Reklama

Reklama

Vymítač ďábla III

  • USA The Exorcist III (více)
Trailer

VOD (1)

Pekelná brána se opět otevírá! George C. Scott jako policejní vyšetřovatel Lt. Kinderman pátrá po vrahovi záhadných a brutálních vražd. Nevěří na démony a jejich nadpřirozenou moc. Ještě ne. Nevysvětlitelné úkazy v nemocnici pro choromyslné nezanechávají žádné stopy k rozluštění děsivého tajemství. Jaká síla však vede nemocnou ženu, aby se plazila po stropu zcela obratně a neslyšně jako moucha? A snad i vraždila? (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (91)

curunir 

všechny recenze uživatele

,,A NEMAL BY SI SI ČÍTAŤ V EVANJELIU?" ,,NEPÍŠU TAM O MÓDE." __ Vzhľadom nato, že W. P. Blatty sa predovšetkým držal pera si s riadením filmového štábu poradil rovnako dobre, ako hociktorý renomovaný režisér. Mix mysterióznej kriminálky a s postupne budovanými hororovými scény je ozaj desivý a priznám, že miestami sa mi príjemne ježili chĺpky na rukách. Samozrejme scény rozhovorov v cele sú vďaka efektnému nasvieteniu tými najlepšími z celého filmu a zvyšok celkovej znepokojivej atmosféry dotvára tradične vypiplaná zvuková stránka a (miestami surrealistická) skrytá symbolika. Herecké obsadenie hodnotím tiež pozitívne; Dourif je skutočne démonický a v hlave diváka utkvejú aj vtipné kamarátske rozhovory medzi kňazom a G. C. Scottom, ktorý si nomináciu na Zlatú malinu zrejme vyslúžil za nevyváženie charakterov skúseného a zároveň citlivého vyšetrovateľa. Na druhej strane veľa vedľajších postáv je nepotrebných pre dej, od členov Scottovej rodiny až po exorcistu Nicola Williamsona, ktorý sa tu objaví iba preto, aby napokon došlo aj k vyháňaniu diabla, ktoré je však trocha vynútené pre väčšiu atraktívnosť filmu. ,,Tretí exorcistu" na pôvodnú jednotku vo viacerých ohľadoch stráca a určite sa ani tak dlho neudrží v diváckej pamäti. Žiadnou hanbou však nie je a je podivuhodné, že sa nedočkal väčšieho diváckeho ohlasu. (862. hodnotenie, 61. komentár k filmu) ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

Toto je jeden z mála filmov, ktoré neviem ohodnotiť, respektíve mám zmiešané pocity, preto to dávam kompromisne nas tri hviezdičky: Ako horor to bolo dosť mizerné (akr taká klasická kriminálka kde je akurát páchateľom temná sila) a dialógy a scény týkajúce sa pátrania po démonovi boli občas nezmyselné, chaotické či mierne nelogické ALE niektoré režisérove nápady a réžia v niektorých scénach je (neviem, či zámerne, nechtiac alebo vďaka prirodezenému talentu) až prekvapivo nekonvenčná na to, že sa jdná o tretie pokračovanie komerčne úspešného horroru, navyše - dialógy medzi kňazom a jeho kamarátom detektívom či niektoré detektívové hlášky sú perly slova hodné možno aj do allenových či coenovských komédií. Naozaj zvláštny úkaz na filmovej scéne ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tam, kde Richard Burton neuspět, tam George C. Scott exceluje a ukazuje, jak byl skvělým hercem. Ale je to dáno i tím, že tenhle snímek má mnohem zajímavější scénář než dvojka. Tohle je příběh, který vás bude zajímat a který vás bude děsit. To je strašně dobře. Série dostala nový lesk, který není moc matný. Nesmíte ale čekat něco, co by bylo podobné prvnímu filmu. Tohle je jiné a já jsem za to rád. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Po nezdařilé dvojce velice příjemné překvapení. Autor Exorcisty W. P. Blatty se po minulém dílu asi pěkně zhrozil, takže si trojku natočil sám, a nutno říct, že se mu povedlo navázat na jedničku tím nejlepším způsobem. Sice už to není čistokrevný horor, spíše taková mysteriózní detektivka, ale tohle vůbec nevadí. Pátrání po brutálním vrahovi, co měl být mrtvý už třicet let, budí hrůzu svým nemocničním prostředí, kde dochází k novým vraždám, a kde se šílené babky prohánějí po stropě. Hlavní detektiv byl sympaťák, Brad Dourif slušně využitý, a krom vymítacího a trochu krvavého finále jsou tu dvě mimořádně povedené lekačky. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Do temné kriminálky 'Legie', vyšetřující brutální rituální sériové vraždy (v blázinci), se na sílu roubuje návaznost na prvního Exorcistu (vedoucí až k "zmrtvýchvstání" jedné postavy) a nepřekvapivě to k sobě úplně nesedí. Nezkušenost spisovatele (vynikající dialogy mezi přáteli v úvodu) jako režiséra se projeví zejména v nepovedené konfrontaci s (okatě přidaným) vymítáním ve finále; přes jistou unylost a nucenou žánrovou béčkovost ale scénář se skvělými hereckými výkony (Scott, Dourif, Flanders) zaujme a nepostrádá atmosféru (vražda sestřičky!). Slabší 3*, ovšem rozhodně lepší než beztvará dvojka. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (12)

  • Příběh byl částečně inspirován skutečným řáděním vraha s přezdívkou Zodiac. (Karlos80)

Reklama

Reklama