Reklama

Reklama

Podivínský student rekonstruuje veterána Plymouth Fury z roku 1958 – ale jakmile sedne za volant, jeho sebevědomí se promění v šílenou bezohlednost. (Netflix)

Zajímavosti (31)

Dva a půl chlapa - Seznamte se s Rose (2009) (epizoda) (S06E21)

  • Na poličke modelov autíčok je Dodge Charger "General Lee" zo seriálu The Dukes of Hazzard (od r. 1979). Malé červené nedorobené autíčko je Pontiac Trans Am z filmu Poliš a bandita (1977). Dorobené je v záverečnej scéne, kedy je prilepené o Alanove (Jon Cryer) semenníky a taktiež má inú veľkosť. V úvodnej scéne tiež spomenul Munster Mobile, auto zo seriálu The Munsters (od r. 1964). Na tej istej poličke má tiež modré auto. Hoci sa nedá presne určiť model, nakoľko je v tieni, môže sa jednať o Plymouth Fury z filmu Christine (1983) či Road Runner z filmu Bad Georgia Road (1977). Červené Porsche úplne naľavo pochádza z filmu Všemu navzdory (1984). (Real Tom Hardy)

Ready Player One: Hra začíná (2018)

  • Film je směsicí nejrůznějších popkulturních odkazů. Knižní předloha Ernesta Clinea je tak populární právě díky tomu, že v ní každý najde něco, na co rád vzpomíná. Ve filmu jsme si namátkou mohli všimnout Batmana, Spawna, kočičky Hello Kitty či Jimma Rynora ze hry „Starcraft“. Aech (Lena Waithe) má na planetě Doom zbraň ze hry „Halo“ (MA5B). V jedné bitvě se objeví také jednotka vojáků z této hry. Dále si tu můžeme všimnout Freddyho Kreugera, Dukea Nukema, Jasona Voorheese z Pátku třináctého (1980), Robocopa z filmu Robocop (1987), Dizzyho Wallina ze hry „Gears of War“, Larru Croft, King Konga, T-Rexe, Gora z filmu Mortal Kombat (1995), Harley Quinn, Jokera, Deathstrokea, želv Ninja, Chuckyho z Dětské hry (1988), Deadshota, Batmanova automobilu z roku 1966, dodávky A-teamu, vozidla Mad Maxe, vozidla Plymouth Fury z filmu Christine (1983), vozidla Mach 5 z filmu Speed racer (2008) či Formule 1 ze hry „Pole Position“. Aech řídí Monster truck s názvem „BigFoot“, který vyráběla firma Hot Wheels jako hračku. Při závodech si můžeme všimnout nápisů "Delta city" z filmu Robocop nebo nápisu "Schwarzenegger: Jack Slater 3" odkazujícího na film Poslední akční hrdina (1993) s Arnoldem Schwarzeneggerem, ke kterému napsal námět Zak Penn, spoluautor scénáře Ready Player One. Tento odkaz do filmu tajně propašoval spoluscenárista a autor předlohy Ernest Cline. Dále si můžeme všimnout vesmírných lodí z filmů a seriálů Vetřelec (1979), Battlestar Galactica (od r. 1978), Star Wars (od r. 1977), Kovboj Bebop: Lovec odměn (od r. 1998) nebo lodi Serenity z Firefly (od r. 2002) či lodi Tracer z online hry „Overwatch“. (Charpy)

Žraločí tornádo 4 (2016) (TV film)

  • Fin po príjazde do Kansas City dostane od známeho červené auto s menom Christine. Je to odkaz na horor z roku 1983 s totožným názvom Christine. (Marceloo)

Kočičí oko (1985)

  • Příběh je natočen podle stejnojmenného povídkového románu Stephena Kinga, na jehož tvorbu je ve filmu několik odkazů. Okolo druhé minuty je v záběru vidět automobil a na jeho blatníku samolepka z nápisem "Já jsem Christína", odkazující na film Christine (1983) podle Kingovy předlohy. Hned na začátku filmu dále proběhne před kamerou pes velice podobný psu ze snímku Cujo, vzteklý pes (1983), dalšího filmu dle autorova díla. Dick Morrison (James Woods) pak v první povídce „Nekuřáci“ sleduje v televizi snímek Mrtvá zóna (1983), tedy další Kingovo zfilmované dílo. (Terva)

Footloose (1984)

  • Kevin Bacon se zajímal o hlavní roli ve filmu Christine (1983) podle románu Stephena Kinga ve stejnou dobu, kdy dělal zkoušky na "Footloose". Producenti jej přesvědčili, aby se role ve filmu Christine vzdal a raději přijal hlavní roli ve Footloose. (FilmFan24)

Související novinky

Horor Christine se dočká remaku

Horor Christine se dočká remaku

10.06.2021

Režisér a televizní tvůrce Bryan Fuller (Hannibal, Američtí bohové) si chystá svůj celovečerní debut. Místo spekulovaného Star Treku jím však nakonec bude adaptace kultovního hororu Stephena Kinga… (více)

Reklama

Reklama