Reklama

Reklama

Pátek třináctého 2

  • USA Friday the 13th Part 2 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jason Worhees - o kterém si všichni mysleli, že se utopil v Crystal Lake - se vrací s obrovským arsenálem zbraní a mstí se neznámým lidem, kteří táboří u jezera. A začíná hrůzostrašná podívaná! Pět let po masakru rozpoutaném v nově otevřeném prokletém táboře Křišťálové jezero šílenou Pamelou Voorhees, nesmyslně mstící nešťastné utonutí svého syna Jasona, je zprovozněn sousední tábor. Jenže Jason nezemřel a nezemřela ani žízeň jeho matky po pomstě na nové generaci táborových vedoucích a každém, kdo se motá kolem. Začíná další bouřlivá noc u Křišťálového jezera a s ní další hrůzná jatka. Pokračování úspěšného kempařského slasheru Seana S. Cunninghama debutujícího Steva Minera. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (277)

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Alebo Piatok trinásteho 2: Čakanie na záver filmu. Ten dokázal byť aspoň trochu napínavý a ukázal obidve Jasonove tváre... Prvá hodina bola však o ničom. Drvivá väčšina vrážd prebehla na jeden dotyk, čo je, slasher-neslasher, nuda. Videné v rámci Season Challenge Tour (Halloweenský špeciál). ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Trošku lepšie než jednička ale stále žiadna sláva. Celá mytológia okolo Jasona nie je vymyslená zle, ale bohužiaľ tie filmy okolo sú dosť srágora. Sorry, rednek vo flanelovej košeli a sáčkom na hlave nevbudzuje žiadny rešpekt. ale je to stále lepšie než ako 60 ročná žena v pästnom súboji s teenegerkou vo finále jedničky. Stále nechápem ako táto séria môže byť hádzaná do jedného vreca s Halloweenom alebo Nightmare on Elm street. Snáď pochopím pri trojke a ak nie spánom Vorheesom to vzdávam. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

(54%) Máme tu druhou část této celkem známé hororové série. První díl mě teda moc nechytl, pomalé tempo, pár amatérsky natočených vyvražďovaček a trapná postava Jasonovi matky. No, druhý film nám zezačátku rekapituluje cca posledních 5 min v závěru původního snímku a pak nám během dalších 3 minut uzavře hlavní postavu v předešlém příběhu. Poté se začne rozvíjet dějství nových postav a začne to celé nanovo. Postavy mi naštěstí už nepřišly tak nudné a otravné – takže aspoň nějaká změna k lepšímu. Vraždy jsou opět obyčejnější, ale sem tam se na ně dívá už lépe, zejména finální cca 20 minutovka se už víc rozjede. Vidíme tu už konečně Jasona (sice má na sobě takový prostěradlový pytel, takže vizuálně nevypadá moc děsivě) ale nevadí. I klasické hudební theme mi zde přišlo snesitelnější, tak už jsem si na ten soundtrack zvykl. Celkově to není žádná velká pecka, podruhé bych si to už nepouštěl, je to taková lepší verze jedničky. Nicméně furt lepší než drátem do oka. Stopáž byla kratší, takže to nakonec bezbolestně uběhlo. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Halloween stvoril žáner, Friday the 13th zadefinoval jeho pravidlá. Debilní teenageri, sex, riedky dej, krvavé mordy, dychberúce tempo, niekoľko šokujúcich ľakačiek (okno!) a jedna z najlepších final girls Ginny. A k tomu neopakovateľná atmosféra letného kempu. Tak ako jednotka je definitívny whodunit, toto je definitívny slasher ako taký. PS: môj rebríček série: F4, F1, F2, F3, F6, F5, F7, F8, F10, F9 ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Kdopak by se Jasona bál, když celý film legračně běhá s pytlem na hlavě a honí teenagery s vidlemi. Ale to vůbec nevadí. Režíruje totiž můj oblíbený béčkař Steve Miner, takže o zábavu je postaráno. Pěkné holky, jejichž zadečky snímá kamera v jednom kuse, mrazivý hudební motiv, hustá atmosféra a krystalicky čistá esence béčkovosti. ()

Galerie (141)

Zajímavosti (38)

  • Přestože je v roli Jasona uveden herec Warrington Gillette, tak většinu snímku ho ve skutečnosti hrál kaskadér Steve Dash. Gillete hraje Jasona pouze ve scéně, kde je odmaskován. (Chatterer)
  • Jelikož byl Jasonův (Warrington Gillette) make-up vytvořen na poslední chvíli, má jednu část hlavy zarostlou rezavými vlasy a vousy. Přitom v prvním díle vlasy nemá a v dalších pokračováních také ne. (LION-MR.T)

Reklama

Reklama