Reklama

Reklama

Thor: Láska jako hrom

  • USA Thor: Love and Thunder (více)
Trailer 6
USA, 2022, 118 min

Obsahy(1)

Thor (Chris Hemsworth) se nachází na své nejtěžší životní cestě – k nalezení vnitřního míru. Jeho cestu za odpočinkem však přeruší galaktický zabiják Gorr the God Butcher (Christian Bale), který usiluje o zánik bohů. Thor požádá Valkýru (Tessa Thompson), Korga (Taika Waititi) a svou ex-přítelkyni Jane Foster (Natalie Portman), která – k Thorovu překvapení – ovládá mocné kladivo Mjolnir stejně jako mocný Thor. Společně se vydávají na vesmírné dobrodružství, aby odhalili tajemství Gorra a zastavili ho dříve než bude pozdě. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 6

Recenze (977)

pepo 

všechny recenze uživatele

Ďalší autorský úlet v rámci MCU a podobne ako pri Eternals alebo druhom Strangovi ma to dosť baví (a drtivú väčšinu divákov nebude :) ). Dosť často šialený, občas až nepríčetný guláš, kde je možné čokoľvek. Rozprávačsky je to možno až príliš rýchle, sem tam až zbrklé, no tá hromada nápadov a debilného humoru sa postarala, nech to drží moju pozornosť aj level zábavnosti. Využitie Gun´s and Roses parádne, Giachino je v absolútnej forme, herci si to užívajú, aj tie emócie sa derú na povrch. Celý čas som sa ale nevedel zbaviť dojmu, že to mohlo byť ešte lepšie (akčné scény sú dosť bordel, tie nálady sa striedajú predsa len príliš rýchlo) a ten moment prekvapenia z Ragnaroku je proste neopakovateľný. Odvážny film, ale bojím sa, že pre cieľovku až príliš osobitý.  7/10 ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Another classic Thor adventure. Akorát když se utrhne ze řetězu Taika Waititi, není to holt tak oslnivé, jako když to udělá James Gunn. Naštěstí je to celé sympaticky přímočaré a místy vlastně celkem cool, navíc se pod tou hromadou infantilnosti našel prostor i pro vyškrabání nějakých emocí, takže to ve finále funguje kupodivu líp než celý ten překombinovaný nesmysl od Sama Raimiho. Tradičních marvelovských 7/10 je tady v podstatě výhra, jen si říkám, jestli Waititimu nedali až moc volnosti s fungováním okolního světa/univerza. Možná by to chtělo začít trochu krotit, aby to zachraňování vesmíru v budoucnu vůbec mělo nějaký smysl. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Tátové a jejich dcery ten film budou milovat. Stejně tak kamenní homosexuálové a superhrdinské lesbičky. Taika Waititi bere všechny populární trendy protřepe zamíchá a udělá si z nich srandu. Někdy dobře někdy ještě lépe. Do toho hodí kozly, jejichž audio připomíná nestvůru z Natálčina a Tessina Annihilation, hromadu namyšlených bohů jejichž jednání připomínají naši poslaneckou sněmovnu s vypnutými kamerami. Baleův Gorr je tahounem celého filmu, na začátku vás dojme, uprostřed překvapí a rozesměje, nakonec pak každý táta uznale pokrývá hlavou a setře slzu. Thorové jsou oba fajn a Láska jako hrom nabízí zamilované lince z prvních dvou filmů pěkné uzavření. Hemsworth nabral zatracenou formu posilováním se Strážci galaxie a Portmanka si roli užívá mnohem víc než před tím. Ragnarok byl lepší a více konzistentní, ale tohle je ještě hravější a utrženější ze řetězu. Nechám si líbit pokračování pokud to bude takhle v pohodě... Očekávání jsou nepřítelem výsledku. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Ragnarok je moje zdaleka nejoblíbenější marvelovka, takže jsem zklamaný, že to Waititi tentokrát nevychytal. Ve skutečnosti všechno, co v tom filmu je, je v pořádku, ale jak je to otočený bez výjimky na 11, tak to zkrátka neladí. mrzí mě to, a ještě víc mě mrzí, že tím asi Taika i Marvelu končí, i když by jen stačilo, kdyby se trochu sklidnil. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Po technické stránce je to bez výhrad. Digitální peklo velmi příjemné na pohled i na poslech. Po herecké stránce také bez problémů. Zejména Christian Bale byl zajímavě napsaný záporák, ale hlavně si tu roli střihl neskutečně (jako ostatně všechny jeho role). Potěšila mě i spousta super herců v různých mini rolích. Bohužel, snímek si zbytečně sere pod nohy neustálou snahou o trapno humor, který snad kromě scénky s Diem absolutně nefunguje, pokud jste v posledních letech nepodstoupili minimálně lobotomii. K dialogům se snad ani nedá slušně, ba dokonce ani neslušně vyjádřit - to bylo opravdu nejhlubší dno, jaké si do zhlédnutí ani nedovedete představit. Je to škoda, jsou tam dobré momenty, ale jsou to spíše jen takové pozitivní náznaky v jinak plné nádrži fekálií. Věřím, že herci si práci na tomto filmu užívali, hůře jsou na tom očividně (dle hodnocení) diváci. Marvel je dlouhodobě v píči a stává se nesledovatelným. U tohoto filmu to však člověka lehce zamrzí, protože film měl po dlouhé době solidního a vážně skvěle zahraného záporáka a hvězdné obsazení. Bohužel zoufalá a nefungující snaha vychrlit 60 vtipů za minutu zadupala veškerý potenciál do země. [30 %] ()

Galerie (43)

Zajímavosti (93)

  • Ninny the Nonnie (Taika Waititi), kronanský bůh, sedí v Omnipotence City na trůnu z nůžek. Jedná se o referenci na hru kámen, nůžky, papír. (Kubaaa97)
  • Thor (Chris Hemsworth) spomína na havrany svojho otca. Odinovi dvaja hlavní havrani sa volali Huginn ("Myšlienka") a Muninn ("Pamäť"), lietali cez Midgard a zbierali informácie, aby ich priniesli späť svojmu pánovi. Tieto havrany sme mohli na krátko vidieť v Avengers: Pomstitelia (2012) po tom, čo Thor uniesol Lokiho (Tom Hiddleston) z Quinjetu. (Pat.Ko)

Související novinky

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

27.08.2023

Jedním z důvodů, proč se vůbec povedl vznik seriálu Mandalorian, byl tehdejší technologický průlom zvaný StageCraft, jenž byl od té doby použit v řadě dalších filmových i seriálových produkcích. V… (více)

Rychle a zběsile v kinech uspělo

Rychle a zběsile v kinech uspělo

21.05.2023

Ještě pár let nazpátek by podobný titulek byl brán jako naprostá samozřejmost. Jenže po covidových letech a klesajících kvalitách posledních snímků v sérii Rychle a zběsile se přece jen mnozí… (více)

Šéf Disney chce být se Star Wars opatrný

Šéf Disney chce být se Star Wars opatrný

12.03.2023

Jen před několika dny se objevily zprávy, podle nichž jsou filmy Star Wars, jedné z největších franšíz všech dob, víceméně v bodu mrazu. Jediný projekt, co by mohl v dohledné době dorazit, je prý… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno