Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obyčejné lidské příběhy o tom, co nás trápí, co hledáme a nenalézáme jsou vyprávěny s nadhledem a okořeněné trefnou situační komikou. Samozřejmě nechybí i ta správná dávka nefalšované romantiky a sentimentu. Ve filmu Přání Ježíškovi se ukázkově rozkmotřená rodina znovu a znovu snaží usmířit. Nezodpovědný floutek, jehož životní náplní je obšťastňování žen, zjišťuje, že existuje i otcovská a partnerská odpovědnost. Spokojenému manželskému páru, kterému zdánlivě nic nechybí, postaví osud do cesty malou uprchlci z dětského domova. Úspěšný a sebevědomý manažer svou spřízněnou duši už našel, ale představit ji rodičům, je pro něj noční můra. Dva osamělí lidé, kteří už rezignovali na štěstí a hledání toho pravého, možná dostanou ještě jednu šanci. (Bioscop)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (189)

curfew77 

všechny recenze uživatele

Slabounké, ale přeci jen nepatrně nad obvyklým průměrem tuzemských romantických komedií. Děr v logice děje i chování postav je tedy jako máku, celá linka Langmajerovy rodiny je absolutně mimo (a jeho zákrok na střeše v úvodu a následné vyústění totální WTF), ale najde se pár momentů vtipných i působivých. Mnozí z herců navíc samozřejmě umí i hodně pitomé dialogy či scény popostrčit o kousíček výš (Hana Vágnerová) a taková Elizaveta Maximová byla ve své roli opravdu velmi roztomilá, té bych moc přál nějaký chytřejší film. Sečteno a podtrženo, vysloveně to (snad s výjimkou už zmíněné rozhádané a zázračně usmířené rodiny) asi neurazí, ale stejně mi přijde vždycky líto, když se tolik peněz, úsilí, dobrých herců a produkčního snažení vyplácá na zcela zapomenutelné dílo, v tomto případě notabene remake polského filmu. 45 %. ()

Gogen 

všechny recenze uživatele

Listy do M. ... skvělý polský film ... a Přání Ježíškovi jako názorná ukázka současného českého herectví (zoufalý Krajčo, Hádek, Vagnerová či Polívková) ... naprosto tomu chybí Polská přirozenost. Asi je to tím, že Poláci se vyhrají v zajímavých filmech, kterýma Polská kinematografie disponuje u nás se po hříchu točí vztahové komedie, které splývají v jednolitý seriál. ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Ono by to bolo aj skvelé, keby to nebola absolútna kópia Noci plnej zázrakov (Listy do M). Takže kto videl poľský originál, tak z toho asi až taký unesený nebude. Každopádne, natočené je to pekne, a určite aj herecké obsadenie bolo kvalitné a prenos do prostredia Brna prebehol tiež veľmi obstojne. Česi sa teda zhostili tohto remaku technicky vynikajúco, avšak po kompozičnej stránke v podstate bez zmeny. A to je škoda, lebo si myslím, že toto malo na viac ako len o presné kopírovanie predlohy. Nič to však nemení na tom, že je to vydarený vianočný film s množstvom pekných posolstiev s morálnym rozmerom. 3* ()

Brtniik 

všechny recenze uživatele

Bylo nás na tom v kíně nanejvýš třicet přesto musím přiznat, že film je fakt dobrý! Připadá mi až evropský než klasicky malo český a díky za Brno. Pravda, poněkud zneužitá deus ex machina (ale jak jinak): zdrhající papírek s adresou a čtvrt metrem chvojí v korbě zachráněný kaskadér Lanoš, ale budiž – jsou (tam) Vánoce. Překvapil mě proti úkol Langoše a Pauhoufové, ale holčina (viděli jsme ji u p. Šípa) byla dokonalá. Další dětští herci rovněž. Myslím, že film byl stran zápletky a peripetií postav vyvážený. Našel se tam polepšený hříšník (a ne jeden), věrný psif a ti praví se našli… Zdá se, že korporáty a jejich praktiky naplňované nešťastníky v jejich vedeních, nám začínají vadit. ODSTAVEC Letos jsme se po sto letech zbavili komančů, kdyby to vzdal hlavní zmrzlinář, mohl by být příští rok příslibem lepších časů. Film vřele doporučuji – my jsme se báječně bavili. ODSTAVEC Edit: Námitky, srovnávání polského filmu s tímto? Bať bať, moje řeč - poté, co jsem viděl porno film, věru nikdy jsem se o něco podobného sám nepokusil, abych nebyl za plagiátora… ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

srovnávat Přání Ježíškovi s Láskou Nebeskou je stejné asi jako srovnávat Byl jednou jeden polda s Policejní akademií. Jádro filmů si je v lecčems podobné, nicméně výsledek rozhodně není stejný. Tyhle vánoční mozaiky jsou samozřejmě divácky vděčné a i v těch slabších se dá najít něco co pobaví, nebo zahřeje u srdíčka, což platí i tady. Pár vtipných momentů (primárně v podání dua Holubová Dušek), nějaký ten humor z prvního stupně základní školy (Olík co má kolík) a trocha těch emocích a ne úplně funkční romantiky. Je celkem smutné, že k tomu aby Marta Ferencová konečně natočila film na který se dá koukat bez větší psychické újmy musela úplně rezignovat na originalitu a musela obšlehnout polský originál. Ve finále ani to ovšem neudělala úplně dobře, jelikož Přání Ježíškovi přes veškerou snahu působí nepřirozeně a strojeně (z nejednoho dialogu sem měl pomalu vyrážku, protože takhle prostě normální lidi nekomunikují)...50% ()

Galerie (151)

Zajímavosti (9)

  • Během závěrečných titulků můžeme vidět další scény. (griph)
  • Štáb překvapivě nejvíc válčil s počasím, které sněhu v době natáčení nepřálo: „Sehnat dostatek sněhu, když sníh není, to byl opravdu velký úkol. Proto jsme se přesunuli na finále natáčení do Jizerských hor. Sníh jsme dosypávali v Praze a Brně a všude, kde to šlo. Pak samozřejmě covid, všichni chodili s rouškami, všichni jsou opatrní, všechno se špatně shání,“ uvedl producent Adam Dvořák. (Duoscop)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno