Reklama

Reklama

Michael Myers při převozu do márnice po autonehodě pohřebního auta ožije a po roce, kdy se skrývá v polích coby bezdomovec, se na Halloween opět vrací do ospalé venkovské díry, Haddonfieldu, kde kdysi žil se svou rodinou, než ji jako desetileté dítě vyvraždil. Michael je nutkán představou své psychopatické matky a svého dětského já k tomu, aby našel svou sestru Laurie, zabil ji, a tak ji přivedl ke své podivné rodince, zřejmě do pekla. Michael tedy vyrazí do městečka a cestou vraždí každého, kdo mu přijde pod ruku. Myersovi však nestačí své oběti zabít, on je musí utlouct, ubodat, rozmlátit na kaši, a tak dále. Postupně se Myers dostává blíž a blíž ke své sestře, která zatím díky nenažranému a hloupému psychiatrovi Loomisovi  a jeho knize zjišťuje, že je příbuznou největšího psychopatického vraha v dějinách USA. Nakonec Myers Laurie unese opět do jejich starého domu, když ji předtím zase zmasakruje její kamarádky... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (400)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se Zombákovy vůbec nepovedlo. Sám osobně Zombieho nepovažuju za jak bůh ví velkýho borce, ale jako průměrnýho režiséra, ale po tomto filmu můžu konstatovat že ho řadím do podprůměrných režisérů, kterých je na světe stovky. Jediný v čem se Zombie vyžívá je sprostá mluva. Ale to ho nezachrání. Vše je naprosto sterilní, od postav(Michael je tragickej!!!!) a po prostředí. NAvíc je film tak neuděsná nuda že to není možné. První díl jsem překousl a dokonce se mi i částečně líbila, ale tohle je fatk katastrofa. Jediné proč na film koukat je asi jen díky Dourifovy a McDowellovi kteří tu jako jediná dokáží hrát a mají charisma. Nekoukejte nato je to tragický a Michael tu vypadá jak nějaké hovado. ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

Ach jo, tak po velice slušný jedničce přišel Rob s plytkým pokračováním, který se zařadilo mezi "moderní hnusáckou podívanou". Nemám rád tyhle filmy, u kterejch přivírám oči nebo odvracim zrak ne zděšením nebo hrůzou, ale díky hnusu, kterej je na plátně k vidění, a toho bylo hlavně v první půlce filmu víc než dost. Takhle ne. ()

Reklama

AppleCore odpad!

všechny recenze uživatele

V prvním díle ho několikrát postřelili a probodli obří mačetou. Já myslel, že to bylo dost. Nebylo! Předchozí debilitě jsem dal odpad, tudíž nevim z jakýho důvodu jsem koukal na debilitu druhou. Asi proto, abych tomu ten odpad dal taky. Film je plnej debilit od počátku až po konec, plnej trapnejch keců, plnej hroznejch herců, plnej neuvěřitelně debilních situací a plnej nechutnejch sraček kolem toho všeho. Ten rádoby cool drsnej killer vydrží sice hodně, ale diváci tak tuhý zase nejsou, tak toho Robe Zombie nech dokud je čas (klidně se vsadim, že ten závěrečnej klepec Michael zase rozchodí). Jinak, kdo tomu dá plnej počet má mozek na úrovni Myerse a měl by se jít léčit. Hlavně, že teče krev, co?! ()

castor 

všechny recenze uživatele

Troufnu si říct, že úvod má Zombie opět vynikající. Z každé druhé scény solidně mrazí, mordy jsou fyzicky nepříjemné, do první hodinky sice musíme přetrpět docela nezáživnou vatu (problémy s psychikou, propagace knihy, Michaelův návrat, snové sekvence), ale Zombie ví, jak udeřit!! I přes zmíněnou rozvleklost některých scén mu nelze upřít zejména originalitu. Do svých filmů vždycky protlačí něco s přidanou hodnotou, z čeho milovníci žánru ucvrkávají do kalhot. Jeho druhý Halloween klade důraz hlavně na realističnost. Zombie kašle na propracovaná úmrtí á la série Final Destination, prostě obrovitý Michael chodí a jeho dlouhý nůž se ani chvíli nenudí. Jenže i děsivý obr potřebuje nějaký ten děj, depresivní atmosféra za něj holt všechno neudělá. Ale jinak docela spokojenost, i když musím přiznat, že trojku novodobého Michaela Meyerse bych vlastně mohl postrádat. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Hallo, tak copak to tu zase máme? Hrst zručně vyrobených klipíků coby nastavená kaše na dané téma? Chápu, že R.Z. to musel udělat. Jednak jde o prachy (...a není nad jistotu stabilního rodinného obsazení, že...), druhak asi o nějaké to ryzí popkulturní nutkání. Tak nějak dodělat tu svou práci, že... A tak se velký Majkí bez ohledu na realitu žánrově zjevuje jako čert ze stroje na správných místech ve správnou chvíli, tu někomu hlavu uřízne, tu pro změnu rozšlape, tam někoho vykuchá, střepem skla nebo kucháčem jedno jest, jako duch se zjeví za stromem, který v průměru je asi tak dvakrát menší než jeho břich, i auto se sestřičkou svou vlastnoručně převrátí, asi aby stádo zatleskalo nad tou silou sujetu (syžetu, že...)... K tomu sexy snové sekvence, roztěkaná kamera chce být za každou cenu trendy, asi do rytmu, prší a venku se setmělo, krve se hádejte schválně co... No ano, je to snad stylové ale stokrát omleté a bez překvapení a bez pointy nudné nic... :-/ . . . Jednu hvězdičku tedy za to všechno s tolerancí, protože po jedničce přece musí(!) přijít dvojka, že... Honky tonky vidláci z Georgie užili si svou hvězdnou minutu a zabíjet v dalších opusech nekonečné série bude zřejmě sladká Angel. Jo jo jo, máme se dalších třicet let na co těšit... - - - - - (Poprvé viděno 26.2.2011 na dvd, v původním znění s č. titulky, hodnocení 1359., komentář zde jako odzívaný dvěstědvacátýprvní - 26.2.2011) ()

Galerie (37)

Zajímavosti (22)

  • Natáčelo se v Atlantě ve státě Georgia. (Chatterer)

Související novinky

Rob Zombie a mimozemský sliz

Rob Zombie a mimozemský sliz

31.08.2009

Jeho Halloweenu 2 se sice o víkendu nedařilo podle očekávání (hororoví fanoušci dali přednost Nezvratnému osudu 4 ve 3-D), ale 17 milionů je solidní start a film se nakonec určitě zaplatí. A tak si… (více)

Reklama

Reklama