Reklama

Reklama

Predátor: Kořist

Trailer 2

VOD (1)

Predátor: Kořist se odehrává ve světě národa Komančů na počátku 18. století a je příběhem mladé ženy, vysoce schopné bojovnice, která se zoufale snaží ochránit svůj lid před hrozícím nebezpečím. Pronásleduje svou kořist, a nakonec se jí postaví. Ukáže se, že její kořist je vysoce vyvinutý mimozemský predátor s technicky vyspělým arzenálem, což vyústí v krutý a děsivý souboj mezi oběma protivníky. (Disney+)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (997)

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Vinnetou kontra Pěkná držka...... Logika jde tentokrát stranou, protože tyhle novátorský experimenty se prostě musí cenit – navíc pokud se týkaj populárních blockbusterových franšíz. PREY je totiž atypicky koncipovaná, komorní, pomalá, atmosférická, vcelku minimalistická a přesto silně živelná, živočišná a zkrátka řemeslně poctivá žánrovka, s kterou si režisér Dan Trachtenberg neskutečně vyhrál (viz. pojetí native-american subkultury či dynamický akční pasáže), a která by se na velkém plátně krásně vyjímala, protože to jak kameraman Jeff Cutter precizně zachytil přírodní náturu severoamerické divočiny je prostě obdivuhodný.... Za mě fakt perfektní predátorský překvápko a extrémně poutavá přímočará survival-horrorová řežba, která se vymyká typické béčkové škatulce – aneb za málo peněz hodně muziky. No a Amber Midthunder je moje nová crush. Víc takových progresivních experimentů! ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Jestli krvácí dá se i zabít! Ok režisér Trachtenberg je evidentně fanda jedničky a odkazů na ni se tu najde kolik si kdo přeje jenom Get on the chopper! se tu z pochopitelných důvodů neobjevilo. Každopádně někdy to funguje víc někdy míň, ale narozdíl od některých mých oblíbenců nemůžu mluvit o nějakým vyloženým průseru. Po totálně přestřelený Evoluci která mě, ale taky nijak vyloženě neurazila je tu spíš komornější verze vracející se více ke kořenům a asi jo napíšu to i když tím leckoho pohorším, ale asi nejlepší pokračování od nedostižného originálu který, ale taky pro mě nebude nikdy žádný kult a v tom se asi odráží i můj přístup k tomuhle univerzu. Tak jako tak zasadit Predátora do téhle doby a prostředí není úplně špatnej nápad a když si odmyslím pár historických nesmyslů tak je to solidní survival s pravda možná lehce zmateným Predátorem který i přes hi tech výbavičku úplně nepřipomíná toho neohroženýho zabijáka, ale vem to čert. Do hlavní hrdinky jsem se nezamiloval, ale ani mi vyloženě nevadila, takže zůstanu neutrální a střelím 60% ()

Reklama

pepo 

všechny recenze uživatele

Je to dobre. Ako tv film dokonca vynikajuce. Ale bacha na hype. Skoda, ze Trachtenberg nevie poriadne postavit a vygradovat sceny, vizual je malo cool a efekty obcas trhaju oci. Inak velka spokojnost. Ten napad zasadit pribeh medzi indianov je uplne super, hlavna hrdinka skvela a aj predator sa v killoch pekne cini. Ma to aj nejaky ten presah a dobre napady. Klasika vsak z toho nebude. 7/10 ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

Jeden les! Jedna indiánka! Jeden Predátor! Jedno téma a tím je KOŘIST! Tak málo stačilo k tak dobrému zážitku! Film pojednává o lovu a co pro různé lidi...pardon! Různé BYTOSTI může znamenat a jak se k tomu různé osobnosti staví. Pomalé budování hlavní hrdinky, jejího kmene, bratra a predátora vede k silnému a odměňujícímu finále. Kdo tohle nazývá GIRL POWER, tak mu už z toho dnešního politického klimatu šplouchá na maják. Takhle prostě příběhy fungují a hrdinka není zázračně schopná, jenom získá sebedůvěru a odvahu, která ji celý film chybí! Využije své dovednosti ze světa můžů i žen a zvítězí jen díky své chytrosti a dovednostem, nikoliv díky zázračné síle. Není to sice dokonalý, CGI zvířata se slabší animací kazí dojem a stejně tak to vyvrcholení je přeci jen trochu příhodné. Avšak konečně to vypadá, že jde Predátoří série správným směrem a je ve správných rukou. Tak snad to tak i zůstane! 8/10! ()

