Reklama

Reklama

Bruce Wayne (Ben Affleck) je odhodlaný postarat se o to, aby Supermanova (Henry Cavill) oběť nepřišla nazmar. V Lize spravedlnosti Zacka Snydera spojí síly s Dianou Prince (Gal Gadotová) a společně sestaví tým superhrdinů, jehož posláním je zachránit svět před blížící se hrozbou katastrofických rozměrů. Tento úkol je však mnohem obtížnější, než si Bruce představoval, neboť každý z nováčků čelí vlastním démonům, které musí porazit, aby mohli dát dohromady jedinečnou ligu superhrdinů. Batman (Ben Affleck), Wonder Woman (Gal Gadotová), Aquaman (Jason Momoa), Cyborg (Ray Fisher) a Flash (Ezra Miller) doufají, že na záchranu planety před zloduchy jako jsou Steppenwolf, DeSaad a Darkseid ještě není příliš pozdě. (HBO GO)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (808)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Původně se mě do toho čtyřhodináče ani nechtělo, ale koho by nezajímal chlap s vidlí jak bojuje proti démonům. Jasně ono je to trošku složitější, ve filmu se to hemží různýma "manama", ale naštěstí tam v minisukni rajtuje i Gal Gadot, takže moje oči dostali nažrat. Pardoxně to neucelené vyprávění, protože ta nezajímavější část, oživení Supermana není zase tak moc rozšířená jak by se mě líbilo. Moc se mě nelíbila záverečná epizoda, přišlo mě to na hovno, jako kdyby chtěl být Zack zajímavej a tím to hasně. Ustál jsem to v pohodě, ale zase že bych si to dal znovu, to teda fakt ne. ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

"Rozumově" čtyři, ale Zackův fanboy musí s úctou a respektem bez jakýchkoliv pocitů zhřešení nadhodnotit. Má to hodně chyb - od kýčových (ve špatném smyslu) scén, přes tupý dialogy a občas stejně tupě přepálenou akci, až po nevkusně využitý písničky Nicka Cavea. Ale co už... trvá do čtyři hodiny, který jsem dal bez větších problémů v kuse a ani jednou (!) jsem se nepřistihl, že bych se nudil (salut o dvě hodiny kratší Whedonpatlanina) - a to je u takovýho megalomanskýho výtvoru win jak prase. I přes všechny scénáristický nedostatky to totiž drží jako celek, postavy maj krásně rozdělenej čas před plátnem (takže z otravných postav jako Cyborg nebo Steppenwolf se konečně staly charaktery, který maj smysl a nejsou to jen digi mlátičky), i přes digibordel je to až na pár scén konzistentní obrazová hra s jasnou vizí, pár slušných gagů a závěrečná třičtvrtěhoďka je hodně slušnej DCverse-repair materiál a přál bych si, aby se tahle verze stala filmovým kanonem a na tu kino bídu se zapomnělo. Nemá to sice hlubokou symboliku jako Man of Steel, neni to tak osudový jako BvS, ale je to sakra dobrý. Pro pátou hvězdu jsem se rozhodl po Snyderovo osobním rozloučení se s dcerou, který mi málem vehnalo slzu do oka. Film s duší. ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Mňa to nadchlo. Celkom chápem aj negatívne reakcie, ale mne to proste sadlo vo všetkých smeroch. Epické ako krava, atmosférické a vyvážené, herci v správnych polohách, z hrdinských nástupov som mal zimomriavky a pri scénach, čo hrali na emócie, som mal dokonca slzu v oku. Omnoho lepšie nielen ako Whedonova verzia, ale aj ako MoS a BvS. ()

Toren 

všechny recenze uživatele

7/10. Je to tam. Zlepšení po všech stránkách. Postavy (hlavně Cyborg a Flash) mají potřebné základy a prokreslenost, na kterých lze stavět i v macaté 4-hodinové stopáži, která překvapivě není tak přepálená, jak by se mohlo zdát. Pořád tu máme digi-maglajz (i když v prostřední a finálové potyčce imo přehlednější) a pořád jde o tentýž příběh, který ale díky bohu dává smysl - je tu kýžená výstavba, kontext a prostě to daleko lépe zaklapne ke konci do sebe. Rozhodně se tu najde hromada problémů (stále tu jsou některé WTF scény, zbyteční zpomalovačky, dlouhá úvodní expozice, prachobyčejná základní linie či zmíněné triky) ALE co je důležité - nerozpadá se to pod nátlakem několika vizí. Je to Snyder ve své nejryzejší podobě. A fakt, že se pokusil o něco odlišného a pro mě z velké části i funkčního... je pro mě velké plus. To srdíčko tam prostě má. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Stopáž je, samozrejme, poriadne prestrelená a určite by sa dala ešte prestrihať. Napriek tomu mi film prebehol poriadne rýchlo a oproti pôvodnej verzii je Snyderova Justice League o triedu lepšia. Steppenwolf pôsobil tiež oveľa schopnejšie, vďaka čomu boli súboje výrazne napínavejšie ako vo verzii Whedona. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (40)

  • I když Henry Cavill jako Superman ve filmu nosí černý oblek, ve skutečnosti natáčel v klasickém modro-červeném obleku. Režisér Zack Snyder chtěl od začátku používat černý oblek, studio však bylo proti. Proto došlo ke kompromisu, kdy byly barvy modro-červeného obleku upraveny tak, aby se případně daly v postprodukci změnit na černou. Tak se také stalo, a když Snyder film dokončoval, použil původní černý design, stejný jaký Superman nosil i po svém vzkříšení v komiksu, ve kterém mu tento oblek pomáhal více absorbovat sluneční paprsky a urychlovat regeneraci. (TwoFace)
  • Před uvedením režisérské verze Ligy spravedlnosti (2017) uvedl Ben Affleck následující: „Do Batmana jsem se pustil kvůli svým dětem. Chtěl jsem natočit něco, co by nadchlo mého syna. Však chápete, moje děti neviděly Argo (2012). Zack Snyder chtěl natočit variaci na Temného rytíře Franka Millera, který je opravdu dobrý. Naneštěstí ve filmovém průmyslu rozhoduje mnoho faktorů a i když máte obličej na plakátu, neznamená to, že máte i rozhodující slovo. A i kdyby ano, nikdo nezaručí, že to bude fungovat. Vzal jsem si kostým na narozeninovou oslavu svého syna a to mi stálo za všechno utrpení z Ligy spravedlnosti.“ (CrypzzXD)

Související novinky

Snyderovo obří sci-fi dostane eRkové verze

Snyderovo obří sci-fi dostane eRkové verze

24.03.2023

Režisér Zack Snyder plánuje pro svoji obří fanouškovskou základnu koncem dubna třídenní speciální událost, na které promítne svoji komiksovou trilogii Muž z oceli, Batman vs. Superman a Liga… (více)

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

04.11.2022

Studio Warner Bros. Discovery čerstvě oznamovalo čísla za třetí kvartál a podle očekávání to není žádná hitparáda. I proto se musel před investory poměrně rychle ujmout slova nový šéf společnosti… (více)

Nový Batman bude rekordně dlouhý

Nový Batman bude rekordně dlouhý

21.01.2022

Těšíte se na chystaný snímek The Batman od režiséra Matta Reevese (Válka o planetu opic)? Pak vás možná potěší zpráva, že si pro vás tvůrce vydupal u studia zatraceně tučný kus stopáže. Snímek totiž… (více)

Reklama

Reklama