Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Blíží se Halloween a děti po celé Americe touží po maskách neustále inzerovaných v televizi. Nedají svým rodičům pokoj, dokud jim vytouženou hračku neobstarají. Masky však nejsou tak nevinnými hračkami, jak se na první pohled jeví. Ve skutečnosti jde o smrtonosná zařízení, která vymyslel Conal, šílený irský výrobce hraček, znechucený hrubou komercionalizací dávného keltského mýtu. Jeho zvráceným cílem je obnovit pravý smysl Halloweenu a vrátit jej do počáteční formy, kdy byl svátkem čarodějnic. Místo znovuzrození keltského mýtu se však záměr mění v krutý žert démonického mstitele pošlapaných tradic, kdy se "hříchy" konzumní společnosti obrátí proti nim samým. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (286)

ancientone 

všechny recenze uživatele

Na Halloweene III je najkrajší ten WTF moment. Celý film pôsobí ako nezaká paranoidná fantázia z 50. rokov, ktorá sa z neznámych dôvodov zatúlala a zrealizovala v rokoch 80-tych. Ako nejaký súdržný dramatický celok je to až dojímavo tristné, ako nejaký sled jednotlivých, viac či menej podarených (alebo zbabraných) obrazov, podfarebených skvelým soundtrackom Johna Carpentera, ktorý improvizuje na motívy pôvodnej halloweenskej témy je to veľmi solídny film. Tiež sa to dá chápať ako úplne uletená dekonštrukcia pôvodnej myšlienky Halloweenu. je škoda to odsúdiť a prehliadnuť. Halloween III sám ponúka viaceré zaujímavé kľúče a cesty, ako ho sledovať. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tento film je v "černým" naprosto nezaslouženě. Počkal jsem si tak desítku let, abych překousl, že tam není Michael a bral to tak, jak tvůrci podali. A náhodou na svoji dobu to vůbec není špatný! Už samotný zpracování filmu je hodně fajn, zejména kamera, vizual, atmosféra a špičkový gore scény, i když jich je málo. Jinak se jedná o totální psycho-úlet, kterej prostě divákovi "vrtá díru do palice" svoji ujetou, všudypřítomnou znělkou a na starých počítačích zpracovanou TV upoutávkou na Halloweenský svátky. Už to je docela zábava, protože divák docela kroutí hlavou, docela wtf film. Za úplný závěr zvedám ze 3*** na 4****, protože ten masakr s holkou je fakt úžasnej, nečekanej a dokonale provedenej. Je třeba to brát, jaký to je a já jsem moc rád, že jsem dohnal snad svůj největší rest v hororovým světě. Uznávám, že vidět to jako děcko nebo teenager, tak jsem nasranej protože chybí Michael a asi by se mi to proto nelíbilo už z principu. Dnes si naopak myslím, že film je kvalitnější, než některý pozdější díly s vraždícím maniakem ... ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

V prvom rade musím povedať, že Ja som do Halloween trojky išiel s jasným postojom odosobnenia. V komentároch som sa dočítal, že sa jedná o jednu z najväčších krívd z pohľadu hodnotenia, respektíve, že sa samotný snímok absolútne odkláňa od osudu hlavnej postavy "M.M.". Ja osobne nebudem hodnotiť postoj iných ľudí, no toto je za mňa jedna veľká ostuda bez akýchkoľvek hororových prvkov. A to sa radšej nebudem vyjadrovať k hereckým výkonom, dialógom, a celkovému námetu, pričom táto vraždiaca kombinácia len prispela k celkovému názoru na tento film, ktorý nemožno označiť inak, ako za TRAGÉDIU. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Céčková nuda edwoodovských rozmerov. Teraz bez preháňania, znelka Silver Shamrock odoznela vo filme minimálne 20krát (možno 30). Kulisy sú na tom asi tak, že keď ich nazvem divadelnými budem im vlastne ešte fandiť, nikto tu nevie hrať, Atkins v hlavnej úlohe je zúfalo necharizmatický, a čo je najhoršie, celé je to myslené smrteľne vážne. Drvivá väčšina snímku pôsobí komicky, ku koncu až extrémne komicky (preto v rámci srandy dávam dve hviezdičky). Čím vážnejšie, tým vtipnejšie a aj s odvahou v osemdesiatych rokoch vraždiť deti, vo výsledku predsa len nuda na umretie http://www.youtube.com/watch?v=GoqxhvdAdns ()

Žralok odpad!

všechny recenze uživatele

Co to kurva bylo ?! Věděl jsem že tady není Michael. Ale nějak jsem doufal že zdejší hodnocení je ovlivněný právě absencí kultovního vraha z předchozích dvou dílů. Bohužel jsem se mýlil a je to nebetyčná blbost. Naštěstí další díly, opět s M Myersem jsou o třídu lepší. A to i pro mě nejslabší Halloween - Prokletí Michaela Myerse. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (33)

  • Knižní adaptaci napsal autor sci-fi Dennis Etchison pod pseudonymem Jack Martin. Stala se bestsellerem. (HellFire)
  • Po předchozí údajné smrti Michaela Myerse měl John Carpenter v plánu každý rok natočit film vztahující se k událostem, které se odehrály na Halloween. Poté, co tento díl po finanční stránce neuspěl, rozhodli se filmaři Michaela vzkřísit. (HellFire)
  • Původně měl režírovat Joe Dante, který požádal Nigela Kneala o napsání scénáře. Dante chtěl příběh, který by se lišil od předchozích dílů, proto Knealovi řekl, aby napsal zápletku, skutečně se týkající svátku Halloween, což se producentům líbilo. Pak ale Dante přešel k režii jiného projektu a film tak spadl do klína Tommymu Lee Wallaceovi. (HellFire)

Reklama

Reklama