem tedy řadu problémů, není mi třeba ještě zcela sympatické, že se trochu nafoukaně tváří jako kinematografický milník, když jde v podstatě jen o akční béčko ...a ten svět také není vybudován úplně neprůstřelně - zajímalo by mě třeba, jak se hrdina evidentně víceméně bezproblémově pohybuje po světě, když zvládne vystřídat tolik destinací. Ale můžu tomu dát tři hvězdy, když stejné hodnocení ode mne dostaly o mnoho úrovní horší řadové akčňáky z Netflixu? No, nemůžu. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (27)

  • Název filmu se objeví až těsně před závěrečnými titulky. (noelcoward73)
  • V akční scéně na slavném kruhovém objezdu Champs-Élysées lze v jednom momentu spatřit vůz Škoda Octavia ve verzi kombi. (luka4615)
  • Režisér Chad Stahelski popsal zamýšlenou "příchuť" filmu jako "kdybyste vzali Sergia Leoneho a smíchali ho s Akirou Kurosawou." Stahelski i Keanu Reeves (John Wick) jsou dlouhodobě velkými příznivci asijské kinematografie a japonské kultury obecně. Reeves řekl, že "samurajský kodex bušidó je rozhodně jedním z témat našeho filmu – všechny ty myšlenky, zabývající se ctí a sebeobětováním. Myslím, že se nám to podařilo dobře provázat s naším už existujícím zabijáckým podsvětím." (NIRO)

Související novinky

Keanu Reeves si zahraje v komedii od Jonaha Hilla

Keanu Reeves si zahraje v komedii od Jonaha Hilla

08.03.2024

Tuhle kombinaci by nejspíš čekal málokdo. Keanu Reeves (The Matrix Resurrections), herec téměř univerzálně milovaný napříč všemi cílovými skupinami, však už loni přislíbil svou účast na nadcházejícím… (více)

Ballerina přitančí s ročním zpožděním

Ballerina přitančí s ročním zpožděním

22.02.2024

Fanoušci zabijáka Johna Wicka a herečky Any de Armas budou muset zatlačit slzu zklamání, na jejich společné akční dobrodružství si budou nakonec muset počkat výrazně déle. Dlouho připravovaný a mimo… (více)

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Keanu Reeves si přál ve Wickovi definitivní smrt

Keanu Reeves si přál ve Wickovi definitivní smrt

19.09.2023

Jak poznáte, že už má herec nějaké role plné zuby? Tak třeba tak, že při natáčení na kolenou prosí režiséra, aby ho zabil. Tedy alespoň ve filmu. Přesně to byl údajně případ Keanu Reevese (Matrix,… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno