Reklama

Reklama

John Wick: Kapitola 4

  • USA John Wick: Chapter 4 (více)
Trailer 7

John Wick (Keanu Reeves) odhalí cestu, jak porazit Nejvyšší radu. Než se mu však podaří získat svobodu, musí čelit novému nepříteli, který má mocné spojence po celém světě. Bude to o to težší, že nová spojenectví mění staré přátele v nepřátele... (Vertical Entertainment)

Videa (18)

Trailer 7

Recenze (832)

POMO 

všechny recenze uživatele

Sice už trochu recyklující, ale pořád zábavná akční pecka bez jediného nudného místa i v takřka tříhodinové stopáži. A s prozatím nejhezčím zakončením ze všech dílů série. Bill Skarsgård ukázkovým buržoázním záporákem, Donnie Yen první vedlejší postavou série, která se vyrovná Wickovi a současně není jednorozměrným padouchem. RPG záběry v místnostech ze shora pecka, jízdu v protisměru na kruháči kolem pařížského Vítězného oblouku bych ale z Mission: Impossible nepřebíral, protože to táto stejně vysoce stojící série nemá za potřeby. Větší míra nadhledu (rádio hitovky z Eiffelovky, dlouhý pád ze schodů) při té předimenzovanosti všeho více než potěšila. Výprava samozřejmě opět koulervoucí. Mladou Japonku Rinu Sawayama doufám uvidíme i v pětce. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Bezmála deset let Wickovy pomsty za zabitého psa a zničené auto uteklo jako voda. Ohromná mytologie točící se okolo pravidel a kodexu zabijáků pomalu bobtná, ale jako lepidlo pro fantastické akční scény dostačuje. Keanu Reeves díky tomu nebude pamatován jako Neo, ale jako "milující manžel" John Wick. Špičkové sekvence u Vítězného oblouku, nebo masakr v Ósace budou jednou v učebnicích. Scény s mými oblíbenými nunchaky mi vyloženě vykouzlily úsměv na tváři. Donnie Yen si Caina vychutnává plnými doušky a z Reddickovy poslední filmové scény mrazí. Velká paráda. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

[90%] Viděno v kině. Sakra jo! John Wick se dočkal vrcholu téhle akční série! Sice se mi to nestává často, ale k téhle sérii jsem si postupem času získal nějaký vztah a docela změnil názor. První díl asi zůstává pro mě pořád obyčejným průměrem, ale k druhému dílu jsem už přišel na chuť a třetí mě už v kině také bavil. K tomu jsem si dal ještě před návštěvou velkého plátna znovu repete předchozích částí. No a jsem teda nesmírně spokojen! Děj to má samozřejmě vcelku prostý, ale funguje, postavy mě zde bavily více než v minulých filmech, nuda zde vůbec nehrozila, a to měl snímek stopáž 169 min! A akce? Naprostá lahoda! Samozřejmě když si zvyknete na to, že je to strašně přepálené a přeakčnělé, tak budete spokojeni. Ale já si nemohu pomoci, mě to bavilo od začátku do konce. Akční sekvence bych tu rozdělil asi na 3 části s tím, že ta třetí měla snad 50 min akce v kuse. Nejvíc mě asi bavila sekvence na schodišti, tam jsem si i docela při jedné scéně pobavil. Akce tvoří většinu přestřelek, a i na nějaké ty souboje se zde dostane. Technická stránka filmu, kamera atd – to vše je dokonalé. Pevně doufám, že režisér natočí ještě pár obdobných kousků, takových akčních filmů se v poslední době moc netočí. Má to i skvělé záběry v různých lokacích dynamickou hudbu a já nevím co všechno ještě. Herecké obsazení je na tom výborně. Keanu Reeves je prostě borec to bez debat. Nějak extra dlouhé dialogy zde nemá, a to mi naprosto vyhovuje. Donnie Yen mě též potěšil, hodně zde bojoval s mečem, Laurence Fishbourne, Ian McShane a Lance Reddick – klasické postavy vracející se z předchozích částí … Potěší i nové postavy včetně  - Clancy Brown a především Scott Adkins, který je zde vizuálně upraven na obrovského hromotluka. Pobavila mě jeho konverzace s Wickem a ostatními, a především ten šílený souboj Reeves a Adkins. Samzřejmě to není klasický boj ze strany Adkinse, ale i tak výborný. No, nevím, co bych zde ještě dodával. Je to hodně akční, dějově vydařené a nemám k tomu zásadnější problémy. Ta přepálenost tu je, ale to mi vůbec nevadilo. Pětka asi už určitě nebude, konec vypadá uzavřeně, tak nezbývá než se těšit na všelijaké spin offy, zejména film Ballerina, kde by měl mít Reeves menší roli. Tleskám! ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Stále perfektné a odzbrojujúce ako predošlé diely. Možno dokonca ešte aj o chlp lepšie. Neviem ako to Keanu Reeves a Chad Stahelski dokázali, ale po troch dieloch som si myslel, že som videl všetko v rámci dobrej akcie vo filmoch. No tu v John Wick: Chapter 4 mi ukázali, že sa dá zájsť ešte ďalej. Stručne a jasné to zhrniem v troch bodoch. Prvý bod prečo je toto štvrté pokračovanie vynikajúce sú pochopiteľne akcie, ktoré sú naozaj lahodne na pohlaď. Kamera a choreografia znova ponúkne niečo čo sme ešte nevideli (pohlaď zhora alebo takmer hodinové akčné finále, ktoré ide na plne grády nonstop až do záverečných tituliek!). Druhý bod sú postavy a herci. V každom diely sa mihol vždy niekto známi, no tento diel ma rozhodne najlepších hercov. Je tu japonský sympaťák Hirojuki Sanada (Sunshine), ktorý vládne v Osaka Contintenal a ktorý rád pomôže kamošovi v núdzi. Na druhej strane je tu Bill Skarsgård, ktorý mi svojim démonickým prejavom trochu pripomínal Jokera. No a aby dostal Johna, tak ma na pomoc zabijakov ako Marko Zaror (Neporaziteľný III) alebo Donnie Yen (Ip Man), ktorý je mimochodom fantastický. Navyše po Wickovi ma asi najviac priestoru na plátne a kludne by som sa ho nebál označiť za najlepšiu vedľajšiu postavu v sérii. A aby toho nebolo málo Keanu si to rozdá aj s tlstým Scottom Adkinsom (Neporaziteľný), ktorý sa tu zmení na nepoznanie, no jeho scény sú tiež výborné. Tretí a posledný bod je príbeh. Príbeh je síce s veľkej časti podobný, ale dostali sme veľmi pekný záver, ktorý sa mi ľúbil a zároveň ma milo prekvapil. Audio-vizuálna stránka je takmer identická s predošlými dielmi, takže nádherné lokácie a hudba, ktorá bičuje film v pred nechýbajú ani tu. Čo však identické nie je, je dĺžka filmu. Každý diel je dlhší ako ten predošlý a nie tomu inak ani tu. Osobne si myslím, že niekomu nebude pochuti sledovať ako John zabije takmer 140 ľudí v extrémne dlhých akčných scénach. No fanúšik akčných filmov sa podľa mňa určite poteší a kto už neocení toto, tak už neviem, čo si predstavuje pod pojmom kvalitne natočená akcia. Film roka! P.S.: počkajte si na scénu za titulkami. 95% - 5* ()