Toren 

všechny recenze uživatele

8/10. Predátor je zpátky, bejby! Nechat emzáckého frajera bojovat s lidmi, kteří jsou od mala vychováni k lovu, byla zcela geniální myšlenka a naštěstí to nestojí a nepadá pouze na ní. Úžasně se tu pracuje se samotným živočišným ekosystémem, tématy predátorů a lovné kořisti, zatímco příběh až nečekaně emotivně předkládá postavy a jejich motivy - přičemž jsem s šokem zjistil, že se mi snad poprvé v celé franšíze stalo, že mi na ústředních hrdinech skutečně záleželo. Pomalejší první polovina bravurně využívá "exotického" prostředí, postupně budující atmosféry a napětí, zatímco druhá až agresivním způsobem zvýší tempo a skočí do holého boje o přežití, několika šťavnatých sekvencí a především prezentuje úhlavního borce v plné parádě. Nepamatuji si, kdy naposled byl Predátor takovým kráječem. A řádně brutálním. Jsem prostě nadšen. A nový film žeru. Jo a Dakota Beavers se musí prosadit! Jeho scéna 1v1 je top tier! ()

Galerie (21)

Zajímavosti (31)

  • Pes Sari (skutečné jméno Coco), kterého má hlavní hrdinka, byl zachráňen z útulku a vytrénován speciálně pro tento film. Jeho povaha byla natolik energická, že tvůrci vůči původnímu plánu rozšířili počet scén s ním. Jedná se o plemeno karolínský pes, vzhledově podobné australskému dingovi, není s ním však příbuzný. Jeho předkové pocházeli z východní Asie a je pravděpodobné, že doprovázeli již původní obyvatele. (Jirka_Šč)
  • Režisér Dan Trachtenberg si nebyl vědom toho, že existuje predátoří komiks vydaný v roce 1996 s názvem „Predator: 1718“, který se také odehrává v 18. století a ve kterém Predátor bojuje s pirátem Raphaelem Adolinim, který Predátorovi před svou smrtí věnuje svou pistoli. Nyní tedy existují dvě příběhové linky, jak a kde Predátor zbraň získal. Trachtenberg celou situaci po natočení filmu vysvětluje tím, že studio nemělo stanovené žádné příběhové mantinely, které bylo potřeba dodržet a on sám na tuto duplicitu přišel až při práci na samotném filmu. (Muffino)

Související novinky

Nový Predátor našel staronového režiséra

Nový Predátor našel staronového režiséra

10.02.2024

Když v létě roku 2022 dorazilo na streamovací služby Hulu a Disney+ akční sci-fi Predátor: Kořist v režii Dana Trachtenberga (Ulice Cloverfield 10), zaznamenal tento nejnovější příspěvek do… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Nový Vetřelec má název i datum natáčení

Nový Vetřelec má název i datum natáčení

22.12.2022

Vesmírný teror se vrací. Po několika nezdarech týkajících se projektů navazujících na svět klasického hororového sci-fi Vetřelec z roku 1979 se nyní zdá, že nového snímku se už s 99 %… (více)

Pokračování Planety opic má název i obsazení

Pokračování Planety opic má název i obsazení

29.09.2022

Pokračování Planety opic ponese oficiální název Kingdom of the Planet of the Apes, tedy Království Planety opic, přičemž studio 20th Century oznámilo, že začátek natáčení vypukne už za měsíc. V… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno