Reklama

Reklama

Přes čtyřicet let se Michael Myers marně snaží připravit o život Laurie Strode (Jamie Lee Curtis). Navzdory tomu, že výčet jeho obětí připomíná telefonní seznam, Laurie se vždycky podařilo vyklouznout. Z role bezbranné čekatelky na smrt se navíc během let transformovala v neohroženou bojovnici, která ví, že nejlepší obrannou je útok. Přestože na Michaela připravila celou řadu pastí a některé z nich dokonce úspěšně sklaply, vyřešit problém jednou provždy se jí nepodařilo. Co se týče vzájemné konfrontace, mají prostě oba neskutečnou smůlu. Jenže i ta musí jednou skončit. Stejně jako Halloween. Příběh hororu Halloween končí se odehrává čtyři roky po tragických událostech, které městečko Haddonfield a rodinu Laurie Strode postihly ve filmu Halloween zabíjí. Ocitáme se v současnosti, kterou by měl příběh silně reflektovat. Kromě zabijáka s maskou tak budou městečko terorizovat i „noční můry“, které poslední dva roky všichni dobře známe. (CinemArt)

(více)

Videa (6)

Trailer 4

Recenze (292)

lamps 

všechny recenze uživatele

Pane bože, za co?! Takhle stupidní a úmornou dehonestaci Michaela Myerse a všeho, co kdy představoval, bych u filmu podepsaného Carpenterem a Jamie Lee Curtis nikdy nečekal. Leč dočkal jsem se v plné parádě a nevěřícně vstřebával jeden scenáristický kopanec do rozkroku za druhým. Z Myerse se stal přizdisráč v nudné a imbecilní taškařici, která se vtipně pokouší rozřešit samotnou podstatu zla a během toho neví, co si počít s hlavními postavami. Málokdy jsem se u mainstreamového hororu cítil tak trapně - aspoň že to násilí je v závěru celkem lahodné, i když k uzoufání nudný úvod a rádoby překvapivý, křečovitý prostředek to samozřejmě nezachrání. Hlavně už konec, celá moderní trilogie jako kdyby vůbec nechápala, o co původně šlo. 30 % ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Az na to, ze to skoro ani nebol Halloween to dopadlo nad moje ocakavania. Obzvlast po hroznej dvojke. Na jednu stranu mali tvorcovia gule prist so zaujimavym ponatim filmu, na druhu stranu si proste neodpustili to posrat v zavere a klasicky trochu zatraposit. Ale nakolko som ocakaval 💩 tak som celkom spokoiny. ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Halloween FINALLY Ends! Tahle série, která se kdysi dala nazývat kultovní, se poslední roky proměnila v nejhloupější béčko a všechny jenom srala. A to, že se finální díl věnuje z 90% nudné lovestory mezi dvěma nezajímavýma postavama a Myers se objeví všehovšudy 5 minut, rozhodně není důstojné zakončení ságy. Další prodělečný brak, který si nezaslouží pomalu ani tu lítostivou jednu hvězdu. Greene, ty teda dokážeš věci posrat... ()

Big_Boss 

všechny recenze uživatele

Tak jo, zkusim svoje pocity sepsat bez spoilerů. Je to konec jedné éry, ale ne podle představ diváků. Hlavní problém v tomhle filmu (což se odráží i zde v hodnocení) je fakt, že diváci hodnotí film podle toho co není, místo podle toho, co opravdu je. Osobně bych řekl, že to byl dobrej film (a dokonce i líp natočenej než 2018 nebo Kills), ale už tolik nefunguje jako  uspokojivej závěr Halloweenský série. Tenhle film totiž není typickej slasher horor, ale spíš se jedná o psychologický drama. Ano, takhle to zní na papíře fakt hrozně, ale chápal jsem záměr tvůrců. Když už máte 13 Halloweenskejch filmů a většina z nich je pořád o nezničitelnym Myersovi jak v Haddonfieldu vraždí lidi jak na běžícím páse, tak musíte tvůrcům odpustit, že chtěli zkusit něco novýho... i když hodně riskovali, že tím rozeštvou fanoušky. A podle recenzí se tak stalo. Halloween Ends je rozhodně nejslabší z celý tý nový trilogie, ale zas na druhou stranu to nemá ty trapný vtipy jako v Halloween 2018 nebo zbytečnou vatu jako rozběsněnej dav nahánějící falešnýho Myerse v Halloween Kills. Postava Laurie (a vlastně i Michaela) tu byla odsunuta na vedlejší kolej a hlavní otěže přebírá Allyson a a nová postava Corey Cunningham, se kterym se celej svět (nebo aspoň Haddonfield) moc nepáře. Laurie tu funguje víc lidsky a vyměnila roli drsný přeživší za drsnou babičku, která bydlí se svojí vnučkou. Tahle její stránka se mi líbila a jsem rád, že jsem se od ní nedočkal žádnejch otřepanejch frází typu: „Evil Dies Tonight“ nebo „I’m the One Who Must Kill Him“. Děkuju. Finále bylo docela dobrý a napínavý, ale nebudu lhát, mohlo bejt klidně trochu delší. Koneckonců fight „Laurie vs Michael“ z 2018 byl celkově nejlepší z celý Halloweenský ságy a těžko by se to asi překonávalo. Tenhle konec je ale definitivní. Hudba mi taky nepřišla tak výrazná jak v předchozích filmech. Za mě byl soundtrack hodně slabej a nedosahoval těch démonickejch kvalit z Halloween Kills. Kolem a kolem jsem nebyl z filmu tak zhnusený jako ostatní diváci, ale to možná bude tím, že jsem už tak trochu po těch prvních reakcí věděl do čeho jdu. Vidět tohle úplně naslepo v kině, tak bych byl taky docela rozjařenej, protože trailery vám prezentují úplně něco jinýho než to, co vám představí samotnej film. Takže bacha na to. ()

Algernons odpad!

všechny recenze uživatele

Halloween 2018 nám dal naději, jen proto aby ji Halloween zabijí zabil. Laťka tedy byla nízko a i tak to nestačilo! Nevím co zde byl záměr, ale až na těch pár hluchých míst z první půlky se jedná o nejlepší komedii 2022! HESLA: Micheal Myers žije 4 roky v kanále | Pohled do očí dělá poshluhovače | ZLO | SEBEVRAŽDA | HEINEKEN! ()

Galerie (29)

Zajímavosti (19)

Související novinky

Nový Vymítač ďábla je v problémech

Nový Vymítač ďábla je v problémech

12.01.2024

Hollywoodská studia Universal Pictures a Blumhouse Productions měla velké plány, co se týče nedávného oživení série Vymítač ďábla s podtitulem Znamení víry. Společnost NBCUniversal v roce 2021… (více)

Práva na sérii Halloween jsou na prodej

Práva na sérii Halloween jsou na prodej

28.09.2023

Ačkoliv jsme se posledního filmu ze série Halloween dočkali loni, kdy režisér David Gordon Green se snímkem Halloween končí uzavřel svoji hororovou trilogii navazující na úplně první film, podle… (více)

Reklama

Reklama