Reklama

Reklama

Texaský masakr motorovou pilou 2

(festivalový název)
  • USA The Texas Chainsaw Massacre 2 (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Dva kluci se vydávají na největší pařbu svého života, když jim cestu zkříží neznámá postava s motorovou pilou. Stretch, které zavolají do rádia vyslechne jejich vraždu v přímém přenosu. Netuší tím, že se dostala sama na seznam mrtvých a zdá se že texaský masakr ani po 13ti letech neskončil... Po útoku v rádiu (kde přežije) se sama na vlastní pěst rozhodne vypátrat vrahy, ale končí v zajetí. Na pomoc přichází "Levák" (Dennis Hopper). (Rodriguez)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (128)

kobejn 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od syrové a vážně míněné jedničky, je dvojka roztomilou absurditou na pomezí mezi hororem a komedií a velmi vtipnou sebeironickou hrou, která paroduje jak horory s jejich "smrtelně" vážnym laděním, tak komedie a jejich "nevázanost". Hooper natočil geniální pokračování, právě proto, že téma "masakru" uchopil naprosto jinak a stvořil nový originál. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

První díl Texasu co jsem viděl, pravda neviděl jsem ho tenkrát celý, ale byl jsem připosrán strachy, dávaly ho tuším na Nově. Když jsem to viděl nedávno tak jsem si řekl, to myslel Hooper vážně? Ona to vskutku sračka je. Nemá to žádnou atmosféru prvního dílu, zábavné scény jsou silně nezábavné. A plno scén tu je strašně zbytečně přitažené za vlasy. Naneštěstí tu je i pár výborných scén jako třeba rozhovor kráska vs. šílenec. Ale jinak je to spíše průser. Jednou to stačilo. ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Závidím lidem, kteří si Texaský masakr motorovou pilou 2 dokázali užít. Já se snažil a rozhodně jsem od filmu neměl žádná velká očekávání - dopředu jsem věděl, že pokračování si jde svou vlastní cestou hororové komedie a s prvním Texaským masakrem téměř nic společného nemá. Nicméně i jako samostatný úkrok jiným směrem mě to absolutně minulo, nebavilo a ke konci už otravovalo. Nepříčetný Dennis Hopper mávající kolem sebe motorovou pilou je sice silné lákadlo (na něj jsem se těšil nejvíc), bohužel tím ospravedlnění přítomnosti jeho postavy ve filmu končí a moc překvapivého toho ke konci nepředvede. Zbytek už snad ani nemá smysl zmiňovat - poslední minuty snímku v lepším případě kopírují první díl, v horším případě se snaží o podivný parodický humor, nad kterým jsem jen kroutil hlavou - to vše v kýčovitých kulisách, které dovolil vyšší rozpočet fušerského studia Cannon Films. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Ani jsem nečekal, že se mi bude tohle pokračování TCM až tak líbít. Chápu, že od originálu se tenhle druhý díl svým pojetím hodně liší, ale mně to na rozdíl od některých až tak nevadilo. Leatherface je tady sice vyobrazenej jako jeblej permoník, ale zas má namakaný sparing partnery, a já už vím, kde se Rob Zombie inspiroval pro svůj geniální Dům. Celkově jde o úlet s lookem béčka, který si však svoji dávku pohoršitelnosti drží velmi slušně. Spokojenost. 80% ()

HateBreeder 

všechny recenze uživatele

Pokračování kultovního horroru Texas ChainSaw Massacre je...no řekněme, že si tak trochu pohrává s parodickými prvky což je víceméně dobře, protože kdyby se to snad autoři rozhodli brát zcela vážně, dopadlo by to hodně špatně. Takhle se ale jedná o solidní zábavu, kde je dobře namixováno napětí a humor, takže výsledný efekt - film je dost natáhlý, ale místy se člověk slušne pobaví, pár dobrých hlášek (Cook pod stolem rlz :) pár nečekáných lekaček a finální souboj motorových pil ve stylu souboje světelných mečů ála Luke Skywalker x Darth Vader. Dennis Hopper potvrdil, že role psychpatů mu jdou dobře a pro jistotu si jich ještě v budoucnu pár střihne. Nemůžu říct, že bych se z filmu posadil na prdel, ale pro fanoušky (!Pouze pro fanoušky se sakra velkým nadhledem!) série uvařil Hooper domácí gulášek, kam sice naházel vše co dům dal, ale světe div se, spapat se to dá. ()

Galerie (124)

Zajímavosti (20)

  • Kontroverzní „řeznický“ obal alba „Yesterday and Today“ od skupiny The Beatles je možné zahlédnout na stěně v rozhlasové stanici. (henrycruel)

Reklama

Reklama