Reklama

Reklama

Predátor: Kořist

Trailer 1

VOD (1)

Predátor: Kořist se odehrává ve světě národa Komančů na počátku 18. století a je příběhem mladé ženy, vysoce schopné bojovnice, která se zoufale snaží ochránit svůj lid před hrozícím nebezpečím. Pronásleduje svou kořist, a nakonec se jí postaví. Ukáže se, že její kořist je vysoce vyvinutý mimozemský predátor s technicky vyspělým arzenálem, což vyústí v krutý a děsivý souboj mezi oběma protivníky. (Disney+)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (995)

Dadel 

všechny recenze uživatele

Body nahoru za neokoukaný námět s indiány, kteří jsou rozhodně sympatičtější než trestanci v the predátorovi. Body dolů, že mluvili anglicky, což je prostě divné (ve filmu se mluví málo, tak i Američani by snad zvládli titulky, viz Apocalypto). A body dolů za to, že predátor není ani zdaleka takový borec jako dřív a nechá se přeprat jednou holkou...oh wait...SPOILER!...on si vlastně nejdřív usekl ruku a pak se zastřelil.__________ P.S. je sympatické, že v originálním názvu není slovo predátor, v Česku už jsme si na to bohužel netroufli. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Nasraně jedné Trautnberk příčinlivě lízal neomarxistické anály a zarostlé, netknuté klíny seksuálně frustrovaných mužen, když vykreslil emancipovanou, pohlavně nezávislou a patřičně matriarchálně svéhlavou bojovnici a budoucí velkou náčelnici jménem Takterátančíspredátory, prefíkanou tak, že byla schopna během dvou dnů plně vstřebat funkčnost mimozemských technologií a použít je i o buzér, která by u Komančů v osmnáctém století od třinácti leda tak držela piču u ohniště, kojila rudé fuckany a modlila se, aby ji její manžel – Tenkterýsesfeministkamanesere – po návratu z lovu jednu nepřimrdal za špatně vydělanou bizoní kožku a bordel v týpí. Na straně druhé si však Danek konečně opět uvědomil, že predátoři mají výhradně lovit, a ne vymýšlet pičoviny a zbytečné kudrlinky, aby byli originálně nezáživní, a skvostně natočil přímočarou, parádně odsejpající a solidně brutální poslední leč „škaredého matkojeba“, historicky první, která naprosto ctí osmdesátkovou klasiku, a i s tou genderově uvědomělou instapičinkou v pohodě funí Árnýmu na trapézy. PS.: Ahoj LIVČO, že tys před projekcí porušil tradici a nevyprstil ségru? ()

