Reklama

Reklama

Animatrix: Poslední let Osirise

  • USA The Animatrix: Final Flight of the Osiris (více)

Obsahy(1)

Jedna z povstaleckých lodí, križujúca posapokalyptický skutočný svet, je napadnutá strojmi. Jeden z jej členov sa musí čo najrýchlejšie napojiť do Matrixu a varovať posledné ľudské mesto - Sion... (Avathar)

Recenze (136)

H34D 

všechny recenze uživatele

Hned první epizoda ve mě vzbudila zvláštní emocionální chvění - nejdřív vášnivě hravý souboj, pak úzkostné odhalení něčeho, o čemž už víme, v co se vyvine a nakonec jemné slzopudné zakončení posledního letu Osirise... Navíc vše zastřešeno naprosto dokonalou a v rámci všech epizod nejkrásnější animací. 9/10 ()

Barak 

všechny recenze uživatele

Co zaujme nejvíce, tak to je určitě vizuální stránka, která je naprosto "dokonalá". Velice efektní souboj na začátku (kdyby byl delší, vůbec bych se nezlobil), u kterého si svalnatý černý borec a pěkná japonská dívka svlíkají velice netradičním způsobem oblečení (to spíše jen pro blaho oka) a pak už jen honička se sentinely, o které to vlastně všechno je - dát vědět do Sionu, že za chvíli tam budou mít trochu horko. A do toho všeho hraje hudba typická pro Matrix (jak jinak, že). Úvod do "Animatrixu" se vydařil.... ()

Reklama

vaclaw 

všechny recenze uživatele

Sice náramě vymodelovaný, ale z Animatrixu pro mě asi nejslabší, i když i tak hodně dobrý. Navíc se osvětlí i celkem klíčovej moment dalších dvou pokračování matrixu. Na rozdíl od ostatních filmů z animatrixu mu ale schází nějaká vnitřní hloubka, což neznamená, že by ho to nutně odsuzovalo k tomu aby byl špatnej, ale Let Osiride jsou prostě jenom grafický orgie zabalený do prostředí matrixu. ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Technicky nejdokonalejší epizoda "Animatrixu", která navíc velmi těsně souvisí s druhým dílem "Matrixu". Prožijte deset minut na palubě Osirise, bez jehož mise by měl Sion skutečně velké problémy...Akce se na vás valí od začátku do samého konce, dočkáte se neuvěřitelného šermířského souboje, útoku nepředstavitelného množství Sentinelů, i velmi citlivého a přitom krásného vyznání...A pak už přijde nevyhnutelné...P.S.: Jue je jednou z nejerotičtějších postav, které se kdy objevily na plátně. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Iked sa to napohlad zda "len" ako graficka exibicia, ti, co svet Matrixu poznaju a obdivuju, vedia, ze The Final Flight of the Osiris je dalsim dolezitym clankom tohto universa. Vyzualna stranka je vsak predsalen to, co kazdemu hned udrie do oci. I teraz, po piatich rokoch od vydania, patri stale medzi absolutnu spicku. Velmi ma potesil jeden, pre niektorych mozno nepodstatny detail a to zbrane, ktorymi hlavny hrdina bojuju v treningovom doju. Su to japonska katana a cinsky mec - symboly toho, odkial Matrix cerpe inspiraciu. Hong Kongska akcia a japonsky Ghost in the shell... (9/10) ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama