Reklama

Reklama

Po událostech z minulého dílu malá Jamie oněměla, ovšem zjistila, že je telekiniticky poutána ke svému strýci - vrahovi Michaelu Myersovi. A ten se vrací i na letošní Halloween. I tentokrát mu v cestě stojí jeho nemesis - Dr. Loomis, který má plán jak Michaela porazit. (Opsha)

Videa (1)

Trailer

Recenze (176)

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Po trojce druhý nejslabší díl Halloweenu. Chtěl bych věřit, že se to od příštího dílu zlepší, ale vzhledem k tomu, že ani jeden z dosavadních pěti, co jsem viděl mě nijak řádně neoslovil...Nekvalita je dána především příšernými hereckými výkony. Příběh je sice tuctový a podobný všech ostatním vyvražďovacím hororům, nicméně kdyby se udělalo kvalitní obsazení, našel lepší režisér, tak se z toho dá vytřískat mnohem víc. ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Starý dobrý 80s slasher, výborne pokračovanie skvelej štvorky. Sexujúci teenageri, nemilosrdný Michael, parádne hrajúca, ešte malá Danielle Harris, ktorá sa už štvorkou uviedla medzi malé "tajné" screem queens. Nezabudnuteľné sú scény v odpadovej šachte, finále v Myersovom dome. Možno to trošku vyzerá, že zasahovala cenzúra, a niektoré kills by mohli byť grafickejšie, ale aj tak sa jedná o skvelý 80s slasher. ()

Reklama

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Pátý díl se mi líbil mnohem více než čtvrtý. Je tu více mrtvol a pár dobrýh okamžiků. Malá Jamie jako novej Michael. Mám namysli ten okamžik,kdy pobodá svoji macechu. Michael konečně dostane svůj znak na předloktí,který je poté hodně významný v šestém naprosto v špatném díle. Znak se objeví i v domě za doktorem Loomisem. Mrtvol je tu dost,Michael shodí na chvíli masku. Taky mě štve kdo byl ten tajemnej,kdo vysvobodil Michaela z toho vězení,ale asi bude patři k těm knězům co pronásledují v šestém díle. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

V rámci dosavadní série celkem slabý díl. Místo aby po vzoru 1., 2. a 4. Halloweenu budoval atmosféru, soustředí se na nadpřirozené vlastnosti hlavní hrdinky, která je od posledního setkání s Michaelem sice němá, ale na druhou stranu je s ním v telepatickém kontaktu(!) Prostě mi v souvislosti s Halloweenem vadí jakýkoliv nadpřirozený prvek, stejně tak dítě (i když celkem nadané) v hlavní roli. Donald Pleasence je ještě více bláznivý dědek než dříve, tomu se nic vytýkat nedá. Filmu podráží nohy i zdánlivé drobnosti... například pár nedomyšleností, nebo Michael pronásledující svojí oběť autem - v lese:D Ale nakonec, přes všechny předešlé zápory to není v celku tak špatný film - 4/10. (jo a P.S.; konec je narozdíl od - ještě proti mému očekávání celkem dobře vymyšlenému začátku - naprosto debilní) (historie série) ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Stejně by mě zajímalo, co Michael proti svojí rodině měl. Nemohl to být jenom zlej kluk, něco mít musel. Joo, krev není voda. A krve bylo i v tomto pokračování jedinečné série dost (Míša vyrovnal skóre ze čtyřky a skosil 15 smolařů - nožem, nůžkama, vidlema nebo třeba kosou). Celkem jde ale úroveň dolů, to je třeba si přiznat. Třeba hned začátek: pátý díl (podobně jako druhý) začíná tam, kde předchozí přestal, aby tak tvůrci mohli vysvětlit, jak maskovanej fetišista přežil. A vysvětlení stojí za to - ne snad to, jak unikl, ale že pak rok prospal zimním spánkem ve stodole u nějakýho farmáře, zatímco ten kolem něj chodil, jako by se nechumelilo, to už mě nutilo k zamyšlení. Stejně jako fakt, kdy se mezitím stihl dát tetovat. Ale pak se rozjedou poměrně zábavná jatka, chcípá hlavně omladina (po hrůzných účesech a hadrech z ´80 i ty holky jsou konečně ke koukání) a moc pěkně to frčí. A říkejte si co chcete, ale herecký výkon dvanáctileté Danielle Harrisové byl obdivuhodný, co by za to o dost slavnější herci dali. Nakonec, z dr. Loomise se už stal jen hysterickej dědeček, co cloumá němou holčičkou, aby mu vysvětlila svoje telepatický spojení se svým strejdou, nikdo další zapamatovatelnej se už ani neukazuje. Ani podivín v černým plášti, co se celou dobu jen ochomýtá kolem, ale kromě hloupého závěru do děje vůbec nezasáhne. Že by příprava k dalšímu dílu? Zřejmě jo, ale není mi jasný, proč to trvalo tak dlouho - pět let - a bylo to tak blbé. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (25)

  • Don Shanks (Michael Myers) v rozhovoru přiznal, že si v mnoha záběrech zahrál muže v okovaných botách. (HellFire)

Reklama

Reklama