DJ Lonely 

všechny recenze uživatele

John Wick 4 je dlouhej jak písnička od Meat Loafa a táhne se jak žabí hlen. Ovšem jakmile dojde na akci, zařadí forsáž. Naprosto nejlepší je intermezzo se Scottem Adkinsem, kterej skládá hold Sammo Hungovi a trousí hlášky skoro jako Joe Hallenbeck. Tuhle berlínskou etudu jsem si vyloženě vychutnal. V závěsu se drží akce u Vítězného oblouku v Paříži, která byla taky naprosto bezchybná. Zbytek akce je naprosto v pohodě, ale kromě délky a spousty filosofických keců, který mi místy přišly jako ze série Rychle a zběsile, mě tam dost štvala i ta neuvěřitelnost toho, co všechno byl Wick schopen přežít. Nad tím by žasli i Mokří banditi. :) Podtrženo, sečteno - dalo se to ukoukat, ale vracet se už časem asi budu jen ke dvěma výše jmenovaným scénám. Silnější tři hvězdy to jistí, nicméně žádné pokračování už ke štěstí nepotřebuju. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (27)

  • Sven Marquardt, ktorý hrá Klausa, je fotograf a vyhadzovač najslávnejšieho berlínskeho techno nočného klubu Berghain. (Arsenal83)
  • Tato série měla být původně trilogie, ale po úspěších předchozích dílů se tvůrci rozhodli, že chtějí tento svět a příběh rozšířit. (Sebule)

Související novinky

Keanu Reeves si zahraje v komedii od Jonaha Hilla

Keanu Reeves si zahraje v komedii od Jonaha Hilla

08.03.2024

Tuhle kombinaci by nejspíš čekal málokdo. Keanu Reeves (The Matrix Resurrections), herec téměř univerzálně milovaný napříč všemi cílovými skupinami, však už loni přislíbil svou účast na nadcházejícím… (více)

Ballerina přitančí s ročním zpožděním

Ballerina přitančí s ročním zpožděním

22.02.2024

Fanoušci zabijáka Johna Wicka a herečky Any de Armas budou muset zatlačit slzu zklamání, na jejich společné akční dobrodružství si budou nakonec muset počkat výrazně déle. Dlouho připravovaný a mimo… (více)

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Keanu Reeves si přál ve Wickovi definitivní smrt

Keanu Reeves si přál ve Wickovi definitivní smrt

19.09.2023

Jak poznáte, že už má herec nějaké role plné zuby? Tak třeba tak, že při natáčení na kolenou prosí režiséra, aby ho zabil. Tedy alespoň ve filmu. Přesně to byl údajně případ Keanu Reevese (Matrix,… (více)

Reklama

Reklama