Reklama

Reklama

Šest cizích lidí ve vězení budoucnosti, které tvoří nekonečná řada vzájemně propojených cel ve tvaru kostky. Psycholožka, policista, profesionální zloděj a dospělý autista netuší, kde jsou a jak se tam dostali. Ale brzy zjistí, že každý z nich má schopnosti, které jim mohou pomoci k úniku. Napětí však vyvolává konflikty a jejich společné úsilí dostává trhliny. Přežijí, jen když odloží stranou vzájemnou nevraživost a začnou spolupracovat. Je to jediná cesta ke svobodě. Spojí své síly nebo zahynou? Kdo se dostane ven? (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (676)

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

V kocke...sa snúbi minimalistická oslava klaustrofobickej drezúry a matematická deštrukcia demarkačnej pudovosti. Táto mnohoznačná, machinačná hra o prežitie si po celú dobu udržuje neobyčajnú vypätosť, bez okolkov ospravedlňuje nevyhranené finále a hrdo si preberá nálepku mind-fuck. Zrádny labyrint, životné výpočty...vyvražďovačka s presahom. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 6/10 Děj 9/10 Hudba 7/10 Efekty 7/10/// +scénář, námět, atmosféra -levnější provedení, některé logické nesouvyslosti/// Poprvé jsem film viděl asi před 5ti lety a byl jsem dost šokován. Napodruhé se sice vytrácí moment překvapení, ale přesto jsem si tento horor dost vychutnal. Dnes mohu namítat snad jen to, že film neoplívá větším rozpočtem (možná v tomto směru bude Kostka 0 lepší), tímpadém lepšími efekty, známějšími herci a rovněž pikantních smrtí tam mohlo být více. Přesto atmosféra tento film hodně zachraňuje a pokud jste jej ještě neviděli, rychle tak učiňte. O konci se moc rozepisovat nebudu. Prostě doufám, že prequel nám mnohé vysvětlí. 666 464 747/// Celkem 77%/// ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Takhle nějak prý bude při státních maturitách probíhat zkouška z matematiky.. V kostce: neotřelý námět, originální zpracování, stísněná atmosféra na druhou a brilantní nápad s pojmenováním a hlavně souladem povah všech sedmi zúčastněných s charakterem různých světových věznic. Nebýt některých příliš ochotnických výkonů, bylo by to to nejdokonalejší pravidelné šestistěnné těleso, které znám. Ohledně samotného původu Kostky panuje mnoho dohadů (přednebí a předpeklí v jednom, mučící Rubikova kostka mimozemšťanů, vládní experiment), ale já si myslím, že to všechno byly jen střeva jedné z hracích kostek, které by Rimmer někomu nacpal do nosu a praštil s ním o stůl tak, až by mu vystřelily z uší. To by se mi líbilo, ale on s nimi nakonec hodil jen pětku a dvojku.. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Už je to dávno, čo som videl tento film. Veľmi som sa na neho tešil a tak konečný výsledok nemohol naplniť moje očakávania. Hororová forma tu je dôležitejšia, ako logika a postavy mi nepripadali nijako zvlášť zaujímavé. Navyše ma vtedy mierne sklamal koniec, čakal som niečo skutočne šokujúce. No uvidíme, ako budem vnímať film teraz, po desiatich rokoch. Mohli by ho občas dať aj v tv. Tak na druhý krát musím hodnotenie poopraviť, zmysel to dáva a má to aj svoju hĺbku. Treba sa zamyslieť, ako postavy v skutočnosti umierajú, čo, alebo kto je tu tá pravá pasť a prečo má film taký záver, aký má. Nepredvídateľnosť jednotlivých kociek je rovnaká, ako nepredvídateľnosť chovania ľudí a ich charakterov. Pekná metafora na žánrový film. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Cube" je filmom, ktorý aj veľa rokov neskôr stále ostáva v pamäti ako jeden skutočne silný hororový zážitok. Film má dobrú atmosféru, je správne temný a má aj zaujímavé postavy, ktoré som chcel sledovať. Je zaujímavé vidieť ako na mnohých postupne začne celá tá situácia doliehať a ako postupne začnú prichádzať o rozum. A je zaujímavé vedieť, že toto je najlepšia rola, kde sa objavila Nicole de Boer. Po tomto filme som si hovoril, že sa teším až ju uvidím niekedy znovu, no reálne sa nakoniec stala tvárou lacných katastrofákov, ako bolo napríklad "Metal Tornado". Čo je trošku škoda. Lebo v tomto filme bola ozaj vynikajúca. A aj v mnohých ďalších filmoch som o nej nemohol povedať, že by podávala mizerné výkony. Zaujímavé je na filme, že pôsobí aj celkom uveriteľne. Celé to skôr pôsobí ako experiment. Dajme dokopy skupinu ľudí, ktorí majú v určitom smere nejaké znalosti. Prípadne možno aj mohli nejakým spôsobom do toho projektu prispieť. Podarí sa im nájsť cestu von, alebo ostanú uväznení v tomto obrovskom labyrine plnom nástrah? To bolo pre mňa veľmi dobre zapracované. Sú dokopy len 2 veci, ktoré ma na filme mrzia. Prvou je záver. Neviem ako sa to celé vlastne udialo. Viem, že sa to mohlo udiať, no bolo to nutné? Myslím si, že všetci sme chceli vidieť, aby sa naša finálna trojka dostala z tej kocky von. A pohľad Nicole de Boer v jej očiach a tá radosť z pohľadu na východ mala pre mňa väčšiu silu, než to čo prišlo následne. Druhý problém vidím v tom, že niektoré postavy mohli byť vyprofilované trošku lepšie. Myslím si, že výsledne sú mnohí dobrí, no Quentin a Worth mohli byť vyprofilovaní o niečo lepšie. Môj pocit. Celkovo ale ide pre mňa o skvelý thriller, ktorý aj dnes vie prekvapiť svojou atmosférou. A je cítiť, že aj dnes mnohí filmoví tvorcovia berú z tohto filmu inšpiráciu. Hodnotenie: B+ ()

Galerie (20)

Zajímavosti (19)

  • Všechny rébusy ve byly vymyšleny profesorem matematiky a skutečně fungují. (Locksley)
  • Náklady na výrobu byly 365 tisíc kanadských dolarů. (NIRO)
  • Režisér Vincenzo Natali natočil krátké pokračování, ve kterém bylo vidět vnější prostředí krychle. Pak ale slavnostně přísahal, že jeho obsah nikdy neprozradí a nakonec film zničil. (Piggsy)

Související novinky

Neuromancer má lepšího režiséra

Neuromancer má lepšího režiséra

10.05.2010

„Bible kyberpunku“ z pera Williama Gibsona se už pěkných pár let chystá na plátna kin. Když bylo ohlášeno, že ji bude režírovat Joseph Khan (tvůrce šílenosti Torque – Ohnivá kola) a hlavní roli si… (více)

Reklama

Reklama