Reklama

Reklama

Pátek třináctého

  • USA Friday the 13th (více)
Trailer 1

Vítejte zpátky v Crystal Lake v tomto mrazivém přepracování kultovního hororu Pátek třináctého. Clay Miller se ve snaze najít svou ztracenou sestru vydává do tajuplných lesů v okolí legendárního jezera Crystal Lake, kde pod tlejícími stromy narazí na zchátralé zbytky starého obydlí. A to není jediné, co vyčkává ukryto v hustém lese. I přes varování policie a místních usedlíků Clay sleduje těch pár stop, které má, s pomocí mladé dívky Jenny, co sem přijala s partou kamarádů ze školy strávit divoký víkend. Všichni zde ale najdou víc, než vůbec chtěli. Netuší, že vstoupili do rajónu jedné z nejhrůznějších postav americké filmové historie – děsivého zabijáka vyzbrojeného mačetou, který v Crystal Lake loví nevinné … Jasona Voorheese. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (683)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nie som zrovna priaznivcom remake filmov. Málokedy sa im podarí dosiahnúť kvality pôvodného titulu. V tomto prípade som bol zvlášť obozretný. Horrorová séria "Piatok trinásteho" patrí totiž moje najobľúbenejšie. Jasona Voorheesa považujem za slasher horrorového kráľa. Takže som sa nechcel znechutiť nejakým lacným nepodareným remakeom. No všimol som si, že do tohto projektu vrazil peniaze Michael Bay a réžie sa chopil Marcus Nispel. Ten už má na svedomí aj výborný remake "Texaského masakru motorovou pilou". A zdá sa, že s oživovaním slasher klasiky to pánovi Nispelovi ide celkom dobre. Zvládol Leatherfacea a neurobil hanbu ani Jasonovi Voorheesovi. *** ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Další z řady módních slasherů, kde se zabiják libovolně teleportuje a likviduje bezmocné oběti s kadencí kombajnu - jakmile však padne pod kudlu hlavní hezoun, zabiják přepne do "safe" režimu a troubu jenom odstrčí. Stejně tak jeho ségru, kterou si bezdůvodně vykrmuje kdesi v noře (aniž by bylo objasněno, proč to dělá, když všechno ostatní zbavuje života do dvou minut od setkání). Nechápu, nerozumím, neberu. Jediné, co je v tomhle filmu poctivé, je počet mrtvých a obnažených koz. ()

