Reklama

Reklama

Halloween

  • Česko Předvečer svátku Všech svatých (více)
Trailer 3

VOD (1)

V roce 1963 o Halloweenské noci ubodal šestiletý Michael svou patnáctiletou sestru Judith. Po patnácti letech v ústavech se mu podaří právě v předvečer všech svatých utéct. Nikdo neví a nikdo ani nechce vědět, co se stane 31. října 1978, kromě doktora Loomise, Michaelova psychiatra. Ten si je jistý, že se Michael vrací zpátky do Haddongield, ale když to zjistí zbytek města, je už pro mnoho lidí pozdě. (Pannonia Ent.)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (785)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Immortal Mike zcela poprvé, a pro mne - jakožto diváka, zmlasaného moderními horory - bohužel i dost nevýrazně. Živě vidím ony vyděšené slečny tehdá v přítmí kinosálu, jak svým partnerům drtí prstní kůstky: vidět to před dvaceti lety, mám naděláno úplně stejně. Doplnil jsem si tedy trestuhodnou filmovou mezeru, užil si znepokojující klavírní linky a ječák středoškolačky Curtis, a jde se dál... just like that (můžete začít řvát, že jsem nedocenil precizní režii a atmosféru). ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Pure Evil. Fear itself. Michael Myers. Jeden z nejdůležitějších filmů v historii žánru spolehlivě zaujme a funguje i dnes, což se o mnoha jeho pokračovatelích říci nedá. Osobně bych sice uvítal více vražd, ale snižovat kvůli tomu hodnocení by byl nesmysl. Horror movie of the year ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

Neupírám Halloweenu legendárnost, ale léty určitě vyčpěl. Asi jsem prošvihl ten správný věk, kdy se mají tyhle filmy sledovat (dřív jsem se fakt nebál rád), ale mám zkrátka více v lásce psychologičtější strašení. Chybělo mi vysvětlení vzniku toho zla, téměř půlka filmu, kdy Michael jen pozoruje a vyčkává, je nudná skoro k nepřežití. Občas se najde nějaký zajímavý dialog ("Víte, co je to Haddonfield, doktore?"), ale z celku mi nadprůměrná připadá fakt jen ta hudba. ()

Toren 

všechny recenze uživatele

Optikou moderního diváka se může tahle klasika zdát nepochopitelnou -možná až směšnou (ty vraždy...) ale v roce 78 z toho museli lidi bejt fakt paf. Scénář je primitivní a dialogy až běda, ovšem to pomalé, plíživě nepříjemné tempo a postupné budování atmosféry, kdy ikonického vraha vidíme v doprovodu geniální hudby každou novou scénu o něco víc... to prostě pořád děsivě funguje! ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Carpenter-režisér se nezapře, režijně vymáčkl ze slaboučkého námětu co se dalo. Carpenter-scenárista maximálně zklamal. Je mi jasné, jak strašně převratně muselo tohle dílo působit v roce 1978, ale z dnešního pohledu je to téměř nesledovatelné. Atmosféra v podstatě neexistuje, místo napětí se dostaví smích... Ale významné místo v historii bych tomuto hororu rozhodně neupíral. ()

Galerie (154)

Zajímavosti (161)

  • Jakmile Michael (Nick Castle) probodne mladíka a připíchne ho ke dveřím nad podlahu, je vidět ještě kus nože trčícího z těla. Muselo by se jednat o mačetu nebo by tělo muselo být hodně štíhlé, aby nůž prošel skrz něj. (Danny F.)
  • Poté, co Michael Myers (Nick Castle) vejde do domu, bere v kuchyni nůž do pravé ruky. Když však poté vystupuje po schodech nahoru, bere masku ze země opět do pravé ruky. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Práva na sérii Halloween jsou na prodej

Práva na sérii Halloween jsou na prodej

28.09.2023

Ačkoliv jsme se posledního filmu ze série Halloween dočkali loni, kdy režisér David Gordon Green se snímkem Halloween končí uzavřel svoji hororovou trilogii navazující na úplně první film, podle… (více)

Nový Halloween oslaví i Jamie Lee Curtis

Nový Halloween oslaví i Jamie Lee Curtis

16.09.2017

Možná jste slyšeli o tom, že nás v říjnu 2018 čeká další Halloween. Půjde o pokračování původní (osmidílné) ságy, nebo dvoudílného rebootu od Roba Zombieho? Nakonec ani jedno. Režisér a scenárista… (více)

John Carpenter bude produkovat nový Halloween

John Carpenter bude produkovat nový Halloween

25.05.2016

Halloween Johna Carpentera je naprostá hororová klasika, jíž nedokázalo zastínit žádné ze sedmi pokračování. Hlavní série skončila v červenci 2002, o 5 let později ale došlo na remake v režii Roba… (více)

Reklama

Reklama