Reklama

Reklama

Top Gun: Maverick

  • USA Top Gun: Maverick (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Pete „Maverick“ Mitchell (Tom Cruise) k smrti rád pilotuje stíhačky. Dokonce tak, že se už přes třicet let úspěšně brání povýšení ve strukturách amerického letectva, protože to by ho z kokpitu vyhnalo do vyhřáté kanceláře. Maverick byl navíc vždycky magnetem na průšvihy, což se s armádní kariérou taky docela vylučuje. Pilot je ovšem bravurní, možná ten úplně nejlepší, a proto dostane nabídku stát se instruktorem elitních stíhačů z programu Top Gun, které má připravit na úkol, jenž spadá do kategorie Mission Imposssible. Kromě téhle bude muset Maverick zvládnout i jednu obtížnou soukromou misi. Jedním z pilotů, které má připravit do akce, je i Bradley Bradshaw (Miles Teller), syn jeho kamaráda a navigátora Goose. Znalci prvního Top Gunu vědí, že Goose zahynul, když se neúspěšně katapultoval z neovladatelné stíhačky, pilotované právě Maverickem. A jeho syn mu otcovu smrt klade za vinu. Maverick za žádnou cenu nechce, aby Bradleyho potkal stejný osud jako jeho otce. Přitom si uvědomuje, že pravděpodobnost, že některý z pilotů plánovanou leteckou operaci nepřežije, není vůbec malá. (CinemArt)

(více)

Diskuze

Jarin69

Jarin69 (hodnocení, recenze)

Kdyby trošku ubrali na megahrdinovi a hodně ubrali na patosu, tak by to možná bylo lepší. Kdo by neměl rád filmy o letadlech?

na příspěvěk reagoval JUWA

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

SeTTi

Scénář ani nesliboval nějaký kdo ví jaký dějový propletenec, stejně tak tomu bylo i u prvního filmu a mnoho jiných, úspěšných blockbusterů se veze na stejné vlně a velice jednoduchém scénáři a není na tom nic špatného...

SeTTi

SeTTi (hodnocení, recenze)

Na tomhle filmu je nejhorší, že se veze jen na vlně vzpomínek a technickém provedení. Scénář je jinak hoden nějaké nízkorozpočtové prvotiny.

na příspěvěk reagoval Jakkob

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

V některých kinech to stále promítají, Cruise et al. chtějí z kinodistribuce vytěžit, co to jde. Paramount stejně moc silných značek (mimo Cruise Action Cinematic Universe bo jak se tomu teď říká) nemá.

na příspěvěk reagoval mirroh

Deyw

Deyw (hodnocení, recenze)

digitally starting Aug. 23, while 4K Ultra HD, DVD and Blu-ray versions will release on Nov. 1.

 

uz to nutne potrebuju 😂

na příspěvěk reagoval TheDarKnig

meti

meti (hodnocení, recenze)

Jakkob

Ooo jaký jsi osvícený a uvedomely člověk. Zajímavé myšlenkové pochody. Strýček Jára Cimrman by na tebe byl hrdý. 

Echelon1

Echelon1 (hodnocení, recenze)

SeTTi

On ale spomenul len manévrovateľnosť, nie elektorniku a konštrukciu, a v tom má pravdu. Aj keď ako hovorím nižšie, to nie je nejaká významná vlastnosť.

SeTTi

SeTTi (hodnocení, recenze)

Duncan66

Docela odvážné porovnání 15 let používaného letounu s dalším, který doteď neopustit před produkční fázi a vše co se o něm ví jsou pouhopouhé spekulace, které se podle výkonů a vybavení Su-35 nejspíše ani nezakládají na pravdě.

na příspěvěk reagoval Echelon1

spider74

spider74 (hodnocení, recenze)

JUWA

Po tom co jsi napsal jsem naopak přesvědčen že nemyslíš. Podle tvojí logiky by se ani neprodávali modely letadel nacistického Německa a netočili se filmy z II. světové války jelikož jsou tam uniformy a technika sil zla 😅😂🤣

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

JUWA

Podle stejné logiky bychom pak nemohli obdivovat vojenskou techniku Německa z 2. světové války, jak dobře poznamenal kolega Helo, a přesto tak ve velkém děje. Sama technika (a je jedno která) není ani zlá a ani hodná a jejím obdivem či prostým zájmem o ní ze sebe člověk nedělá přívržence režimu, který onu techniku používal či používá, ani jeho sympatizantem a ani nic jiného...

Jestli je pro tebe díky invazi na Ukrajinu Su-57 "nehezkým nástrojem zla", tak ti to budiž přáno, ale nevnucuj tento svůj subjektivní postoj lidem okolo...

Echelon1

Echelon1 (hodnocení, recenze)

Duncan66

Bezpochyby. Iste, to až tak pre stíhačky tejto generácie nie je tak kľúčové. Väčšina detinských rečí "ktorý vojenský prostriedok je lepší" nemá žiadny vedomostný základ, len elementárne, prevažne kvantifikovateľné verejné údaje. Pritom sú otázky ako výkonnosť radarov a elektroniky, typy nesených zbraní a všestrannosť možností zasahovania cieľov (pozemných, vzdušných, námorných), náročnosť údržby (stealth nátery zvyknú potrebovať klimatizovaný hangár), odolnosť materiálov a konštrukcie (údajne testovali Su-57 v situácii, ak by bol odtrnutý kryt pilota, to F-22 ani F-35 pokiaľ viem nerobili), schopnosti vzájomnej spolupráce (na Ukrajine boli použité Su-57 vo vzájomnej kooperácii), schopnosti komunikácii s inými vzudšnými prostriedkami (moderné stíhacie lietadlá nepátrajú po cieľoch len sólo, ale sú aj navádzané inými prostriedkami ako E-3 Sentry, Beriev A-50/A-100, E-8 Joint STARS, na to sa táto 5. generácia lietadiel obecne veľmi spolieha). K tomu vojenské prostriedky je nutné začleniť do celkovej doktríny a stratégii krajiny, ktorá ich vyvýja alebo používa.

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

JUWA

To je dost dobře možné, ale co to má společného s tím, že se mi to letadlo vizuálně líbí? Tam přeci nehraje žádnou roli to, zda to je či není letadlo zla, nebo zda je či není F-22 lepší...

na příspěvěk reagoval JUWA

Uživatel Echelon1 smazal svůj příspěvek.

Uživatel mirroh smazal svůj příspěvek.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

mirroh

mirroh (hodnocení, recenze)

no podepsala se na tom malinko i castecne inflace a cena vstupenek 100 az 200 milionu bude zasluhou znehodnocenych penez za poslednich par let

Související novinky

Třetí Top Gun se řítí

Třetí Top Gun se řítí

12.01.2024

Top Gun: Maverick, který před rokem a půl zboural kina, je nejúspěšnějším filmem megastar Toma Cruise a celosvětově si doletěl pro 1,5 miliardy dolarů. Bylo tedy jen otázkou času, než Paramount… (více)

Tom Cruise se vrací k Warnerům

Tom Cruise se vrací k Warnerům

10.01.2024

Když byl Tom Cruise ještě jednadvacetiletým mladíčkem, jeho průlomem byla role Joela Goodsena, jenž si ve filmu Riskantní podnik chtěl vyhodit z kopejtka. Ten vzešel ze slavného studia Warner… (více)

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Reklama

Reklama