Reklama

EdaS 

všechny recenze uživatele

Mordy a kozy, to je oč tu běží (a v rámci subžánru běželo vždycky). Nečekal jsem originalitu, ale slušně natočený slasher a to nový Pátek třináctého splňuje s prstem v nose. Do kina jsem se neobtěžoval, ale doma (a v extended verzi) mě to obstojně pobavilo. Jo a Julianna Guill má fakt krásné... tělo. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"MY NAME IS TRENT. MY DADDY BENT ME OVER THIS CHAIR AND BEAT ME WHEN I WAS LITTLE, SO YOU NEED TO FIX IT." --- Takže, mám niekoľko vecí na srdci, tak poďme rovno na to. Keď som pred chvíľou sedel na toalete a rozmýšľal, či idem písať koment alebo nie, najmä teda o tom, ako to už je sakra pekne dlho odvtedy, čo som si film značne užil po stránke diváckej, nie filmárskej, dostal som mimoriadne déjà vu, až ma striaslo. Ďalej, matka ma potešila ešte pred začatím filmu, hovorím jej, že idem pozerať Piatok trinásteho a ona na to, že: "Heej? To sme s babami pozerávali na intráku na strednej, aj dvojku aj trojku a aj Freddyho!" Hovorím si sám pre seba: "Babizne, takto sa to robí!" Ďalej, po dopozeraní som sa chytal za hlavu. Prečo? Hneď poviem. Jednou z krásnych devíz tohto priblblého snímku sú prsia. Kastingový director musel mať röntgenové oči, keď vybral takéto výstavné kúsky. Eventuálne však zisťujem, že som nesledoval predĺženú verziu obsahujúcu 12 (12!!!) doplnkových a alternatívnych explicitných scén. Pociťujem hnev, no zároveň zúfalstvo, keďže budem musieť robiť replay (lebo sledovať ich osobitne nie je ono). Ďalej, Isherwood vo svojom komentári nižšie uviedol, že Michael Bay z pozície producenta przni jednu hororovú klasiku za druhou. S výrokom sa nedá iné než súhlasiť, sám za seba však musím doplniť, že to vítam (masakre v Texase som si pod jeho taktovkou užil jedna báseň). A čo ešte musím doplniť je, že žiadny dobrý teen film sa nemôže zaobísť bez Aarona Yoo (Disturbia <3)! Inak to proste nejde. Toto by sme mali, ak sa náhodou rozhodnem napísať niečo prínosné, tak dopíšem. I keď pochyby sú na mieste. --- (20.6.2020) Killer Cut je vážne dobrým prídavkom k filmu, nielen kvôli ceckom, sú v ňom komplet nové udalosti, ktoré síce nemenia nič v konečnom dôsledku, je však fajn vidieť ich. Mne už nezostáva nič iné len byť nazlostený, že som ho nevidel ako prvý. (19.6.2020) (20.6.2022) (27.2.2022) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Po štandardnom remakeu 'TTChM' z roku 2003, v ktorom Nispel predviedol len rutinnú činnosť režiséra klipových záležitostí, som naozaj nečakal veľa. Medzi tým totiž dokázal ešte priviesť na celuloidový cintorín ďalšie dva sľubné projekty. A tak sú moje tri hviezdičky výsostne vysokou odmenou. Aj keď som však odchádzal z kina značne sklamaný, tak film účel splnil. Účelov bolo viac, jedným z nich bolo diváka vystrašiť, vystrašil. Vystrašil ma počas filmu pár peknými scénami a štýlovými mordovačkami, oveľa viac som čakal od hudobného sprievodu Stevea Jablonskeho, ktorého témy boli totálne prázdne. Viac som sa však vystrašil z toho, keď som si uvedomil, že Nispel plánuje o rok sprzniť ďalšiu klasiku. Ďalším účelom bolo vytiahnuť z peňaženiek pár dolárov a to sa podarilo, prekvapivo až veľmi úspešne. Čakal som horší prepadák a i keď som sklamanie nepredstieral, tak som tých pár eurokorún neľutoval. Na horror sa totiž do kina vyberiem raz-dvakrát za rok, len škoda, že v dnešnej dobe v kinách dostávajú priestor len takéto braky a na tutovky ako 'Eden Lake', či 'Ils' môže divák naraziť len v požičovniach alebo internete. 60%. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (28)

  • Brzkému stádiu produkce se jako řídící měl věnovat režisér a producent John Moore, který byl na tento post zvažován. (Stocki)
  • Richard Burgi ztvárnil ve filmu postavu jménem šerif Bracke, tvůrci postavu pojmenovali po autorovi knihy Crystal Lake Memories: The Complete History of Friday the 13th, kterou sepsal Peter M.Bracke. (Stocki)

Související novinky

Pátek třináctého dostane seriálový prequel

Pátek třináctého dostane seriálový prequel

01.11.2022

Zatímco poslední celovečerní příspěvek do jedné z nejpopulárnějších hororových sérií všech dob dorazil do kin už před dlouhými třinácti lety a dalšího filmu se kvůli tvůrčím sporům o práva na… (více)

Raimi a horory pro celou rodinu

Raimi a horory pro celou rodinu

05.10.2009

Podivnou novou divizi vytvořil Sam Raimi v rámci své na horory zaměřené produkční společnosti Ghost House Pictures. Pod hlavičkou Spooky Pictures prý budou vznikat „thrillery pro celou rodinu“.… (více)

Conan je v haj*lu

Conan je v haj*lu

13.06.2009

Omluvte to přímočaré vyjádření osobních pocitů, ale slušněji už to napsat nedokážu (zvažoval jsem i mnohem ostřejší verze). Že se schyluje k natáčení nového filmu o barbaru Conanovi (spíš než o… (více)

Jeníček a Mařenka – lovci čarodějnic

Jeníček a Mařenka – lovci čarodějnic

03.05.2009

...a další zprávy z hororových dimenzí. Začněme něčím, co smrdí klasikou. Režisér nového Pátku třináctého Marcus Nispel natočí The Last Voyage of Demeter. Čtenáři Brama Stokera už se jistě chytají –… (více)

Reklama

Reklama