Reklama

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Vinnetou kontra Pěkná držka...... Logika jde tentokrát stranou, protože tyhle novátorský experimenty se prostě musí cenit – navíc pokud se týkaj populárních blockbusterových franšíz. PREY je totiž atypicky koncipovaná, komorní, pomalá, atmosférická, vcelku minimalistická a přesto silně živelná, živočišná a zkrátka řemeslně poctivá žánrovka, s kterou si režisér Dan Trachtenberg neskutečně vyhrál (viz. pojetí native-american subkultury či dynamický akční pasáže), a která by se na velkém plátně krásně vyjímala, protože to jak kameraman Jeff Cutter precizně zachytil přírodní náturu severoamerické divočiny je prostě obdivuhodný.... Za mě fakt perfektní predátorský překvápko a extrémně poutavá přímočará survival-horrorová řežba, která se vymyká typické béčkové škatulce – aneb za málo peněz hodně muziky. No a Amber Midthunder je moje nová crush. Víc takových progresivních experimentů! ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Původní klasiku z roku 1987 či drsné pokračování z rozpálených ulic Los Angeles, samozřejmě nemůže (nebo se to dosud nepovedlo) jen tak něco překonat, ale cení se snaha rozšířit predátoří universum o další zářez. Po nechtěně zábavné, lacině béčkové Blackově Evoluci - potěší Prey dvojnásob. Snímek zhruba na úrovni Predators (2010), který u mě časem slušně dozrál a dnes se k němu rád vracím. Tak uvidíme. Zajímavá je myšlenka - přivést vesmírné monstrum mezi indiány do 18. století a konfrontovat ho s domorodým kmenem zručných lovců. Určitě solidní, velmi kvalitně natočený nadprůměr (skvělá kamera), s velmi uvěřitelnou hlavní hrdinkou (až na ten naivní závěr), kde sice postrádám tradiční Silvestriho hudební motiv, ale chápu, že tentokrát se prostě tvůrci rozhodli vydat úplně novým směrem. A na nostalgii už zřejmě není čas (čímž neříkám, že se mi zde použitá hudba Sarah Schachner nelíbí). Takže, když to shrnu: Pokud nebudu počítat dva filmy AvP, je Prey čtvrtým nejlepším Predátorem. Nebo druhým nejhorším, můžete si vybrat. Zatím slušné tři hvězdičky pro toto dobrodružné akční sci-fi. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Nový predátor prišiel rýchlo a nečakane, čo má svoje výhody. Naposledy som čítal správy o príprave, videl trailery a potom dlho čakal, aby som nakoniec od hnusu a zlosti takmer skolaboval. Novinka má k prvému Predátorovi s Arnim najbližšie a vzali si z neho to najlepšie. Páčil sa mi návrat do minulosti, príroda i menej zeleného plátna aj keď zvieratá (medveď, puma) mohli byť urobené lepšie alebo to mohla byť aspoň kombinácia živých a digitálnych zvierat. Napriek tomu bol súboj medveďa s predátorom skvelý, originálny a užil som si ho. Filmu sedí pomalé tempo, atmosféra funguje a masaker s lovcami zvierat bol skvelý nápad. Hudba nie je božská ako od Alana Silvestriho ale sedí dobre. Ak som z niečoho mierne sklamaný tak je to určite záver, tú masku si mohli odpustiť. Keď to chceli točiť na old school spôsob, tak to mali nechať len na močiare a bažiny...a tam ho dokatovať zmrda... Trocha som sa začal obávať, že príde scéna, kde mu indiánka preinštaluje termovíziu... Napriek malým výhradám určite najlepšia odpoveď na prvého, pravdepodobne už nikdy neprekonaného Predátora. 70%: ()

Galerie (21)

Zajímavosti (31)

  • Bio maska Predátora je vyrobena z lebky River Ghosta, kterého jsme mohli spařit ve filmu Predátoři (2010). (DJMaroko)
  • Štít, který Predátor ve filmu použije, byl podle režiséra Dana Trachtenbera inspirován herní sérií „God of War“. (spacemaster)
  • Film byl nominován na 6 cen Emmy, včetně nominace na nejlepší televizní film roku. (ClintEastwood)

Související novinky

Nový Predátor našel staronového režiséra

Nový Predátor našel staronového režiséra

10.02.2024

Když v létě roku 2022 dorazilo na streamovací služby Hulu a Disney+ akční sci-fi Predátor: Kořist v režii Dana Trachtenberga (Ulice Cloverfield 10), zaznamenal tento nejnovější příspěvek do… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Nový Vetřelec má název i datum natáčení

Nový Vetřelec má název i datum natáčení

22.12.2022

Vesmírný teror se vrací. Po několika nezdarech týkajících se projektů navazujících na svět klasického hororového sci-fi Vetřelec z roku 1979 se nyní zdá, že nového snímku se už s 99 %… (více)

Pokračování Planety opic má název i obsazení

Pokračování Planety opic má název i obsazení

29.09.2022

Pokračování Planety opic ponese oficiální název Kingdom of the Planet of the Apes, tedy Království Planety opic, přičemž studio 20th Century oznámilo, že začátek natáčení vypukne už za měsíc. V… (více)

Reklama

Reklama