Reklama

Reklama

Obsahy(1)

James Bond (Pierce Brosnan) překonává všechny limity a vydává se na nezapomenutelnou a vzrušující dobrodružnou jízdu kolem světa! Z temné cely severokorejského vězení až na krásné kubánské pláže zavádí agenta 007 hon na ďábelského zločince, který je odhodlaný rozporcovat svět... a to doslova. Teď je na Bondovi, aby s pomocí smyslné tajné americké agentky (Halle Berry) uložil zločincovy plány k ledu. (PB Publishing)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (678)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že se jedná o jednu z nejpovedenějších bondovek. Je v ní několik překvapivých momentů, také fantazie tvůrců ohledně Bondových pomůcek už překročila hranice sci-fi, tradičně zůstávají dva půvabné ženské prvky (to je ale divný výraz, že? :)) ), rovnoměrně rozloženy na stranu dobra i zla, a na své si v neposlední řadě přijdou i milovníci klasiky díky několika přímým a několika nepřímým odkazům na staré dobré bondovky ze šedesátých a sedmdesátých let. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Do roku 2002 najbombastickejší, najvýpravnejší a najvyblískanejší Bond. A tiež najuletenejší a najzábavnejší. V rámci série ide o podobnú výhybku, akou bola vo svojej sérii Lethal Weapon 4. Bond naháňa v neviditeľnom aute dvoch batmanovských padúchov a keď ich zlikviduje, najvyšší šéf americkej Národnej bezpečnostnej agentúry Michael Madsen si spokojne zapáli cigaretu, odkazujúc na svoju kreáciu Vica Vegy z Reservoir Dogs. Zvláštne uznanie za príťažlivosť má u mňa Halle Berry, krásne kombinujúca ženskú krehkosť so snaživou, dravou agentkou. Zato Madonna je tu omylom. Jediným, čo u mňa tento našlapaný, hoci v poslednej tretine trochu naťahovaný film drží pod najvyšším hodnotením, je mierna priblblosť. Vo finálnej scéne mi už obaja záporáci pripadali ako Power Rangers figúrky. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Játra nejsou v nejlepším stavu, takže je to určitě on..“ Svižná bondovka s nezbytným nádechem stupidity a s nostalgicky laděným vyloděním Halle Berry v kubánské Zátoce dvou oranžových bójí.. Ač působí na agenta 007 v postelových scénách docela unaveně, dostal se pro mě tímto ten chlupatý rosomák Brosnan na úroveň gentlemanského bouráka Conneryho. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Játra nejsou v nejlepším stavu, takže je to určitě on." Identifikovat Bonda podle stavu jater je vskutku brilatní počin, ale dost důležitej. Třeba já jsem ho moc nepoznával - samá akce, stále v tempu a ani v posteli se příliš nezdrží. Kdyby se pořád nepředstavoval, tak bych vážně pochyboval o jeho totožnosti. Jasně, že jsou tu ty játra a hračky od Q, ale já mám radši protřepat, nemíchat, procvičit kámasútru a pak v klídku ledabyle zachránit svět. Jenže tady je to neviditelnej Aston, neviditelný kluzáky, box mezi lasery, surf s padákem, dobíhání letadla a vtipy na úrovni Fidela Kastráta. Nic proti, ale od Bonda obvykle dostávám víc. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Podle mého názoru skvělý jubilejní Bond s jednou příšernou digitální scénou. Názory na Madonin úvodní song jsou značně rozporuplné, já osobně tvrdím, že je velice dobrý, i když si z titulu "bondováckého maniaka" uvědomuji, že skladba není v bondovském stylu. Prolínání úvodních titulků (takřka klasické animované siluety sličných dam) s reálnými scénami má větší říz než tentýž prvek předvedený před bezmála 40 lety v legendárním Goldfingerovi. Lidé se dělí zhruba do dvou skupin - bondovští nadšenci (tj. lidé kteří s nadšením uvítají vtípek "Vanquish - Vanish", nepozastaví se nad banalitami typu řízená zástava srdce a inzerci světových značek přecházejí s úsměvem) a skeptici, sami sebe označující za realisty, kteří se budou po celý film jen ušklíbat nad tím, co za blbost ještě ten vyžilý donchuán předvede. Vzhledem k tomu, že patřím do první skupiny, hodnocení je takové jaké je - za akci, vtip a šarm, za hudbu (bondovské téma zní na španělské kytaře skvěle), za odkazy na starší Bondy, za Jinx a Michaela Madsena (uvítal bych více prostoru), za dredaře v metropolitním klubu:), a hlavně za Moneypenny;). Lee Tamahori obhájil své právo na život, o které v mých očích přišel naprosto tragickou prací na Along Came The Spider. Ale i tak mám radši TWINE;) ()

Galerie (175)

Zajímavosti (61)

  • Natáčení bylo na dva týdny zastaveno poté, co si Pierce Brosnan (James Bond) zranil levé koleno. Musel být převezen na operaci z Londýna až do Los Angeles a zpět. (Ravi)
  • V této bondovce se poprvé pil alkohol jiné značky než je zvykem - a to vodka Finlandia. V novějších i starších dílech se vždy pije vodka Smirnoff. Pili ji Connery, Moore, Brosnan i Craig. (Valsadora)

Související novinky

Kdy se vrátí James Bond?

Kdy se vrátí James Bond?

25.07.2017

Produkční společnost MGM začala po Spectre přehodnocovat budoucnost Jamese Bonda. Místo rychlého pokračování přišly 2 roky čekání, během nichž se objevily drby o odchodu Daniela Craiga, návratu… (více)

Skladatel Hvězdné brány a bondovek v Praze

Skladatel Hvězdné brány a bondovek v Praze

17.05.2016

Držitel cen Grammy a Emmy, britský skladatel David Arnold, chystá na neděli 5. června svůj první koncert v České republice. Autor hudby k velkofilmům Hvězdná brána, Den nezávislosti, Casino Royale a… (více)

Parfémový vrah montuje bouchačky pro Bonda

Parfémový vrah montuje bouchačky pro Bonda

26.11.2011

Produkce nové bondovky Skyfall konečně odtajnila, koho bude hrát dávno obsazený Ben Whishaw, jehož proslavila role Grenouilla v Parfému: Příběhu vraha. A je to docela překvapení: jde o roli Q,… (více)

Závod smrti s Jasonem Stathamem

Závod smrti s Jasonem Stathamem

26.04.2007

Když notorický béčkař Paul W. S. Anderson (Resident Evil, Vetřelec vs. Predátor) nedávno nečekaně zdrhnul z připravované adaptace hororové videohry Castlevania, důvod byl nasnadě: producentské duo… (více)

Reklama

Reklama